Houd vast aan je essentie

Houd vast aan je essentie

Laatste update: 15 december, 2016

Laat de essentie van wie jij bent nooit verloren gaan. Probeer om jezelf niet te verliezen tussen andere mensen. Verander alleen, transformeer jezelf alleen als dit komt door een goede les die je hebt geleerd en geaccepteerd.

Jouw hart is mooi zoals het is. Laat anderen hier niet aan afdoen of op enige manier verdeling in jouw leven veroorzaken. Houd van wie jij van binnen bent en doe moeite om jezelf elke dag te verbeteren. Doe dit, maar sta nooit toe dat je de essentie van wie jij bent verliest. Als deze namelijk verloren gaat, zul je alleen maar volledig verdwijnen in de massa. Als je jouw essentie verliest, zul je voor degenen die van je houden niet te onderscheiden zijn van een vreemde.

Onthoud dat wat je aan het huilen maakt, jou net zo bijzonder maakt als de dingen die je aan het lachen maken. Dit beseffen representeert een zekere vrijheid op zich. Bescherm je essentie. Laat het niet van je afpakken; bescherm het tegen de kou.

Kind met Vogels

De pijn die vernedering veroorzaakt is soms ondraaglijk

Niemand wil dat de mensen aan zijn zijde zijn persoonlijke groei beperken of tegenhouden. Iedereen wil omringd worden door mensen die het leven verbeteren, die positieve ervaringen en goede gevoelens toevoegen.

Meestal zijn de dingen echter niet zwart wit. Er zullen momenten zijn waarop iemand in zekere zin zal afdoen aan jouw welzijn en op andere momenten zullen deze zelfde mensen zo veel positiviteit bieden, dat het alles weer goed maakt.

In het leven moet je het evenwicht zien te vinden; het is yin en yang, verdriet en geluk, dag en nacht. De juiste antwoorden vereisen dat de verkeerde ook bestaan. Op dezelfde manier zou iemand die iets aan jou leven toevoegt niet dezelfde betekenis hebben als er nooit eens iemand was die iets eraan afdeed. Dit is wat mensen maakt wat ze zijn; soms zwart, soms wit, maar het overgrote deel van de tijd een mix van vele kleuren.

Balans

Niemand is volledig goed of volledig slecht

In gedachten houdend dat niemand alles of niets kan zijn, kun je jouw persoonlijke welzijn niet onbewaakt achterlaten. Het moet worden beschermd tegen voorzienbare en vermijdbare schade.

Om dit te kunnen doen, zou je je bewust moeten zijn van je emotionele evenwicht en zou je meester moeten worden in het beoefenen hiervan. Plaats het excessieve en negatieve dat veroorzaakt wordt door mensen om je heen aan de ene kant en plaats al het goede en positieve dat je hebt en zou kunnen ervaren aan de andere kant.

Het mag dan misschien overduidelijk zijn, maar het is altijd belangrijk om iedere persoon individueel te overwegen. Houd de fysieke en emotionele situaties van degenen die jou omringen en de context van de situatie waarin jij je bevindt altijd in gedachten.

Natuurlijk is het creëren en benutten van dit evenwicht niet makkelijk. Er zijn tenslotte zo veel oncontroleerbare en volledig subjectieve factoren die in overweging moeten worden genomen. Dus… waarom oordelen we zo lichtvaardig over goed en kwaad?

Samen

Wees een rechtvaardig en eerlijk persoon; verlies nooit je essentie

Soms kan ondergedompeld zijn in een diepe pijn ertoe leiden dat je jezelf van de klif van vooroordelen en clichés wilt gooien. Als dit gebeurt, kun je verblind raken door de pijn van je wonden en niet door de vriendelijkheid die normaal gesproken een onderscheidend kenmerk zou zijn.

Door middel van vergeving en begrip kunnen we iedereen de kans geven om een positieve invloed te zijn en zelfs hun negatieve daden of woorden achter ons laten. Jij bent het die de kracht heeft om anderen te valideren en jij bent het die kiest hoe je precies wenst te leren.

Je bewust zijn van de regelmaat waarmee je anderen te sterk beoordeelt zal je eveneens helpen om pijn en negativiteit uit je leven te verwijderen. Denk maar zo: op de lange termijn zullen we nooit spijt hebben dat we als mensen consistent en eerlijk zijn geweest.

Plaats anderen niet in een hokje en vel geen oordeel over ze. Vergeef ze en zie hun negatieve daden als een kans om te groeien en leren. Jouw vitale essentie zal de beste bescherming zijn en zal altijd binnen je bereik liggen.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.