Intimiteit onderhouden met je partner op lange afstand

Intimiteit onderhouden met je partner op lange afstand
Beatriz Caballero

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog Beatriz Caballero.

Laatste update: 27 december, 2022

Intimiteit wordt gedefinieerd als een intieme en gereserveerde spirituele zone van een persoon of groep, vooral van een familie. Een abstract maar diepgaand concept dat onze meest persoonlijke aspecten omvat. In sommige gevallen beslaat dit ook de relatie die we hebben. Stelletjes die om wat voor reden dan ook fysiek gescheiden zijn van elkaar maar toch samen willen zijn, moeten leren hoe ze intimiteit onderhouden met hun langeafstandspartner.

Het onderhouden van intimiteit betekent niet noodzakelijk dat je in dezelfde stad of samen in hetzelfde huis woont. Veel stellen zijn fysiek dicht bij elkaar, maar niet op emotioneel vlak. Dat gevoel van nabijheid, van verbinding, van het zijn met de ander, vergemakkelijkt intimiteit.

Het is heel belangrijk om te leren hoe je de relatie met je partner kan behouden of versterken, vooral in langeafstandsrelaties. Laten we bespreken hoe je dat kan doen.

Hoe moet je intimiteit onderhouden met je langeafstandspartner

Ervaring heeft ons geleerd hoe we onze relaties kunnen onderhouden. Toch zijn er dingen die je jezelf moet bedenken in langeafstandsrelaties. Hier zijn enkele handvatten om je te helpen intimiteit met je partner te onderhouden met betrekking tot de communicatie:

  • Manage jullie communicatie. Weet hoe, wanneer en waar je het over zult hebben met je partner. Dit vermindert niet alleen angst en onzekerheid, maar het helpt ook het gesprek op gang te houden. Nu hoef je niet alle onderwerpen te plannen voor een gesprek maar wel de belangrijke. We raden bijvoorbeeld aan dat je het eens wordt over een schema voor telefoongesprekken.
vrouw die videobelt
  • Promoot de uiting en communicatie van gevoelens. Weten hoe men over de ander denkt, is belangrijk. Weten wat je zorgen baart of welke situaties je slechter doen voelen, kan informatie geven over wie je bent. Het uiten van emoties is erg belangrijk omdat je elkaar niet elke dag ziet. Vragen als “Wat voelde jij?” En “Hoe voel jij je?” laten ons onze gevoelens uiten.
  • Wees voorzichtig met hoe je je problemen deelt. Praten met je partner over je problemen is belangrijk maar wees voorzichtig met hoe je het vertelt omdat de manier van vertellen grote angst of hulpeloosheid kunnen veroorzaken. Gebruik een duidelijke en eenvoudige taal en oefen om actief te luisteren. Ook jezelf in de schoenen van de ander plaatsen kan helpend zijn.
  • Praat over het hebben van seks via de telefoon of cyberseks. Als je seks via de telefoon of cyberseks wilt proberen, bedenk dan hoe je dit aan je partner wilt vertellen omdat ze dit op verschillende manieren kunnen interpreteren. Het is belangrijk om het onderwerp met veel zorg en respect te bespreken. Het is belangrijk om met veel empathie en respect over het onderwerp te praten.

Wat ook belangrijk is

  • Heb vertrouwen in plaats van stress of zorgen. Dankzij de technologie is het eenvoudig om foto’s, video’s of audio te verzenden. Je moet echter heel voorzichtig zijn met het verzenden van deze bestanden. Het is anders wanneer je een foto verzendt omdat je aan je partner denkt dan deze te verzenden omdat het verplicht is of een manier is om te controleren. Hierbij is het belangrijk dat je geen onmiddellijk antwoord van de andere persoon verwacht en dat je de privéruimte van elkaar respecteert.
  • Probeer realistische plannen te maken. Afstand veroorzaakt mogelijk problemen in op je geest en kan zelfs teleurstelling bevorderen. Daarom is het belangrijk om het verschil tussen verwachting en realiteit te beheren. Beoordeel hoe het de afstand beïnvloedt.
  • Accepteer verschillen. Elke persoon is een wereld en elke partner is een universum. De behoefte aan intimiteit is iets persoonlijks dat je moet communiceren. Je moet je partner niet laten raden. Het is normaal om verschillende meningen te hebben zolang er geen slechte intentie of agressiviteit is. We kunnen gewoon een andere manier hebben om naar het leven te kijken.

Zoals je misschien hebt gezien, is het niet niet altijd makkelijk om een langeafstandsrelatie met je partner te onderhouden. Het vereist aandacht, inspanning, empathie en respect om een ​​gezonde en sterke relatie te creëren.

Het onderhouden van intimiteit met je partner in een langeafstandsrelatie vereist aandacht, inzet, empathie en respect.

De kracht van herinneringen

Herinneringen spelen een belangrijke rol in een langeafstandsrelatie. Gedachten over gelukkige momenten, hand in hand tijdens het lopen en die heerlijke knuffels samen zijn belangrijk. Die herinneringen kunnen helpen intimiteit met je partner te behouden.

Sterker nog, praten over deze onvermijdelijke gedachten versterkt voor veel koppels de band.

foto van stelletje

Wanneer je denkt aan een moment samen of aan iets dat je aan je partner herinnert terwijl je hun goede eigenschappen bedenkt of plannen maakt, verzwakt het gevoel van afstand, een gevoel dat ons soms kan overweldigen.

Je vertrouwen in jezelf en je partner en vol respect en empathie kunnen helpen. Afstand scheidt alleen lichamen, geen harten. Je kunt de uitdaging van het onderhouden van intimiteit in een lange afstandsrelatie met veel wilskracht en inspanning overwinnen. Wellicht ook interessant voor jou

Ware intimiteit: wanneer twee zielen elkaar ontmoeten
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Ware intimiteit: wanneer twee zielen elkaar ontmoeten

Tijdens intieme momenten tonen we elkaar precies wie we zijn. Wanneer je je ziel blootgeeft aan een ander, stel je je kwetsbaar op. Dat is ware int...


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.