Ik hou van je precies zoals je bent

Ik hou van je zoals je bent. Bedankt dat je in mijn leven bent gekomen en mij hebt geaccepteerd zoals ik ben. Bedankt dat je mij hebt geleerd dat ware liefde ontstaat uit geduld, oprechte genegenheid en begrip.
Ik hou van je precies zoals je bent
Gema Sánchez Cuevas

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog Gema Sánchez Cuevas.

Laatste update: 02 januari, 2024

Ik hou van je zoals je bent. Voor zowel je sterke als je zwakke punten. Voor alles wat jou maakt tot wie je bent. Sterker nog, elke dag leer ik je een beetje meer kennen, wat mijn liefde voor jou levend houdt.

Ik hou van je zoals je bent. Daarom draag ik deze woorden aan jou op. Om je eraan te herinneren, mocht je het vergeten. Om je te bedanken voor alles wat je me elke dag geeft. Omdat je me leert om openlijk lief te hebben, vanuit mijn hart, wat er onderweg ook gebeurt.

“Liefde is de harmonie van twee zielen die samen zingen.”

-Gregory J.P. Godek-

Two hands clasped.

Bedankt dat je jezelf bent

Bedankt dat je jezelf bent. Om jezelf te laten zien zoals je bent. Soms ben je bang, soms ben je sterk en soms wil je me gewoon aan het lachen maken. Om van elk moment een moment te maken om nooit te vergeten.

Bedankt dat je in de buurt bent gebleven, dat je er ondanks alles bent geweest. Om niet te oordelen en niet te veel te verwachten. Dank je wel omdat ik weet dat het niet altijd makkelijk is. Soms is het moeilijk voor jou, soms voor mij en soms voor ons allebei. Bedankt dat je altijd zo geduldig bent.

Bedankt dat je jezelf bent. Dat je me hebt laten zien dat liefde meer is dan alleen een blije glimlach. Dat begrip en een kans nemen voor wat we voelen ons sterker maakt. Soms breng je me weer met beide benen op de grond. Je vertelt me de waarheid. Je leert me langzaam lief te hebben en elke dag vertel je me dat je van me houdt.

Bedankt voor je moed. Dat je je vanaf het begin voor me hebt opengesteld. Je bent het grootste voorbeeld van moeilijkheden overwinnen, jezelf verbeteren en vooruit gaan. Ik bewonder je.

Bedankt dat je van me houdt, zelfs als ik het niet verdien. Dat je me accepteert ondanks mijn fouten. Voor het vasthouden van mijn hand. Je accepteert al mijn zwakheden. In feite leer je me beetje bij beetje om te houden van wat ik zie als mijn gebreken. Jij ziet ze echter als iets anders. Je helpt me echt groeien.

Ik zal het niet ontkennen; ik vind het fijn dat je mijn demonen accepteert. Mijn donkerste delen. Dat je ze omarmt in plaats van ze te vrezen. Je blijft me leren dat alles wat ik heb meegemaakt en doorleefd nodig was om hier te komen, om bij jou te komen.

“Miljoenen en miljoenen jaren zouden me nog steeds niet half genoeg tijd geven om dat kleine moment van alle eeuwigheid te beschrijven toen jij je armen om me heen sloeg en ik mijn armen om jou heen sloeg.

Jacques Prevert

Elke dag kies ik voor jou

Ik wil aan je zijde zijn, wat voor weer het ook is. Jou hebben is een geschenk dat ik voor altijd wil houden. Omdat je me leert dat de eenvoudigste dingen het meest waardevol zijn. Sterker nog, heb je je ooit gerealiseerd wat een goede leraar je bent? Ik denk er elke dag aan.

Ik luister graag naar je. Vooral als je praat en vertelt hoe je over dingen denkt. Ook als ik twijfels heb, los jij ze op en als het niet lukt, vertel je het me.

Ik kijk graag naar je, of je nu slaapt, wakker bent, loopt of rijdt. Ik kan het gewoon niet weerstaan. Als ik naar je kijk, voel ik dat ik je beter leer kennen en maak ik contact met mijn diepste gevoelens. Ik word echt overgenomen door de mooiste en meest intense gevoelens voor jou.

Je wijsheid blijft me verbazen, maar wat ik echt fascinerend vind, is de gevoeligheid die je in je bewaart en slechts soms laat zien. Maar hoewel ik deze serieuze kant van je nodig heb, wil ik ook je leuke kant. Samen maken ze je uniek in wie je bent.

Twee mensen lopen hand-in-hand over het spoort

Ik hou van je, wat er ook gebeurt

Wat kan ik zeggen over je oprechtheid en je begrip? Ik moet je zeggen dat het echt niet gemakkelijk is om iemand als jij te vinden. Jij weet hoe je mijn toevluchtsoord moet zijn. Aan jouw zijde voel ik me rustig en veilig.

Ik hou van je zoals je bent. Ik hou van je als je blij bent en als je verdrietig bent. Want hoewel ik je graag zie glimlachen, weet ik dat dat niet altijd mogelijk is. Soms ben je moe en teleurgesteld. Ik wil gewoon dat je weet dat ik er altijd voor je ben. Om aan je zijde te staan in goede en slechte tijden.

Ik hou ook van je als je boos en overstuur bent. Ja, zelfs dan. Iedereen wordt wel eens boos. Ik zie het als een manier om je te leren kennen, om jezelf aan mij te laten zien. Om je grenzen te leren kennen, je pijn en wat je doet om daaraan te ontsnappen. Ook als je liever een stapje terug doet om jezelf te ordenen, te reflecteren en te beslissen wat je nu gaat doen.

Het is altijd zo gemakkelijk bij jou. Je bent er niet op gebrand om perfect te zijn, zeker niet bij mij. Voor dit alles en nog veel meer heb ik jou gekozen, omdat ik van je hou zoals je bent. Mijn enige wens is om aan je zijde te staan in deze kleine wereld die we samen hebben gecreëerd, in goede en slechte tijden.

“Ik hou van je. Ik ben wie ik ben dankzij jou. Jij bent elke reden, elke hoop en elke droom die ik ooit heb gehad, en wat er in de toekomst ook met ons gebeurt, elke dag dat we samen zijn is de mooiste dag van mijn leven. Ik zal altijd de jouwe zijn.”

-Nicholas Sparks-

Bedankt dat je me met knuffels, niet met woorden, hebt verteld hoe diep de liefde is die we delen.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.