Masturdating: Hoe je jezelf echt kunt leren kennen

Masturdating: Hoe je jezelf echt kunt leren kennen

Laatste update: 28 juli, 2018

Soms wil je gewoon zelf een film gaan kijken of wil je misschien je favoriete gerecht gaan eten in een restaurant zonder gezelschap. De nieuwe term voor ‘er alleen opuit gaan’ is het nogal merkwaardige ‘masturdating.’ Het is een mogelijkheid om contact te maken met je innerlijke wezen. Het verwijst naar mensen die hun plannen individueel uitvoeren en die weten hoe ze van hun eigen gezelschap kunnen genieten.

Er zijn veel voordelen van masturdating. Het is namelijk een manier om zichzelf te leren kennen. Het bestaat uit het genieten van eenvoudige plannen, zoals naar de bioscoop gaan of thuis een film kijken, zonder gezelschap.

Onderzoek toont aan dat sommige mensen zich vaak geremd voelen om activiteiten alleen te doen, vooral wanneer ze door anderen kunnen worden waargenomen. Recente studies suggereren echter dat mensen die af en toe wat tijd alleen doorbrengen zich minstens even goed amuseren als degenen die hetzelfde doen met anderen.

Vrouw op het platteland

Masturdating: de techniek die je zal helpen om jezelf te overwinnen

In een wereld van koppels en groepen kunnen eenzame figuren vaak asociale mensen lijken. Daarom is het nogal opvallend dat het verschijnsel van masturdating verscheen. Het is zonder twijfel een van de beste manieren om je te helpen de relatie met jezelf te versterken en te verdiepen. Hier zijn enkele geweldige ideeën voor het geval je masturdating wilt beoefenen:

  • Maak een dagtocht naar een plek waar je altijd al naartoe wilde.
  • Ga uit je comfortzone.
  • Koop een enkel ticket voor een concert, een toneelstuk of de bioscoop.
  • Meld je aan voor danslessen.
  • Boek een fotosessie.
  • Lees een boek in het park.
  • Ga naar je favoriete restaurant en geniet van een goede maaltijd.
  • Bekijk een film die niemand anders met jou wil zien.

“Mensen zeggen vaak dat ze zichzelf nog niet gevonden hebben. Het zelf is echter niet iets dat je vindt, maar eerder iets dat je creëert.”

– Thomas Szasz –

Waarom zou je masturdating moeten beoefenen?

Als je vrijgezel bent, of zelfs als je een partner hebt, zijn er enkele geldige redenen om masturdating te beoefenen. Hier zijn er een aantal:

1. Je kunt ontdekken wie je echt bent

Door de tijd te nemen om jezelf te leren kennen, verklaar je jezelf als een individu, in plaats van iemand die door de jaren heen bestempeld is door anderen.

Bovendien verhoogt deze ontdekking je zelfvertrouwen. Het is gemakkelijker om je innerlijke dialoog te herformuleren met zinnen als: “Ik doe er toe” en “Ik zal gelukkig zijn.” Deze positieve uitspraken helpen iemand een positieve mentaliteit te ontwikkelen.

2. Je kunt je eigen geluk creëren

Zelfvoldoening is een van de meest lonende gevoelens die we kunnen ervaren. Houd in gedachten dat door onze plannen op individuele basis uit te voeren, jij de volledige verantwoordelijkheid opneemt voor je eigen geluk. Zorg ervoor dat jij glimlacht voordat je je concentreert op het geluk van anderen.

Vrouw op fiets

3. Je kunt een gezonde relatie met jezelf ontwikkelen

Bovendien zul je met masturdating een sterke en liefdevolle relatie met jezelf ontwikkelen, waarin je jezelf met respect en vriendelijkheid zult behandelen. Een gezonde relatie stelt je in staat om contact met jezelf te hebben zonder jezelf pijn te doen, te straffen of te veroordelen.

Deze techniek richt zich ook op de dingen die mensen in de loop van de tijd opzij hebben gezet, of het nu hun gezondheids- of vrijetijdsactiviteiten zijn.

4. Bouw een stevige basis voor je volgende relatie

Als je iemand bent die niet graag vrijgezel is, moet je jezelf eraan herinneren dat het alleen doen van dingen soms echt gunstig is voor je volgende relatie.

Je ervaring met eenzaamheid en pijn zal je helpen om je als een sterke persoon te ontwikkelen. Wanneer je begint te beseffen dat je reis in eenzaamheid een positief pad is, zul je de optimistische mensen aantrekken die je verdient!

Kortom, masturdating is een techniek die je zal helpen om ‘jezelf te overwinnen’, en het heeft inderdaad een brede waaier aan voordelen. Daarom moedigen we je aan om af en toe dingen alleen te doen. Het zal je helpen om contact te maken met je innerlijke zelf en om jezelf beter te leren kennen! 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.