Een knuffel is het beste medicijn tegen vele pijntjes

Een knuffel is het beste medicijn tegen vele pijntjes

Laatste update: 22 november, 2016

Soms is een knuffel of liefkozing op het juiste moment het enige wat we nodig hebben. Zonder woorden vertelt dit ons ‘ik ben hier en ik bewijs het je’, wat ons kippenvel geeft en onze angsten doet vervagen.

Dat is waarom ze zeggen dat een stevige knuffel soms het beste medicijn is tegen vele pijntjes; het voedt onze zintuigen en vergroot onze kracht en ons vermogen om met het leven om te gaan. Wanneer we een ander stevig vasthouden, helpt het ons om in onszelf te geloven en ons eigen hart te voelen en tegelijkertijd de warmte en steun van de ander te ervaren.

Knuffel

Een stevige knuffel doorbreekt al onze angsten

Een stevige knuffel doorbreekt al onze angsten en voorziet ons van een gepaste ‘helende’ behandeling tegen allerlei soorten pijn die ons in staat stelt om ons ongemak ongedaan te maken. De positieve gevoelens die door een knuffel worden voortgebracht, kunnen ervoor zorgen dat kwaaltjes, zowel lichamelijke als geestelijke, in intensiteit afnemen.

Het enige wat we nodig hebben om een stevige knuffel te geven, is het verlangen, de liefde en het enthousiasme om de emotionele afstand te overbruggen tussen twee mensen die weten hoe belangrijk een glimlach is, die verder reikt dan het gezicht kan tonen.

Omhelzing

Het belang van kleine details

In het echte leven praten we niet zoals in de films, noch is het gewoon dat mensen stad en land afreizen voor die ene glimlach of knuffel. In het echte leven communiceren we door middel van kleine dingen die de alledaagse momenten vormen.

Wat knuffels en liefkozingen ons leren, is dat we onszelf moeten bevrijden en dat we in staat moeten zijn om te voelen, om de emoties van onze intelligentie te ontwikkelen, om te lachen om onzinnige dingen, om schandalig gelach te koesteren, om na te denken over dingen als hoe onze oogleden omlaag gaan wanneer een knuffel ervoor zorgt dat we onze ogen sluiten.

We laten de druk van de stilte vrij en geven waarde aan wat we proeven en kracht aan de kleine dingen, aan de dagelijkse dingen, zodat we de delen waaruit we bestaan weer kunnen opbouwen en de stukjes die onze glimlach deden bevriezen en verbrijzelen weer perfect in elkaar kunnen leggen.

Wat we zeggen is dat wat ons vernietigt niet kan concurreren met de talloze redenen die we dag na dag kunnen vinden om ons welzijn en onze emotionele groei te voeden. We sterven zo vaak uit liefde en genegenheid, dat het verloren gaat in het aantal keren dat de ‘ik hou van jou’s’ gevuld met knuffels ons reanimeerden.

Emotionele verlangens die leiden tot knuffels

Het is makkelijk om mensen te willen. Niet in seksuele, maar in emotionele zin. Het is makkelijk voor ons om iemand nodig te hebben om onze huid aan te raken, om warmte te ruiken en voelen door middel van een knuffel. Om de binnenkant van iemand te zien zonder te kijken en het meeste te maken van dat verlangen.

Het is makkelijk om iemand te ontmoeten en te voelen dat er een connectie is. Het is makkelijk om je verbonden te voelen met iemand die rust, essentie, authenticiteit en harmonie overdraagt.

Het is ook makkelijk voor die mensen om ons te laten barsten van de emoties, verlangens en gevoelens die ons ertoe bewegen om een afdruk achter te laten met de aanraking van onze knuffels, onze bevrijde geest en ons stille lijf.

Het is makkelijk om je goed te voelen door een knuffel, omdat knuffels precies hiervoor gemaakt zijn: om onszelf te beoordelen en te kijken naar het hart.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.