Leer degenen te negeren die je alleen maar ongelukkig willen maken

Sommige mensen maken je leven zuur. Daarom moet je leren ze te negeren als je gelukkig wilt zijn. Ontdek hier hoe je dit kunt doen.
Leer degenen te negeren die je alleen maar ongelukkig willen maken
Gema Sánchez Cuevas

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog Gema Sánchez Cuevas.

Laatste update: 31 januari, 2022

Vaak is het negeren van conflicterende mensen niet alleen een kwestie van je fysieke comfort, maar ook voor je mentale gezondheid. Sommige mensen hebben zelfs een houding die je zo uit balans brengt dat ze je blokkeren en je ervan weerhouden jezelf te vervullen. In feite onderwerpen ze je emotionele welzijn aan hun eigen grillen.

Zoals je weet, brengen je relaties je niet altijd positieve dingen, hoewel je hoopt dat ze dat wel zullen doen. Door je hiervan bewust te zijn, voed je eigenlijk giftige uitwisselingen.

Je kunt niet ontsnappen aan de realiteit en het is een triest feit dat je vaak je welzijn opoffert voor anderen.

Daarom word je geconfronteerd met de trieste situatie van het leven in ongezonde relaties met mensen die niet oprecht zijn en die je geen positieve emoties bezorgen. Alles wat je krijgt zijn uitwisselingen vol met hun egoïsme en hun eigen belangen. Om deze reden moet je, om te groeien, leren bepaalde mensen op bepaalde tijden te negeren.

Wat moet je negeren om gelukkig te zijn?

Vrouw met gesloten ogen om bepaalde mensen te negeren

De situaties waarin je jezelf moet missen zijn talrijk en gevarieerd. Hoewel je meestal herkent waar je last van hebt, kan het op andere momenten even duren.

Als je weet wat ze zijn, kun je je bewust worden van de realiteit. Het kan je zelfs helpen te anticiperen op dit soort problemen, zodat je kunt voorkomen dat ze je meer schade berokkenen dan onvermijdelijk is. Laten we daarom eens nader bekijken wat je moet leren negeren.

1. De kritiek van anderen

Niemand kan je beïnvloeden zonder je toestemming. Met andere woorden, jij bent het die de meningen van anderen valideert. Maar wat anderen denken over de beslissingen die je neemt, zou voor jou niet van belang moeten zijn, aangezien ze waarschijnlijk net zoveel fouten maken als jij.

2. Het creëren van onzekerheden

Er zijn mensen die denken dat ze experts zijn in alles in het leven. Dit soort mensen zorgen uiteindelijk, bewust of onbewust, voor onzekerheden en kleine frustraties bij de mensen om hen heen. Probeer mensen met dit soort houdingen te negeren, want ze zullen je alleen maar frustreren.

3. Piekeren over wat je niet kunt controleren

Meisje bevrijdt zich van kettingen van giftige mensen

Als je je zorgen maakt over hoe een bepaalde persoon zal handelen of wat hij gaat doen of zeggen, dan is er iets mis. In feite doen mensen je over het algemeen niet opzettelijk kwaad. Je moet echter je tijd niet verspillen door je zorgen te maken of ze dat wel of niet zijn. Als dit gebeurt, is het beter dat je bij die persoon weggaat, want het doet je geen goed.

4. Obsessieve vergelijkingen

Het is allemaal heel goed voor mensen om te blijven slagen. Ze mogen anderen echter nooit het gevoel geven dat ze klein zijn. In feite is er geen persoon die onbeduidender is dan degene die zijn prestaties gebruikt om anderen te kleineren.

Blijf focussen op wat je kunt doen om te blijven groeien. Onthoud dat wat je kunt bereiken gedeeltelijk afhangt van je overtuigingen.

5. Interesses en egoïsme

Houd er rekening mee dat niet iedereen je helpt wanneer dat lijkt te zijn. Analyseer in welke richting de weegschaal kantelt. Als ze in balans zijn, betekent dit dat er harmonie is in je relatie. Als ze dat niet zijn, is er iets mis.

Blijf uit de buurt van degenen die je niet waarderen

Gelukkige vrouw die een bad neemt

Je moet je realiseren dat het beeld dat je van mensen hebt na verloop van tijd kan veranderen. Dit betekent dat je degenen die je dacht te kennen misschien niet meer kent.

Blijf weg en toon onverschilligheid jegens degenen die je niet waarderen. Laat je emotioneel van hen af. Doe het echter niet als een vorm van wraak, maar als een manier om jezelf te beschermen.

Soms realiseer je je te laat dat alles wat je voor iemand hebt gedaan emotioneel is genegeerd of ondergewaardeerd. Je kunt dan teleurgesteld zijn en beseffen dat ze nog geen vinger naar je hebben uitgestoken.

Tot het punt komen waarop wat iemand wel of niet voor je doet, je niet langer beïnvloedt, werkt als een rustgevende balsem. Het zal in het begin moeilijk zijn om te doen, maar de resultaten zullen snel zichtbaar worden in je verbeterde emotionele gezondheid.

Sterker nog, als je daartoe in staat bent, besef je dat het een waar genoegen is om naar elkaar te kunnen luisteren zonder dat er iets je innerlijke dialoog vertroebelt. De waarheid is dat proberen niet alleen de moeite waard is, het is ook vreugdevol. Wellicht ook interessant voor jou

Degenen die spelen met je emoties verdienen je niet
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Degenen die spelen met je emoties verdienen je niet

Degenen die spelen met je emoties verdienen je niet. Ze willen je alleen als ze je nodig hebben, en geven je een egoïstische vorm van liefde.


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.