Ik houd van mensen die nooit teleurstellen

Ik houd van mensen die nooit teleurstellen

Laatste update: 05 november, 2016

Ik ben dol op de mensen die nooit eens teleurstellen. Ik houd van mensen die aan mijn zijde blijven staan, de dingen niet uit hun context halen, die niet dramatiseren, die me niet in de steek laten. Ik houd van deze mensen, omdat zij mij leren hoe ik van mezelf moet houden wanneer mijn angsten opduiken en mijn zwakheden de overhand kan krijgen.

Ik houd ook van deze mensen, omdat deze mensen er altijd voor me zijn, zowel in donkere als in zonnige tijden. Zij hebben mij laten zien dat ze altijd bereid zijn mij een dikke knuffel te geven, dat sommige mensen de moeite waard zijn en dat er nog altijd dingen in de wereld bestaan die blijvend zijn.

Sommige mensen zijn elke dag van het jaar mooi. Hun prachtige melodie laat ons zweven en klinkt als thuis, omdat we thuis zijn wanneer we met hen zijn.

De andere kant van de medaille

Vrienden

Natuurlijk bestaat er ook een ander soort persoon. Dit zijn mensen die ons teleurstellen, die ervoor zorgen dat we ons vertrouwen in goede mensen verliezen, die ons doen geloven dat eerlijkheid, gevoeligheid en respect simpelweg niet meer bestaan in deze krankzinnige wereld.

Dit zijn mensen die ons niet aan het woord laten komen en vervolgens om vergeving vragen voor iets dat ze gedaan hebben. Dit zijn ook de mensen die afstandelijk doen, omdat ze gewoonweg niet meer om de relatie geven. Ze staan toe dat misverstanden overgaan in emotionele aardbevingen.

Wanneer we ons in de buurt van dit soort mensen bevinden, is het moeilijk voor ons hart om normaal te kloppen. Ze maken het onmogelijk voor ons om lief te hebben zonder onszelf schuldig te voelen of bang te zijn. Hun façade kan zijn eigen gewicht op een gegeven moment echter niet meer dragen, hun masker valt van hun gezicht en de waarheid galmt luid door.

Teleurstelling zorgt ervoor dat we ons verdwaald voelen, het shockeert ons en geeft ons het gevoel dat we naakt en weerloos zijn. Dankzij dit alles kunnen we echter goed inschatten welke dingen het echt waard zijn om ons geluk voor op het spel te zetten.

 Begrijpen met de ziel

Kijken naar de Zee

Sommige mensen zijn in staat ons te begrijpen door alleen maar naar ons te kijken. Medeleven doorboort namelijk de ziel. De mensen die ons leven betekenis geven, zijn de mensen met wie we ons leven delen.

Bij deze mensen is het moeilijker om ons te verbergen achter een glimlach dan om uit te leggen waarom we verdrietig zijn. Met deze mensen zwemmen we tegen de stroming in. Deze mensen willen ons redden en op ons letten. Ze willen dat we slagen, dat we gemotiveerd raken, dat we uit onze schulp kruipen.

En dit gevoel is geheel wederzijds. Daarom zijn onze relaties met deze mensen zo waardevol en uniek, omdat ze een deel van onszelf en onze trots in zich dragen.

Je houdt van de mensen die jou nooit teleurstellen, omdat deze mensen tegenover je staan en je recht in de ogen aankijken. Omdat ze je wonden genezen, omdat ze elke grote prestatie en elk kleine detail met liefde ervaren.

Onvoorwaardelijke liefde

Liefde

Het is moeilijk om ons kwetsbaar op te stellen wanneer we door een moeilijke tijd gaan die ons het zwijgen oplegt, onze oude wonden opnieuw openrijt en ervoor zorgt dat we staan te trillen van angst.

Hierdoor zijn we echter wel in staat in te zien wat onvoorwaardelijke liefde is, onmeetbare vriendelijkheid, nederigheid, oprechtheid, respect en oprechte genegenheid. Dit is hoe we weten dat we afstand moeten houden van egoïsme, verbittering, hypocrisie en arrogantie.

Dit is hoe we dichter in de buurt komen van de mensen die ons nooit teleurstellen. We omringen onszelf met mensen die onze obstakels versieren met glimlachen, die energie in ons leven blazen.

De kans om zelf te kiezen met wie we ons leven willen delen is een van de mooiste dingen die er bestaan in de wereld. Er zullen altijd mensen zijn die iets toevoegen aan ons leven en mensen die er dingen uit weg nemen. Er zullen altijd mensen zijn die aan ons leven bijdragen en mensen die ons tegenhouden. En er zullen altijd mensen zijn van wie we niet los kunnen komen, zelfs al zijn we honderden kilometers van ze verwijderd. Dit zijn de mensen die nooit teleurstellen.

Vrienddschap

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.