Iemand beter leren kennen door deze 8 vragen

Iemand beter leren kennen door deze 8 vragen
Gema Sánchez Cuevas

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog Gema Sánchez Cuevas.

Laatste update: 11 december, 2018

Als we iemand beter willen leren kennen, bedenken we meestal vragen die ons kunnen helpen erachter te komen wat ze leuk vinden en hoe ze denken. In dit artikel delen we een reeks vragen die je mensen kunt stellen als je ze een beetje beter wilt leren kennen.

Het is belangrijk om te onthouden dat je het gesprek niet in een verhoor verandert. Het zelf beantwoorden van de vragen die je stelt is ook leuk, zodat degene aan wie je het vraagt jou ook leert kennen. Op die manier zal het gesprek veel interessanter worden.

Vragen om iemand beter te leren kennen

Laten we een paar interessante vragen bekijken om te stellen wanneer we iemand beter willen leren kennen. Ze kunnen ook nuttig zijn om het gesprek leuk te maken:

Iemand beter leren kennen

1. Als je een superkracht zou kunnen hebben, wat zou dat dan zijn?

Deze vraag lijkt misschien een beetje kinderachtig, maar ik weet zeker dat zelfs jij hier tenminste één keer over hebt nagedacht! Superhelden zijn tegenwoordig een populair onderwerp, dus deze vraag is helemaal niet belachelijk.  Deze vraag kan je op een heel subtiele manier helpen angsten en verlangens van de ander te achterhalen.

Als de persoon bijvoorbeeld zegt dat hij graag onzichtbaar wil worden, kan dat betekenen dat hij verlegen is. Als hij je vertelt dat hij graag wil vliegen, genieten hij waarschijnlijk van vrijheid. Als hij je vertelt dat hij graag gedachten zou willen lezen, kan dat betekenen dat hij onzeker is.

2. Als je maar één hobby zou kunnen hebben, wat zou dat dan zijn?

Deze vraag is geweldig als je iemands hobby’s, passies en interesses wilt weten.  Het zal ook laten zien welke hobby ze het meest waarderen. Op die manier kunnen we te weten komen welke activiteit hen het meest plezier geeft en kunnen we zelfs een suggestie doen voor een andere activiteit die ze leuk zouden kunnen vinden.

3. Met welk historisch karakter zou je willen dineren?

Dit is een uitstekende vraag om te weten te komen welke interesse’s de andere persoon heeft en welke historische karakters zij gebruiken als referenties en waarom. Als de persoon zegt dat hij graag zou willen dineren met Albert Einstein, is hij misschien een groot liefhebber van natuurkunde. Als hij zegt dat hij graag met Gandhi wil dineren, is hij misschien erg geïnteresseerd in de spirituele wereld.

4. Wat is het gekste dat je ooit hebt gedaan?

Dit kan een meer persoonlijke vraag zijn. Als je je echter op je gemak voelt bij degene aan wie je het vraagt, wees dan niet verlegen en stel de vraag! Met deze vraag kun je te weten komen wat ze in het leven hebben gedaan. Bovendien helpt het je ontdekken of ze avontuurlijk en rebels zijn of liever in meer stabiele en voorspelbare situaties verkeren.

5. Als je in de tijd zou kunnen reizen, zou je dan naar het verleden of naar de toekomst gaan?

Deze vraag zal je meer vertellen over de interesse’s van de ander. Als ze bijvoorbeeld zeggen dat ze graag naar het oude Griekenland of Rome gaan, zijn ze mogelijk geïnteresseerd in de wereldcultuur. Aan de andere kant, als ze zeggen dat ze liever naar de toekomst gaan, is het mogelijk dat ze op zoek zijn naar technologische vooruitgang.

6. Welk beroemd personage zou je willen zijn?

Het antwoord van de andere persoon op deze vraag zal je laten weten welk soort mensen ze het meest waarderen. Ze kunnen een acteur, een zanger, een beroemde politicus, een wetenschapper, en vele anderen kiezen. Hun reactie kan veel zeggen over hun persoonlijkheid.

Een verlegen persoon zou bijvoorbeeld meestal de voorkeur geven aan een schrijver of een onderzoeker. Iemand die meer extravert is, kan ervoor kiezen om een ​​beroemde zanger of acteur te zijn.

Vragen om de ander te leren kennen

7. Wat zou jouw ideale vakantie zijn?

Dit is een klassieke vraag die je inzicht zal geven in de houding van de ander ten opzichte van het leven. Mensen die het erg druk hebben in hun dagelijks leven, kunnen kiezen voor een meer ontspannen vakantie. Als ze echter op dit moment niet veel doen, gaan ze waarschijnlijk het liefst ergens naar toe waar ze iets heel actiefs en uitdagend kunnen doen. 

Het antwoord op deze vraag zal waarschijnlijk afhangen van de huidige situatie van de persoon.

8. Wat is je favoriete cartoon?

Deze vraag kan je helpen erachter te komen wat de ander leuk vindt. Wanneer je het hebt over cartoons, zal het waarschijnlijk gaan over wat ze in de kindertijd op tv hebben gezien. Dit zal zeker een interessant gesprek teweegbrengen.  Het zal je ook helpen ​​om de fictieve personages te leren kennen die ze leuk vonden toen ze jong waren.

Deze vraag kan ook worden omgezet in een gesprek over favoriete tv-programma’s, films en boeken. Je kunt hierdoor praten over eventuele interesses die je hebt. Deze vraag zal het gesprek zeker aan de gang houden en je zult elkaar veel beter leren kennen.

Deze acht vragen zullen je zeker helpen iemand beter te leren kennen. Als het gesprek goed verloopt, vraag dan uiteraard naar andere dingen die je misschien over de ander wilt weten. Wie weet willen ze dezelfde dingen over jou weten!  Wellicht ook interessant voor jou

Het avontuur van mensen ontmoeten stopt nooit
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Het avontuur van mensen ontmoeten stopt nooit

Nieuwe mensen ontmoeten is altijd een avontuur, zelfs als je al een vriendenkring hebt. Het kan nooit kwaad om erop uit te gaan en te communiceren.


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.