Laat niets of niemand je glimlach wegnemen

Laat niets of niemand je glimlach wegnemen

Laatste update: 19 oktober, 2017

Laat nooit iets of iemand je glimlach wegnemen. Ga, leef en geniet, want het leven duurt maar twee korte dagen, als je geluk hebt. En jij bent degene die bepaalt hoe je dit leven wilt leiden. Maak die ketens los die jou vastbinden aan je angsten. Neem afstand van de onzekerheid en durf je leven op je eigen manier te leiden.

Stap uit je hoge hakken om het natte gras met je blote voeten te voelen. Let op hoe de bladeren bewegen tussen je vingers en de lucht. Klim in een boom als je de lucht met je voeten wilt aanraken. Doe wat je hart verlangt, maar zorg ervoor dat het je gelukkig maakt. Zo kun je die mooie lach laten zien die jou zo goed staat. Doe dingen op jouw eigen manier, want dat is hoe jij bent. Je weet al dat geluk niet kan worden gezocht, we struikelen erover zonder dat we het in de gaten hebben, tijdens een van de vele momenten dat we niet opletten.

Vergeet niet dat je maar één keer leeft en dat het het beste is om te zorgen dat dit leven het waard is. Denk eraan, is er een betere investering voor onze meest gewaardeerde bron (tijd) dan dat? Beperk de invloed van de meningen van anderen of wat ze over je te zeggen hebben. Dat heet afgunst, en het is gewoon hun manier om jou een rotgevoel te geven.

Ik ben mezelf als ik lach. Net zoals ik mezelf ben als ik verdrietig ben. Beide emoties zijn deel van mij en beide beschrijven mij op sommige momenten in mijn leven. Ik zal ze nooit ontkennen, want dat zou de eerste stap zijn om een ​​deel van mijzelf te ontkennen en dus, te stoppen met het voeden van mijn eigen liefde.

Jongen En Een Meisje Die Op Een Heuvel Van Gekleurde Paaseieren Liggen Want Ze Laten Niets Of Niemand Hun Glimlach Wegnemen

Draag je beste glimlach en deel deze met de wereld

Deel je glimlach met de wereld, omdat een glimlach altijd veel betekent. Een glimlach zorgt ervoor dat je je beiden goed voelt, de persoon die de glimlach ziet en degene die de glimlach laat zien. Wees gul met je glimlach, omdat het je niets kost. Onthoudt dat een glimlach een seconde kan duren, maar de herinnering die deze glimlach achterlaat soms wel eeuwig kan zijn.

Een glimlach is die lijn die het gezicht verzacht en je blik verlicht. Maar dit geldt alleen voor een oprechte glimlach. Het telt niet als je er verdriet achter verbergt. Bedenk dat de waarde van wat je voelt daalt als je het verbergt en vermomt met wat je denkt dat politiek correct is voor degenen om je heen.

‘Zelfs een gelukkig leven kan niet gemeten worden zonder de duisternis. Het woord gelukkig zou zijn betekenis verliezen als het niet door verdriet uitgebalanceerd werd. ‘
-Carl Gustav Jung-

Je hebt het recht om verdrietig te zijn, net zoals je het recht hebt om gelukkig te zijn. En beide emoties verdienen dezelfde hoeveelheid vrijheid van meningsuiting. Schaam je niet om op te vallen tussen de mensen om je heen. Jij bent jezelf en wat jij voelt heeft net zoveel waarde als wat anderen voelen. In feite schaad je niemand door jezelf uit te drukken. Je richt geen schade aan door te lachen. Je laat gewoon je beste gezicht zien aan de wereld, jouw authenticiteit.

Meisje Dat Met Haar Benen Wijd Op De Schommel Zit Want Zij Laat Niets Of Niemand Haar Glimlach Wegnemen

“Emoties zijn ervaringen, gevoeld, erkend, maar slechts een deel ervan kan uitgedrukt worden in woorden of concepten.”
-Laura Esquivel-

Ga door het leven met een glimlach

Het leven moet gevoeld worden met het volume op de hoogste stand, lachend, schreeuwend en bijtend. Van het leven moet worden genoten met alle zintuigen. Je moet van elke seconde van het heden genieten zonder je te laten plagen door het verleden. Want denk eraan dat het verleden vaststaat. Je kunt niets doen om het te veranderen.

Onthoud ook dat het huidige moment binnen handbereik ligt. Dat moment dat je ontglipt, iedere seconde dat je aan de slechte dingen denkt. De slechte dagen komen gewoon, maar naar de goede dingen moet je zoeken. En als je het met een glimlach op je gezicht doet, is het veel makkelijker om ze te vinden.

Talrijke studies hebben aangetoond dat als je dingen met een goed humeur en een glimlach doet, je emotionele welzijn verbetert. Een glimlach en, in grotere mate, lachen, stimuleert de productie van dopamine, serotonine en endorfine in je hersenen. Zo voel je je beter. Bovendien verlaag je het cortisolgehalte dat veroorzaakt wordt door de stress in je lichaam. Dus, heb je vandaag al gelachen? 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.