Hoe verbeter je je seksuele relatie?

Hoe verbeter je je seksuele relatie?

Laatste update: 01 augustus, 2018

Het vuur in een relatie levendig houden is een uitdaging die inspanning vereist. Maar er bestaan veel verschillende strategieën en oefeningen. Ze kennen echt helpen om het verlangen te laten stijgen en de seks te bevorderen. We hebben hier een selectie gemaakt van de meest doeltreffende en praktische manieren om jouw seksuele relatie te verbeteren.

Tip 1 voor een betere seksuele relatie: verruim jouw idee van seksualiteit

Seksualiteit is niet alleen maar seks en verlangen. Maar het is ook verleiding, aanraking en intimiteit. Fantaseren, denken aan alleen zijn met de ander, naar hem luisteren, hem omhelzen… Het zijn allemaal zaken die deel uitmaken van seksualiteit. Om je seksuele relatie te verbeteren, begin je met die aspecten die op het eerste zich het minst seksueel lijken.

We hebben het hier over vriendschap, het gevoel hebben dat jullie een team zijn. Als deze aspecten niet goed verlopen, dan zal het seksuele verlangen opmerkelijk dalen. De eerste stap in de therapie voor koppels houdt eigenlijk meestal in dat men de fundamenten van de relatie gaat versterken. Dan pas kan de seks verbeteren. Stabiliteit maakt intimiteit en verlangen mogelijk.

Tip 2 voor een betere seksuele relatie: werk aan jezelf en aan je individualiteit

Een van de meest doeltreffende manieren om je seksuele relatie te verbeteren vind je eigenlijk in individualiteit. Niets is meer sexy dan zien hoe je partner zijn eigen interesses, motivaties en verlangens heeft.

Seksualiteit gaat met andere woorden hand in hand met nieuwsgierigheid. Als je partner je dus niet nieuwsgierig maakt of als hij honderd procent voorspelbaar is, dan zal je seksualiteit gaan ‘overwinteren’.

Vrouw die de gordijnen open gooit

Je bent aantrekkelijk wanneer je aan jezelf werkt en zorg draagt voor jezelf. Maak een lijst van de dingen die je van plan was te doen, bijvoorbeeld sporten of een taal leren. Of misschien wou je die reis ondernemen die je altijd had willen doen maar waarvoor je nooit de tijd vond. Zorg dat je partner nieuwsgierig naar je is. Je zal het vuur opnieuw laten branden.

Tip 3 voor een betere seksuele relatie: leer je partner beter kennen

Als je je seksuele relatie wil verbeteren, dan moet je een band vormen met je partner. En wat betekent dat precies? Het betekent dat je moet weten wie hij is, wat hij leuk vindt, waarvan hij droomt. Ontdek welke fantasieën hij heeft of welke kleine dingen hem gelukkig maken.

Deze tip gaat volledig over het verbeteren van de intimiteit als een manier om de seksualiteit te bevorderen. Breng tijd samen door, alleen met zijn tweetjes, zonder afleiding. Geef je partner tweehonderd procent van je aandacht. Luister naar hem en toon interesse voor wat hij elke dag doet.

“Er zijn kussen die een delirium veroorzaken van gekke, brandende, liefhebbende passie. Je kent ze goed want het zijn mijn kussen, door mij ontworpen voor jouw mond.”

-Gabriela Mistral-

Man en vrouw die genieten van hun seksuele relatie

Tip 4 voor een betere seksuele relatie: probeer de hele dag door seksualiteit rond te strooien

Als er verlangen, liefde, genegenheid en vriendschap is maar geen passie, dan is er niet erg veel seksualiteit. Het zorgt ervoor dat de relatie meer op een band tussen vrienden of tussen familieleden lijkt, dan een koppel. Want dagelijkse stress, de verantwoordelijkheden en de kinderen zetten seks als laatste op je to-do-lijst.

De seks raakt dan beetje bij beetje verwaarloosd. De hersenen vergeten zelfs dat het bestaat. Dit is een goede tip om passie weer toe te laten. Herinner je hersenen nu en dan aan het bestaan van seks. Dit betekent dat we je aanraden te fantaseren. Denk aan wat je graag zou uitproberen. Zend je partner een uitdagende boodschap…

Tot slot geven we je hier onze beste tip: hou op met uitstellen. Wacht niet op het perfecte moment. Want het bestaat niet. Hoe langer je wacht, hoe meer je seksualiteit zal vervagen. Begin dus zo vlug als je kan. Toon wat lef en probeer iets nieuws uit!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.