Ik wil niet verliefd worden op een prinses

Ik wil niet verliefd worden op een prinses

Laatste update: 23 september, 2017

Vandaag de dag is het feminisme populair, wat een grote sociale vooruitgang is als je het mij vraagt. Veel mensen begrijpen of accepteren echter nog steeds niet dat feminisme gelijkheid betekent. Mannen die het feminisme niet accepteren lijken altijd te vallen op het stereotype prinses, terwijl dit voor feministische mannen helemaal niet geldt.

Ik wil niet dat ze een prinses is, ik wil niet verliefd worden op een prinses. Ik ben tenslotte de hele dag buiten, vies van het sporten, en ik wil dat ze samen met mij vies wordt in plaats van aan de kant te zitten en foto’s te maken. Bovendien, als ik mijn benen en oksels niet scheer en mijn wenkbrauwen niet epileer, waarom zou ik dan van haar verwachten dat zij dit wel doet? Iedereen moet vrij zijn in zijn keuzes, en ik wil niet dat ze denkt dat ze een prinses moet zijn.

“Alle gelukkige gezinnen lijken op elkaar; maar elk ongelukkige gezin heeft een speciale reden om zich ongelukkig te voelen.”

-Lev Tolstoj-

Kasteel Met Prinses

Ik wil niet dat ze een prinses is. Wanneer ik ‘s ochtends tenslotte in de spiegel kijk, dan vertelt mijn wilde haar mij dat ik goed geslapen heb, en ik wil dat haar haar net zo wild zit als dat van mij.

Ze hoeft ook echt geen huisvrouw te zijn. Ik vind klusjes doen tenslotte ook niets aan! Dat ik geen rolmodel ben als het aankomt op het netjes houden van het huis betekent niet dat zij dat wel moet zijn.

Over het algemeen ben ik toch nooit echt dol geweest op sprookjes. Ik heb me altijd meer aangetrokken gevoeld tot de heksen. Niet omdat ze slecht zijn, maar omdat ze vrij zijn als het aankomt op keuzes maken.

Een stel gelukkige kikkers

Ik wil niet dat ze een prinses is, want ik heb ook geen zin om prince charming uit te hangen.

Ik wil niet voor al haar drankjes moeten betalen, de deur voor haar open moeten houden, haar mijn jas moeten geven wanneer ik het zelf koud heb of een seksmonster zijn dat kwijlt bij het zien van strakke rokjes.

Ze zou geen prinses moeten zijn. Ik wil mijn weg naar haar hart niet hoeven kopen. Ik zou haar geen rozen of sieraden moeten hoeven geven elke keer dat ze boos is. Ze vindt ze tenslotte misschien niet eens mooi!

Ik wil haar niet hoeven redden. Ik wil dat ze mij vindt, of ik wil dat we tegen elkaar opbotsen wanneer we beiden niet goed uitkijken.

“In de liefde zijn er geen belachelijke, afgezaagde of schunnige houdingen. In de liefde is alles belachelijk, afgezaagd en schunnig.”

-Mario Benedetti-

Ik wil niet dat ze een prinses is. Ik wil niet dat haar lichaam het object van mijn verlangen is, maar het object van haar zelfacceptatie.

Jongen En Meisje Hand In Hand

Roodbloedige vrouw

Ik wil niet dat ze blauw bloed heeft of dat ze superioriteit uitstraalt. Ze zou anderen niet omlaag moeten halen of op ze neer moeten kijken.

Ik wil tenslotte zelf ook die prins niet zijn die voor haar moet zorgen en haar haar glazen muiltje moet brengen. Noch wil ik haar in een limousine naar het bal brengen als we net zo goed al kunnen zweven door simpelweg samen te zijn.

Ik wil niet dat ze een prinses is. Ze is dan misschien geen catwalk-model, maar ze is een modelfeministe. Ze is mijn rolmodel.

Ik wil dat ze is wat ze wil zijn. Bovenal, wil ik dat ze zichzelf kan zijn en ik wil haar niet dwingen om te zijn wat de maatschappij haar dwingt te zijn.

“De mens is vrij geboren, verantwoordelijk en zonder excuses.”

-Jean-Paul Sartre-

Ik wil dat je houdt van de manier waarop ik van je houdt, en dat je je door van mij te houden realiseert hoeveel je ook van jezelf houdt.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.