Je verdient iemand die echt van je houdt

Soms storten mensen zich in de liefde zonder na te denken over hun eigen waarde en wat ze verdienen. Lees hier alles over in dit artikel!
Je verdient iemand die echt van je houdt

Laatste update: 11 december, 2019

Soms houd je van iemand zonder jezelf te leren kennen, jezelf te waarderen en om van jezelf te leren houden. Het probleem is dat wanneer je niet van jezelf houdt of jezelf niet kent, de relaties die je hebt niet helemaal authentiek zullen zijn. Soms bouw je zelfs relaties op die niet goed voor je zijn. In plaats daarvan moet je met iemand zijn die echt van je houdt.

Daarom is het essentieel om jezelf te kennen. Het helpt je te genieten van je welzijn en het kan zelfs een ondersteunende kracht zijn voor gezonde relaties. Het stelt je in staat om te beslissen wat goed voor je is, wat in je eigen belang is en wat je leven verrijkt. Tegelijkertijd kun je situaties of mensen waarmee je voorzichtiger moet zijn leren herkennen.

Een fundamentele regel om gelukkig te zijn in de omgeving van anderen is om eerst gelukkig te zijn met jezelf. Vergeet echter niet dat, ook al verdien je iemand die echt van je houdt, je die liefde eerst zelf moet ervaren.

Je wilt dus op avontuur gaan en er volledig en wederzijds met iemand van de liefde genieten. Nou, je zult de reis moeten beginnen door uit te zoeken wie je bent, zodat je leert hoe je van jezelf kunt houden en respecteren.

Pas dan kun je nadenken over wat je echt wilt in een relatie. Vergeet één heel belangrijk ding niet: je moet bereid zijn om dezelfde liefde en hetzelfde respect te geven dat je van iemand anders wilt krijgen.

We accepteren de liefde die we denken dat we verdienen.

-Stephen Chbosky-

Een verliefd paar met de handen tegen elkaar

Je verdient iemand die echt van je houdt

“Je verdient iemand die je in de ogen kijkt als je praat.

Je verdient iemand die het niet beu wordt om je te kussen.

Je verdient iemand die aan je denkt als je slaapt.

Je verdient iemand die je omhelst als je verdrietig bent.

Je verdient iemand die je aan het lachen maakt en niet aan het huilen.

Je verdient elk gebaar, elke blik, elke glimlach van genegenheid.

Je verdient alle liefde die je kunt geven.

Je hebt het verdiend met elk gebaar, elke blik, elke glimlach van genegenheid die je hebt gegeven.

Je hebt het verdiend door je geduld, je moed om te dromen en je kracht, zelfs als je teleurgesteld bent.

Je hebt het verdiend omdat je bent wie je bent, alleen maar omdat je jezelf bent.”

-Jokebec Vergara-

Dit gedicht getiteld “Je verdient iemand die echt van je houdt” is een weergave van wat je verdient in een relatie.

Vergeet niet dat iedereen anders is en dat iedereen dus een beetje anders behandeld moet worden om een gelukkige relatie te hebben. Daarom is het heel belangrijk om van je partner te houden zoals hij of zij moet worden bemind. Ook moet je ze leren om van jou te houden zoals jij dat nodig hebt om bemind te worden. Daarvoor is acceptatie de sleutel.

Iets wat bijna iedereen nodig heeft en wil, is om te voelen dat je partner je genegenheid geeft, je respecteert, en liefde voor je voelt. Dat is een tastbare vorm van liefde. De liefde die je kunt zien door middel van acties en niet een liefde die verloren gaat in lege woorden.

Liefde is als de wind, je kunt het niet zien maar wel voelen.

Nicholas Sparks

Een koppel onder een paraplu van licht

De ware

Dus hoe weten we wie de “ware” is? Het is niet makkelijk om die vraag te beantwoorden. Het leven zit vol met ups en downs, teleurstellingen en momenten van vreugde, maar ook momenten van lijden. Gedurende je hele leven, zul je dan ook veel mensen leren kennen. We is dan de persoon die echt geschikt is voor jou?

De juiste persoon is degene die bereid en in staat is om je de liefde te geven die je verdient en wilt. Die persoon kan je vinden als je klaar bent om die liefde te geven en te ontvangen. Het is echter ook waar dat er gevallen zijn waarin iemand een ander persoon leert om zichzelf te ontdekken en lief te hebben.

Je zou kunnen zeggen dat het belangrijkste dat verder gaat dan de liefde zelf de bereidheid is om samen te groeien. Het opbouwen van de relatie, het verzorgen van de tuin die je creëert op basis van liefde. Dit is geen pad dat je met je voeten beloopt. In plaats daarvan doe je het met je hart, samen met dagelijkse inspanning en zorgzaamheid.

Iemand die echt van je houdt, zal je uitdagen

De juiste persoon zal proberen je elke dag uit te dagen om een beter mens te zijn en zal proberen je te leren omgaan met je angsten en risico’s te nemen. Deze persoon zal je accepteren zoals je bent.

Dat geldt voor het licht in je, maar ook voor de schaduw. Ze zullen je ondersteunen, voor je zorgen en, het beste van alles, samen met je groeien, hoewel ze het misschien in hun eigen tempo moeten doen.

Jullie moeten allebei bereid zijn om liefde te vinden. Daarnaast moet je in staat zijn om in je eentje gelukkig te zijn om te kunnen genieten van een volledig leven zonder de noodzaak van een partner. Als je dat allemaal hebt, dan kan je verlangen om je leven samen te delen makkelijk werkelijkheid worden.

Daarnaast kan de liefde die je verdient, die liefde die je als persoon laat groeien en evolueren, een positief effect hebben op anderen. Op de een of andere manier kan het een voorbeeld zijn dat anderen kan helpen om in ware liefde te geloven. Dat is echt iets geweldigs.

Je moet dus jezelf ontdekken en van jezelf houden. Alleen dan kun je hetzelfde doen samen met iemand anders. Er is niets mooier dan het cultiveren van respectvolle, liefdevolle banden. Wellicht ook interessant voor jou

Geloof altijd in jezelf: de kracht van zelfvertrouwen
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Geloof altijd in jezelf: de kracht van zelfvertrouwen

Jij bent de enige die zichzelf kan beperken. Geloof altijd in jezelf, want hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen en een stabieler innerlijk kompas


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.