Ik heb zoveel te zeggen dat als ik stil blijf, er tekstballonnen tevoorschijn komen

Ik heb zoveel te zeggen dat als ik stil blijf, er tekstballonnen tevoorschijn komen

Laatste update: 20 april, 2017

Soms houden we onze gedachten en gevoelens zo lang in, dat ze uit kunnen drukken zonder dat we woorden nodig hebben. Dit gebeurt makkelijker omdat verbale communicatie maar een klein deel uitmaakt van onze emotionele communicatie. We kunnen ons beter uitdrukken door middel van gezichtsuitdrukkingen, gebaren, lichaamshoudingen en houdingen dan door onze gedachten en gevoelens om te zetten in woorden. Communicatie is heel breed en flexibel, en daarom kunnen we zeggen dat, ondanks dat we stil zijn, er honderden indicatoren zijn die het werk doen van tekstballonnen en een bericht laten zien.

In principe is dit niet slecht, want het is niet altijd geschikt of noodzakelijk om onze gedachten of gevoelens in woorden uit te drukken en ze aan anderen te laten zien. Op deze manier biedt emotionele communicatie meer mogelijkheden, en in een breed scala.

Rubiks-kubussen

Wat we moeten weten om onze communicatievaardigheden te verfijnen

Zoals we al hebben gezegd, biedt emotionele communicatie een breed scala aan mogelijkheden en het vereist verschillende ankers, zoals onze gezichtsuitdrukking, gebaren, bewegingen, aanrakingen, woordkeuze, intonatie, metaforen die we gebruiken enzovoort.

De meest ingewikkelde pogingen om te verbinden, zijn die pogingen die verhuld zijn door woede en verdriet. Er zijn vele redenen waarom we onze gevoelens niet willen uitdrukken als ze vermengd zijn met negatieve ervaringen of emoties.

Soms denken we dat de beste manier om iets op te lossen en een positieve draai aan de situatie te geven is, door weg te laten wat ons dwars zit. We vermijden te denken aan dingen die ons verdrietig, kwaad of bang maken.

Andere keren denken we dat onze gevoelens te angstwekkend of zorgwekkend zijn om ze uit te drukken. We kunnen zelfs denken dat het niet eerlijk is om anderen op te zadelen met onze emotionele zaken en gevoelens die er niet toe doen.

Daarbij kunnen we misschien ook niet de juiste woorden vinden om uit te drukken wat er met ons gebeurt of denken we dat we onze intimiteit en privacy kwijtraken als we onze gevoelens communiceren naar anderen.

Venster

Zoals we hebben gezegd: het feit dat we onze gevoelens proberen te verhullen, betekent nog niet dat ze niet worden gezien. Vroeg of laat komen ze naar de oppervlak.

Het is niet moeilijk voor ons om ons voor te stellen dat achter het sarcasme, vijandigheid tastbaar wordt, of hoe een persoon die wegkijkt en glimlacht verliefd kan zijn op iemand, maar het niet toe wil geven.

Als het gaat om het delen van een emotioneel bericht, richten we ons vooral op onze houding, onze gezichtsuitdrukking, de toon waarop we praten…. maar we richten ons niet op wat er wordt gezegd; we richten ons op hoe het wordt gezegd.

Zowel communicatie als het lezen van emotionele taal eist van ons dat we:

  • Letten op het gezicht en gezichtsuitdrukkingen.
  • Bewegingen en gebaren interpreteren.
  • Belang hechten aan de taal van de aanraking.
  • Kijken naar wat de stem onthult.
  • Gevoelens in woorden veranderen.
  • Weten hoe we naar onszelf en anderen moeten luisteren.
Hart

Kort gezegd, goede emotionele communicatie vereist iets meer dan het zeggen van de juiste woorden, dus we moeten non-verbale berichten met zorg verzenden en ontvangen. Het is zeldzaam om alleen maar gezichtsuitdrukkingen of gebaren te communiceren; we doen het met ons hele wezen.

Dit is waarom het belangrijk voor ons is om alles te synchroniseren om te kunnen uitdrukken wat we in ons hart voelen en onze algemene gemoedstoestand te verbeteren. De tranen die we niet huilen en de woorden die we niet uitspreken kunnen ons overrompelen en dat kan een oorzaak zijn van misverstanden en onnodige emotionele isolatie.

Als we veranderen in behendige communicators verbeteren we onze relaties, evenals onze manier om naar het leven en conflicten te kijken. Hierdoor voelen we ons beter en weten we hoe we naar onszelf moeten luisteren, wat moeite kost, maar het is het wel waard.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.