Je routine doorbreken met 6 handige tips

Je routine doorbreken met 6 handige tips

Laatste update: 02 juni, 2018

Heb je er ooit over geklaagd dat je er maar niet in slaagt om  je routine te doorbreken? De eindeloze uren werk, stress, weinig vrije tijd en persoonlijke problemen zijn sterker dan je verlangen om te veranderen. Je routine doorbreken lijkt dan een onmogelijke zaak.

Hoe gaat het met de voornemens die je aan het begin van het jaar gemaakt hebt? Sommige kunnen misschien tot de lente geduurd hebben. Maar je hebt bijna geen enkel voornemen tot de zomer volgehouden. Dit is deels te wijten aan het overweldigende gevoel dat je elke avond ervaart, wanneer je gaat slapen. Het houdt je tegen om stoutmoedig te handelen. Bovendien maakt het je ongelukkig. Het voorkomt ook dat je de rust krijgt waarnaar je zo hard verlangt.

We mogen niet tevreden zijn met een sleur. Je verdient het om gelukkig te zijn en om nu en dan je routine te doorbreken. En als je denkt dat jouw situatie nooit zal veranderen, besef dan dat dit echt niet waar is. Want we hebben de kracht om van ons leven iets prachtig te maken.

Het is zeker moeilijk. Maar onze stress en zorgen achter ons laten is een doel dat echt bereikbaar is. We hoeven alleen maar flexibel te zijn en de wil te hebben ons leven te organiseren. Wat we nodig hebben, is het verlangen om te beginnen met actie te ondernemen.

Je routine doorbreken

Je routine doorbreken met 6 tips

Maak tijd vrij voor jezelf

Tijd vrijmaken voor onszelf is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Gaan zitten om een boek te lezen, een film te bekijken of met vrienden iets te drinken zetten we vaak onderaan onze lijst. Het is heel normaal dat je dagelijkse verplichtingen bijna al jouw aandacht opeisen. Je zal dus een inspanning moeten leveren als je je routine doorbreken wil. Niemand anders zal het voor jou doen. Jij hebt de macht over je eigen geluk.

“Als je denkt dat avontuur gevaarlijk is, probeer dan routine. Het is fataal.”

-Paulo Coelho-

 Share

Je routine doorbreken

Plan een uitstap naar een nieuwe plaats

We besteden altijd geld aan onnodige dingen. Waarom toch niet een keer investeren in één of twee reizen per jaar? Je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te reizen als je daarvoor het geld niet hebt. Plan gewoon een uitstapje naar een plaats dichtbij waar je nog nooit geweest bent.

Als je kan, probeer dan samen met een vriend op reis te gaan. Want gedeelde ervaringen zijn altijd dubbel prettig. En vergeet natuurlijk niet om je fototoestel mee te nemen.

Doe iets geks

Wie heeft er nog nooit aan gedacht om op een bepaald moment in het leven iets geks te doen? Breng een beetje opwinding in je leven. Het resultaat zal zijn dat je je opvallend gelukkiger zal voelen. Koop een reisticket naar een plaats met een naam die je niet kan uitspreken. Koop die dure trui die je zo leuk vindt. Verf je haar in de kleur die je altijd al wilde.

Je routine doorbreken kan heel gemakkelijk zijn. We hoeven alleen maar onze verbeelding te gebruiken. Het leven is te kort om te denken aan wat andere mensen zullen zeggen. Als je het nu niet doet, zal je het nooit doen. Waag de sprong. Je zal nooit meer anders willen!

Je routine doorbreken

Blijf in contact met de natuur

Als je de mogelijkheid hebt, probeer dan te gaan joggen of doe elke dag een wandeling van dertig minuten. Je zal snel het verschil merken. Bovendien zal het helpen om je gewrichten te versterken. Deze kleine lichamelijke veranderingen zullen ook problemen als obesitas voorkomen.

Je kan je routine doorbreken door je planning te veranderen

Je planning veranderen is een eenvoudige daad. Maar het kan echt een enorm verschil maken. Je lichaam is gewend aan jouw routine. Wanneer je dus kleine veranderingen aanbrengt, zal je geest die zien als indrukwekkende veranderingen.

Wat kunnen deze kleine veranderingen zijn? Je kan een andere weg naar het werk nemen of gaan eten met een vriend die je al een lange tijd niet gezien hebt. Of je kan als verrassing op bezoek gaan bij je ouders. Of je kan gewoon een uur later gaan slapen. Want deze kleine dingen hebben een grote en positieve invloed op je geest.

Je routine doorbreken

Houd een dagboek bij

In een dagboek schrijven kan ons helpen om onze emoties te begrijpen. Maar het is ook geweldig om tot inzicht te komen. Want opnieuw lezen wat we lang geleden opgeschreven hebben, helpt ons om ons leven in een ander daglicht te zien. Is het echt op die manier gebeurd? Waarom maakte ik mij in godsnaam zoveel zorgen over dergelijke onbelangrijke onzin?

Ons perspectief veranderen en met een andere blik naar de wereld kijken is een grote prestatie. Dat is het vooral wanneer we aanvaarden wie we in het verleden waren. We beoordelen die andere “ik” niet. We leren gewoon uit onze ervaringen zodat we dezelfde fouten niet meer maken.

Je routine doorbreken kan opoffering vereisen. Maar het is de moeite waard om deze opoffering te maken. Want ons geestelijk en emotioneel welzijn staat op het spel. En dat is veel meer waard dan om het even welke baan of verplichting.

We hebben de plicht om van onszelf te houden en te vechten voor een fatsoenlijk leven. Keer dus je rug niet naar de belangrijkste persoon die je ooit in je leven zal hebben: jij.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.