Maak kennis met de meest veerkrachtige landen ter wereld

Maak kennis met de meest veerkrachtige landen ter wereld

Laatste update: 23 oktober, 2019

Een nieuwe studie vertelt ons welke landen in de wereld het meest veerkrachtig zijn. Het maakt niet uit waar jij vandaan komt. Jij bent jij. toch is het duidelijk dat bepaalde “bestanddelen” ons meer of minder helpen ontwikkelen. Landen en culturen bestaan uit deze bestanddelen. We kunnen landen dus indelen als meer of minder veerkrachtige landen.

“Hij die een waarom heeft om voor te leven, kan bijna alles dragen.”

-Friedrich Nietzsche-

Wat is veerkracht?

Veerkracht is het vermogen om zich aan te passen aan omstandigheden van tegenslag. Een hoge mate van veerkracht bezitten houdt in dat een persoon een groter vermogen heeft om ingewikkelde situaties te boven te komen.

Dat kan een gevolg zijn van hun karakter (erfelijkheid) of van hulpmiddelen (aangeleerd). Veerkrachtige personen vertonen een goede stressbeheersing. Vaak hebben ze ook een groot zelfvertrouwen en een sterk vermogen om niet gefrustreerd te raken.

Veerkracht is een heel positieve eigenschap. Het zorgt er immers voor dat een individu negatieve ervaringen als bekrachtiging gebruikt. Een ingewikkelde ervaring overwinnen verschaft mensen veel ervaring die ze in de toekomst in hun voordeel kunnen gebruiken.

Wat is veerkracht

Een studie van de meest veerkrachtige landen

Deze studie gebruikt de Global Resilience Index als referentie. Deze index evalueert negen factoren die in drie categorieën verdeeld zijn. Dit bepaalt het vermogen van de bewoners van een land om na crisissen te herstellen.

De vragen hebben te maken met elementen als het risico op natuurrampen, de infrastructuur van het land, de politieke stabiliteit, zijn waarden en de mate van corruptie.

Gebruikers moeten antwoorden op kwesties zoals hun gedrag wanneer ze met veranderingen geconfronteerd worden.

Deze index bestudeert met andere woorden elementen zoals onder andere de houdingen ten aanzien van bepaalde kritische situaties, emotionele hoogten en dalen, het vermogen om andere mensen te vertrouwen, de verdraagzaamheid voor kritiek en hun vermogen om problemen te overwinnen.

Maak kennis met de meest veerkrachtige landen

We moeten wel onthouden dat deze test uitgevoerd is in een zakelijke context. Het toont echter toch veel over de bevolking van elk land. Afhankelijk van hoe de bewoners van een land zijn, kan een internationaal bedrijf beslissen om al of niet zaken te voeren in dat land.

Zwitserland

Volgens de resultaten is Zwitserland het meest veerkrachtige land ter wereld. Het heeft immers een hoog vertrouwensniveau in zijn economie, weinig angst voor natuurrampen en een zeer hoge bevoorradingsketen.

De resultaten tonen ook dat Zwitserland enorm punctueel is op vlak van treinvervoer en openbaar vervoer. Bovendien bewijst het land heel sterk te zijn in confrontatie met internationale crisissen.

Zwitserland een veerkrachtig land

Noorwegen

Noorwegen staat op de tweede plaats van de meest veerkrachtige landen. Het niveau van economisch en bevoorradingsvertrouwen is er niet zo hoog als in Zwitserland. Toch hebben ze een enorm vertrouwen in hun kalmte wanneer ze moeten reageren op natuurrampen.

Ierland

Ierland neemt de derde plaats in. De bewoners tonen een groot vermogen om op natuurrampen te reageren. Dat is echter niet zo groot in confrontatie met bevoorradings- en economische kwesties.

Het veerkrachtige Ierland

Andere interessante gegevens over veerkrachtige landen

Duitsland, Luxemburg, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Denemarken vullen de top tien aan. Spanje staat op plaats 25 in de lijst. Dit lijkt misschien een lage score op het eerste gezicht. Toch is het geen slecht resultaat aangezien meer dan 100 landen onderzocht werden.

Spanje vertoont een interessant gemiddelde op vlak van economische reactie en natuurrampen. De manier waarop dit land naar corruptie kijkt en zijn enigszins moedeloze houding halen zijn score echter naar beneden.

Uit die studies bleek dat Venezuela het minst veerkrachtige land ter wereld is. Dit land is vatbaar voor natuurrampen en heeft een hoge graad van corruptie. Daardoor verdiende het de laatste plaats. Samen met Kazachstan en de Dominicaanse Republiek vormden dit de laatste drie plaatsen.

“De wereld breekt iedereen en daarna zijn velen sterk op de gebroken plekken.”

Ernest Hemingway

In deze rangschikking stellen we vast dat in de meest veerkrachtige landen ter wereld alles gericht is op de economie en de zakenwereld. Ben jij het eens met de resultaten?


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.