Meest interessante citaten van Coco Chanel

Meest interessante citaten van Coco Chanel

Laatste update: 21 oktober, 2023

Als je weleens een van de films hebt gezien over Coco Chanel en met name als je een vrouw bent, dan heb je jezelf vast wel op één of meerdere manieren in haar kunnen herkennen.

Coco Chanel was een vrouw die elk doel dat zij zichzelf stelde wist te bereiken en die uiteindelijk de wereld heeft overgenomen, terwijl ze de normen van haar tijd uitdaagde. Haar stijl was een vorm van feminisme, een manier om de rol van vrouwen te herwinnen. Ze bracht broeken op een vrouwelijke manier in de mode, door praktische, actieve kleding en het minimalistische mantelpakje te ontwerpen.

Haar stijl is een eerbetoon aan vrouwen en vrouwelijkheid. Haar kleding laat ons zien dat vrouwelijk zijn en een stijlvolle en aantrekkelijke houding hebben veel dieper gaat dan het dragen van een korset en jezelf op andere manieren opdoffen om in de smaak te vallen bij mannen.

Het is zelfs zo dat Coco Chanel de enige vrouwelijke ontwerpster is die gezien wordt als een van de honderd meest invloedrijke mensen uit de twintigste eeuw. Ze was een vrouw in wie van binnen een filosoof schuilging, zoals we ook wel kunnen zien aan de intelligente citaten waarmee we in dit artikel een eerbetoon aan haar doen, aan een vrouw die zonder twijfel vaste vormen heeft doorbroken.

De tien beste citaten van Coco Chanel

1. “Eenvoud is de sleutel tot elegantie.” In een tijd waarin vrouwen die zichzelf optutten als poppen werden gezien, als sekssymbolen, stond Chanel voor een nieuwe vorm van schoonheid.

2. “Vrouwen hebben schoonheid nodig zodat mannen van ze zullen houden en dwaasheid om in staat te zijn van mannen te houden.” Een quote die zonder twijfel geen woorden afkapt en waar veel vrouwen dol op zijn, hoewel dat waarschijnlijk niet geldt voor veel mannen…

3. “Om onvervangbaar te zijn, moet men altijd anders zijn.” In onze hedendaagse maatschappij, waarin conformiteit in de mode is, kan het ongetwijfeld geen kwaad om deze quote toe te passen op ons leven.

4. “Tijdens mijn jeugd verlangde ik ernaar om geliefd te worden. Elke dag dacht ik er over na om zelfmoord te plegen, hoewel ik diep van binnen al dood was. Alleen mijn trots was in staat mij te redden.” Het grootste verlangen en de grootste behoefte van mensen is om lief te hebben en om geliefd te worden en Chanel wist precies dit precies te omschrijven.

5. “Er is een tijd om te werken en een tijd om lief te hebben, maar er is geen tijd voor iets anders.” Als we er werkelijk over nadenken is dit inderdaad precies de manier waarop het leven kan worden samengevat.

6. “Ik leidde mijn leven door voor lief te nemen dat alles wat ik niet leuk vond een tegenovergestelde had dat ik wel leuk vond.” Nog een interessant citaat dat terugblikt op de positieve kant van het leven. Het is een beetje Chanels versie van ‘het glas is half vol of half leeg’.

7. “Verspil geen tijd door tegen een muur aan te bonken in de hoop dat deze zal veranderen in een deur.” Helemaal waar. Waarom proberen we niet te accepteren dat de dingen zijn zoals ze zijn en dat ze niet op een andere manier kunnen zijn? Als we dingen werkelijk vanuit dit perspectief zouden kunnen bekijken, dan zouden we een stuk gelukkiger zijn.

8. “Als je weet dat de meerderheid van de mannen net kinderen zijn, dan hoef je verder niets te weten.” Dus, nog een quote toegewijd aan mannen… geen commentaar!

9. “De beste dingen in het leven zijn gratis. De op één na beste dingen zijn erg duur.” Zeer waar. Wat is er nu beter dan de glimlach van een kind, de zee, de geur van bloemen?

10. “Het zoeken naar een man die van je zal houden maakt jou geen jager. Wanneer je een man namelijk najaagt, zal hij niet langer een man zijn, maar zal hij veranderen in een vos en de volgende dag een hol vinden waarin hij kan ontsnappen.” Er gaat veel waarheid verborgen in dit citaat en in dit geval zijn het juist de mannen die bevoorrecht worden, zodat niemand reden heeft om boos te worden!

We hopen dat deze onbekende kant van een van de grootste modeontwerpsters aller tijden jou heeft verrast en geïnspireerd!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.