Laat het leven je haar in de war brengen

Laat het leven je haar in de war brengen

Laatste update: 20 oktober, 2017

Al het goede in het leven brengt je haar in de war. Rennen op het strand verpest je hele kapsel, een ritje in de achtbaan, de liefde bedrijven, dansen, stuk gaan van het lachen, fietsen, zoenen met de persoon van wie je houdt… het verpest allemaal je kapsel.

Heb je weleens gelet op de gezichtsuitdrukkingen van de mensen die je over straat ziet lopen? Van de mensen bij wie je graag een kam door hun haar zou willen halen? Ze hebben het leven hun haar vast nog niet in de war laten brengen, ze hebben er vast nog niet bij stilgestaan dat deze dag zich maar één keer voordoet, en dat je van elke minuut moet genieten en alles uit het leven moet halen dat erin zit.

“Laat het leven je haar in de war brengen en de liefde jou ontbloten.”

-Ulises Sánchez-

Kies ervoor om je haar in de war te laten raken

Ik wil geen vlekkeloze vrouw zijn, wiens haar altijd perfect gekamd is, die helemaal rechtop loopt, altijd serieus is, regelmatig aan lichaamsbeweging doet, die een dieet opstelt om af te kunnen slanken, die altijd op tijd komt, die altijd zegt wat er van haar verwacht wordt en altijd doet wat ze moet doen. Ik besloten om mezelf het bevel te geven om gelukkig te zijn en het soort leven te leiden dat ervoor zorgt dat mijn haar helemaal in de war raakt.

Meisje Dat In Het Gras Ligt Te Genieten Van De Zon En Zo Haar Haar In De War Laat Brengen

Word verliefd

Wanneer heb je jezelf voor het laatst met de stroming mee laten gaan? Misschien is dit al veel te lang geleden en is de tijd aangebroken om jezelf te ontdoen van de vooringenomenheid die jou ervan weerhoudt elk moment van je leven met volle intensiteit te beleven.

Als je iemand leuk vindt, zeg dit dan tegen hem. Als je die persoon die je zo leuk vindt graag wilt zoenen, zoen hem dan gewoon. Als je de behoefte voelt om ‘ik houd van je’ te zeggen, zeg het dan. Niemand kan controleren op wie hij verliefd wordt en van iemand houden gaat altijd gepaard met bepaalde risico’s. Wees dapper en ervaar wat je wilt ervaren.

“Ik heb liefgehad tot op het punt van waanzin; en wat anderen waanzin noemen, is voor mij de enige zinnige manier om lief te hebben.”

-Françoise Sagan-

Huil met of zonder reden

Als er blad van een boom valt en dit tranen in jouw ogen opwekt, laat deze tranen dan gewoon lopen. Als je in het bijzijn van iemand anders ergens enthousiast over wordt, laat je gevoelens dan gewoon zien. Je kunt huilen van geluk of verdriet. Niemand kan jouw tranen in bedwang houden. Laat ze er gewoon uit en wees te allen tijde jezelf.

Zing en dans alsof niemand je kan zien

Als je een van je lievelingsliedjes hoort en je graag mee wilt zingen, doe dat dan. Gooi je haar los, laat de muziek je haar in de war brengen. Dans en zing alsof niemand je kan zien en horen. Het maakt niet uit of het je goed of slecht af gaat, je bent simpelweg van je leven en je liedje aan het genieten. Het is de melodie van je leven die afgespeeld wordt.

Zoen met passie

Zoen met je hele lichaam, met je hele hart. Voel hoe de emotie van een zoen door je hart stroomt. Breng je haar in de war met je zoenen en laat je zoenen ervoor zorgen dat je haar lekker warrig blijft. Voel je lippen, terwijl ze zich klaarmaken voor een zoen die van jou is, die je met volledige passie geeft.

Meisje Dat Zich Laat Zoenen Door Een Jongen En Zo Haar Haar In De War Laat Brengen

Knuffel met je hele ziel

Geef knuffels met je hele ziel. Voel de kracht van je armen terwijl ze die andere persoon omhelzen en op zijn schouders rusten. Voel hoe je armen jou met deze knuffel beschermen, een knuffel die bestaat uit hitte, uit leven. Het maakt niet uit waar of wanneer je knuffelt. Knuffel wanneer je hart je dit ingeeft.

Voel je emoties

Soms zul je woede voelen en op andere momenten juist angst, blijdschap, verdriet, hoop… Wat vooral belangrijk is, is dat je leert om deze emoties te voelen, dat je leert te luisteren naar hetgeen je ziel je probeert te vertellen, dat je jezelf leert te begrijpen en je tevreden met jezelf leert te zijn. Je gevoelens uitdrukken is niets om je voor te schamen. Het houdt in dat je hetgeen je bent vrijlaat, dat je alles wat er in je verborgen zit eruit laat. Het maakt niet uit als je je hierdoor kwetsbaar voelt. Opgewonden raken getuigt van dapperheid. Het houdt in dat je je ziel aan anderen en jezelf open durft te stellen.

En als het leven je haar in de war brengt…

Als je na elke knuffel, elke zoen, elk liedje in de spiegel kijkt en een vrouw ziet wiens haar helemaal in de war zit en die een glimlach vol hoop op haar gezicht heeft, hoop voor het leven dat ze zelf creëert, als het leven je haar in de war brengt, dan zul je pas echt weten dat je geleefd hebt, dat je uitermate gelukkig bent geweest.

“Bedrijf liefde, geef jezelf over, eet lekkere dingen, zoen, knuffel, dans, word verliefd, ontspan, reis, spring, blijf tot laat wakker, sta vroeg op, ren, vlieg, zing, tut jezelf op, stel jezelf op je gemak, bewonder het uitzicht, geniet en laat vooral het leven je haar in de war brengen. Het ergste dat je kan overkomen is dat je, terwijl je lachend naar jezelf kijkt in de spiegel, je haar weer even goed moet zetten.”

-Quino (Mafalda)-  Wellicht ook interessant voor jou

Laat niets of niemand je glimlach wegnemen
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Laat niets of niemand je glimlach wegnemen

Met een glimlach op je gezicht voel je je beter, omdat het de productie van endorfine en serotonine verbetert. Laat daarom niemand je glimlach wegn...


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.