Ik hou van de geur van gelukkige mensen, ze ruiken naar hoop
Er zijn dagen dat we besluiten om de glimlach op te zetten die anderen ons geven. Het is bijna onvermijdelijk dat de hoop die ze uitstralen ons een goed gevoel geeft. Dat de vreugde zich snel door al onze zintuigen verspreidt; vooral als het van gelukkige mensen komt.
Dit komt omdat sommige mensen het vermogen hebben om ons een goed gevoel te geven door hun harmonie, hoop en positiviteit met ons te delen.
Ze laten ons zien dat we alles kunnen en dat we niet op de rem hoeven te trappen, alleen maar lachen en knipogen naar het leven.
De geur van gelukkige mensen
Goede mensen ruiken naar nabijheid, knuffels en genegenheid. We hebben de neiging om meer open te zijn. We voelen ons namelijk dicht bij hen en ze laten ons thuis voelen.
Dit vermogen om elke dag onze schroeven aan te pakken en vast te draaien, is wat ons bezighoudt en maakt ons verslaafd aan een gemeenschappelijk welzijn en de magie van glimlachen, goede woorden en goede bedoelingen.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat we ons graag met zulke mensen omringen. Zij zijn degenen die ons steunen. De tijd die we aan hun zijde doorbrengen, is even vluchtig als echt. Naarmate de tijd verstrijkt, verzamelen we redenen waarom we altijd terug zullen gaan naar hun armen, hun oprechte blikken en hun glimlach.
“Echte empathische luisteraars kunnen zelfs in stilte horen wat er wordt gezegd. Het belangrijkste bij communicatie is horen wat er niet wordt gezegd.”
Emoties die besmettelijk zijn
We vangen onze stemmingen op een geweldige manier op. Bovendien is onze emotionele toestand in staat om op een heel subtiele manier, met meer of minder intensiteit, bewust en onbewust in seconden van 0 naar 100 te gaan.
Sommige mensen kunnen onze stemming veranderen met een ” goedemorgen ” vergezeld van een glimlach. Er zijn zelfs aanwijzingen dat wanneer we met iemand omgaan, we hun emotionele toestand zo sterk waarnemen dat zelfs onze spieren de neiging hebben om op een manier te worden gepositioneerd die vergelijkbaar is met die van onze metgezel.
Dat wil zeggen, als de andere persoon op het juiste moment lacht, zullen wij dat ook doen. En we imiteren niet alleen hun gebaar; we vangen ook hun stemming en emoties op. Dit gebeurt in meer of mindere mate, afhankelijk van onze gevoeligheid.
John Cacioppo, een onderzoeker, stelt dat we, ongeacht of we de mimiek van anderen begrijpen of niet, onbewust emoties oproepen, en zo emotionele synchronisatie produceren.
Er zijn mensen die heel sterk goede emoties overbrengen. Daarom is de band die we met hen hebben zo gezond dat de verbintenis zal resulteren in een sterke betrokkenheid. Waarschijnlijk ook in ander gedrag dat gebaseerd is op loyaliteit en genegenheid.
Dus degenen die meer emotionele vastberadenheid en vastberadenheid waarnemen, zullen degenen zijn die we leuk vinden en zullen ons een beter gevoel geven omdat ze onze stemming positief beïnvloeden.
Tot slot
Dat we onzichtbaar zo sterk met elkaar verbonden zijn, verrast en verbaast ons enorm. De wetenschap ontdekt ongelooflijke dingen over spiegelneuronen als basis voor deze communicatie. Deze neuronen lijken het meest verantwoordelijk te zijn voor emotionele communicatie. Ze zijn het deel van de biochemie van onze hersenen dat weerspiegelt wat we in recordtijd waarnemen.
We houden zo veel van zulke gelukkige, oprechte mensen met goede bedoelingen, omdat we dankzij hen zijn besmet met een goed humeur, motivatie en vreugde, en het gevoel hebben dat we aan hun zijde in staat zijn om het leven terug te dringen wanneer dat nodig is.