Hou jij ook van bad boys?

Hou jij ook van bad boys?

Laatste update: 24 april, 2017

Waarom vinden we bad boys leuk? Dit is een vraag die veel vrouwen zichzelf misschien wel meerdere malen hebben gesteld, met name wanneer ze problemen ervoeren in hun relatie doordat ze iemand gekozen hadden die niet per se het beste voor hen was. En hoewel ze van te voren waarschijnlijk al wisten dat deze relatie niet van een leien dakje zou gaan, was hun aantrekking sterker dan hun rede. De neiging om op de zogenaamde bad boys te vallen geldt vooral gedurende iemands adolescentie. Kijk maar eens naar kinderen op school; de jongens die het meest succesvol zijn en ‘alle meiden krijgen’ zijn vaak de leiders, de jongens die egoïstische en narcistische eigenschappen vertonen.

Wetenschappelijke studies bevestigen het: we voelen ons meer aangetrokken tot de bad boys

Peter Jonason, werkzaam aan de Universiteit van New Mexico (VS), begeleidde een groep wetenschappers tijdens een studie waarbij 200 studenten geanalyseerd werden. De resultaten van deze studie bevestigen dat de studenten die het meest succesvol zijn bij de dames de studenten zijn die het meest extrovert, onevenwichtig, narcistisch en soms zelfs onaangenaam zijn. David Schmitt, werkzaam aan de Bradley Universiteit, voerde een studie uit waaraan 35000 mensen uit 57 verschillende landen meededen. Ook deze studie bracht dezelfde resultaten voort. De mannen die als het meest aantrekkelijk werden gezien waren ook de grootste ‘bad boys’, de mannen die veel meer tekortkomingen hadden in hun persoonlijkheid.

Ook psycholoog Gayle Brewer, werkzaam aan de Universiteit van Lancashire, droeg zijn kennis bij aan deze studie. Hij bevestigde dat ‘bad boys’ meisjes blootstellen aan onevenwichtige en gepassioneerde relaties. Dit soort overwinningen zijn volgens hem echter maar van korte duur, aangezien vrouwen die geen last hebben van bepaalde psychische problemen uiteindelijk meestal een ‘good guy’ kiezen om een stabiele langdurige relatie mee aan te gaan.

Hier zit een psychologische verklaring achter

Vanuit psychologisch opzicht kunnen we heel goed verklaren waarom de meeste vrouwen zich zo aangetrokken voelen tot de bad boys. Onbewust zijn vrouwen instinctief op zoek naar bescherming, waardoor ze zich vaak aangetrokken voelen tot sterke mannen, die krachtige karakters hebben. Mannen die egoïstisch zijn, avontuurlijk, zelfverzekerdheid, met een talent voor leiderschap en die misschien wel een beetje onaangenaam zijn. ‘Bad boys’ beschikken doorgaans over alle eigenschappen die nodig zijn om ervoor te zorgen dat vrouwen hen zien als hun grote beschermers, als mannen die weten hoe zichzelf moeten beschermen in het leven. De drang om beschermd te worden, is een drang die alle vrouwen hebben, zelfs zonder zich dit te realiseren. Ook het verlangen om ‘het beest te temmen’ en hem te veranderen is een verleidelijke uitdaging voor vrouwen.

Nog niet zo lang geleden vroeg een meisje mij: ‘Wat is er toch mis met mij? Ben ik een masochist ofzo?’ Aangezien ze zich altijd aangetrokken voelt tot mannen die helemaal niet goed voor haar zijn. Ze laat zichzelf als het aankomt op liefdesrelaties meeslepen door haar instincten en maakt geen gebruik van haar gezond verstand. Hoewel het soms ook iets ingewikkelder kan liggen dan dat. Ook een gebrek aan zelfvertrouwen kan ervoor zorgen dat iemand zich aangetrokken voelt tot iemand die hem helemaal niet goed behandelt, omdat hij ervan overtuigd is dat hij het ‘verdient’ om zo behandeld te worden.

Onze eisen veranderen naarmate we ouder worden

Naarmate de jaren verstrijken ontwikkelen vrouwen vaak andere eisen. Ze worden vaak veeleisender en hechten meer waarde aan een goed karakter, omdat ze het beste voor zichzelf willen. Veel vrouwen veranderen omdat ze een hoop zware ervaringen hebben gehad in het verleden en ze nu geleerd hebben van hun fouten. Anderen veranderen omdat ze meer waarde aan zichzelf hechten en graag iemand willen vinden die hen geen problemen zal bezorgen. Naarmate we ouder worden wordt onze rede sterker dan ons instinct. We kunnen natuurlijk niet alle vrouwen over een kam scheren, er bestaan namelijk oneindig veel verschillende soorten vrouwen en deze zijn allemaal uniek. Wat denk jij? Val jij ook op de zogenaamde bad boys?


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.