Iemand als jij kan geen baas hebben

Iemand als jij kan geen baas hebben

Laatste update: 17 november, 2016

Sta niet toe dat iemand anders jouw manier van handelen probeert te controleren, of jouw gedachten en jouw gedrag. Je bent namelijk een vrij persoon en je verdient het niet om zo’n persoon om je heen te hebben. Iemand die denkt dat hij de baas over anderen kan spelen is een giftig persoon die je met al je kracht moet zien te ontwijken. Dit soort mensen voegen namelijk niets goeds toe aan je leven, alleen een hoop negativiteit.

Waarom willen sommige mensen de baas spelen over anderen?

Helaas veranderen opvoeding en scholing in onze huidige wereld steeds meer in een vorm van indoctrinatie dan dat het gebaseerd is op de vrijheid om mensen te leren voor zichzelf te denken. Dit gegeven creëert ernstige problemen, zoals een gebrek aan waarden en het vermogen om onszelf te erkennen en accepteren.

Daarnaast verandert ambitie in iets dat uitermate belangrijk is voor een aantal individuen die denken dat ze beter zijn dan anderen, of superieur, mensen die geld en macht gebruiken als excuus om het lot van anderen te bepalen.

Controleren

In werkelijkheid zorgt het gebrek aan waardering voor vriendschappen, gevoeligheid, solidariteit, begrip en empathie ervoor dat veel mensen op het verkeerde pad terechtkomen, een pad waarop ze naar geluk en verbintenissen zoeken in dingen als geld, macht en het gebrek aan zelfkennis.

Er zijn veel verdwaalde mensen in deze wereld die geloven dat ze hun omgeving beter kunnen maken door anderen te domineren en de baas over hen te spelen. Dit idee is natuurlijk helemaal fout.

Wat deze mensen namelijk echt doen, is hun onzekerheden onthullen, waardoor andere mensen ongelukkig worden. Ze stralen een nep gevoel van trots uit dat al snel weer verdwijnt. Hun onzekerheid blijft bestaan en ze doen er niets aan om deze onzekerheid te behandelen en dit belangrijke aspect van hun leven te verbeteren.

De baas is eigenlijk de ware slaaf

De persoon die doet alsof hij de baas is over iemand anders is eigenlijk juist een ware slaaf van zichzelf. In zichzelf worstelt hij namelijk voortdurend met zijn onzekerheid, die hem de behoefte geeft om anderen onder controle te houden, denkende dat hij zich hier beter door zal voelen.

Jij, die bewust is van zichzelf, die in staat is goed na te denken en een kritische mening te vormen, vrij om te denken en doen wat hij wil, moet echter nooit toestaan dat je de gevangene wordt van een dominant persoon die al zijn frustratie op jou uitstort.

“Het uitoefenen van materiële dominantie bereidt onvermijdelijk juist een min of meer geaccentueerde vorm van slavernij voor, voor de persoon die deze dominantie uitoefent.”

-Herbert Spencer-

Hoe kun je iemand die de baas over anderen wil spelen ontmaskeren?

Jij, die in staat is voor zichzelf te denken en het leven op een positieve manier te bekijken, die een gelukkig bestaan heeft en over een geweldig vermogen beschikt om te geven en ontvangen, kan iemand die de baas over anderen wil spelen eigenlijk vrij makkelijk ontmaskeren.

Masker

Richt jezelf op onzekere mensen die denken dat ze overal van essentieel belang voor zijn, die veel meer eisen dan ze bieden, die denken dat iets ongetwijfeld fout zal gaan als ze niet zelf degene zijn die het uitvoeren, mensen die egoïstisch zijn, die bezitterig zijn, die alleen hun eigen belang nastreven, die alleen uit zijn op geld, die er alles aan doen om te zegevieren, koste wat kost…

Zoals je kunt zien, laten deze onzekere mensen een hoop aanwijzingen achter. Ze zullen aan je zijde staan wanneer ze je nodig hebben en ze zullen je in de steek laten op het moment dat ze denken dat er iets beters op ze te wachten staat.

Ze zullen je proberen te domineren, je een schuldgevoel aanpraten wanneer ze zichzelf onzeker voelen. Als ze namelijk niet de baas over jou kunnen spelen, dan voelen ze zich niet op hun gemak. Ze hebben behoefte aan iemand die volgzaam is en zichzelf in hun dienst stelt.

Daarom heb jij, die in staat is voor zichzelf te denken en die weet wat hij wil in het leven, geen behoefte aan iemand die de baas over jou speelt en dit verdien je ook niet. Jij moet vrij en gelukkig zijn. Je hebt er namelijk erg veel moeite voor gedaan om erachter te komen hoe jouw leven en jouw persoonlijkheid in elkaar zitten en hiernaar te handelen.

Vermijd degene die de baas over jouw leven speelt; kettingen zijn namelijk niet gemaakt voor mensen. Iedereen verdient de kans om gelukkig en vrij te zijn, maar dit kan alleen worden bereikt door middel van zelfbewustzijn.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.