Tien tips voor een spannender seksleven

Tien tips voor een spannender seksleven

Laatste update: 22 juli, 2016

Seks speelt een belangrijke rol in ons leven, vooral binnen relaties. Natuurlijk is het zo dat de passie en het verlangen in het begin van een relatie sterker zijn. Naarmate de tijd voorbijgaat is het normaal dat dit een beetje verandert of iets minder wordt. Seks hebben met je partner is een andere vorm van communicatie, een manier om jezelf dichter bij de ander te voelen. We zouden nooit moeten toestaan dat seks, naarmate we langer bij elkaar zijn, een vorm van routine wordt of dat het helemaal aan de kant wordt gezet.

Seks is gezond, zowel voor ons lichaam als onze geest. Het kan ons helpen stress los te laten, onszelf levendig en gerevitaliseerd te voelen, het biedt ons positieve energie en helpt ons om beter te slapen. Door op natuurlijke manier over seks te praten en onszelf zelfverzekerd en openlijk te uiten naar onze partner zullen we onszelf gelukkiger voelen en de persoon met wie we deze gelukkige momenten hebben gedeeld ook.

Als je door een moeilijke periode gaat met je partner, gooi alles dan even om; ga wandelen, praat met elkaar (communicatie is van fundamenteel belang voor elke relatie en het maakt niet uit hoelang je al bij elkaar bent, er zullen altijd dingen zijn die je nog niet tegen elkaar gezegd hebt), lach samen over de goede oude tijd, geef hem/haar een kus op de wang, probeer je te herinneren waarom je verliefd bent geworden op hem/haar, vertel hem/haar waarom je van hem/haar houdt. Wees maar gerust dat de seks snel daarna vanzelf weer vaker voor zal komen.

Seks

Sommige dingen zijn beter dan seks, en sommige dingen slechter, maar er bestaat niets dat precies hetzelfde is.

-W.C. Fields-

Tien tips om je seksleven spannender te maken

  1. Duik het bad in. Er is vrijwel niets erotischer dan samen in bad of onder de douche gaan. Voor wat extra sfeer kun je een paar kaarsen aansteken en de aromatherapie in je voordeel gebruiken.
  2. Speel met voedsel. Voedsel in de slaapkamer brengen kan erg leuk en sexy zijn. Als je het dus nog ooit geprobeerd hebt, ga er dan voor!
  3. Rollenspel. Spreek met elkaar af in een café of in een park en doe alsof je elkaar helemaal niet kent. Begin te praten en zeg gewoon alles wat in je opkomt. Hierdoor kun je een geweldige tijd met elkaar hebben.
  4. Geef elkaar een massage. Zowel vrouwen als mannen houden ervan om gemasseerd te worden en het is een geweldige manier om te beginnen… Je zult er dol op zijn. Vergeet echter niet om je partner te vragen waar hij/zij van houdt; een voetmassage kan bijvoorbeeld voor de één erg sensueel zijn, maar voor de ander juist een afknapper.
  5. Probeer telefoonseks. Bel hem/haar op en praat met elkaar over wat jullie bij elkaar zouden willen doen. Wanneer je elkaar dan in levende lijve ziet, zal de stemming er gelijk al in zitten. Een erotisch telefoontje of WhatsApp-berichtje of een erotische e-mail kan meer dan stimulerend zijn.
  6. Doe een striptease. Vrijwel iedereen houdt wel van een striptease; vrouwen brengt het meestal aan het lachen en dit is een geweldige manier om te beginnen… en voor mannen is het doorgaans erg erotisch. Zet wat muziek aan, creëer een prettige sfeer en probeer een beetje lol te maken.
  7. Ga ergens anders heen. Je hoeft niet eens het huis uit te gaan… de wasmachine, het tapijt en de keukentafel zijn allemaal uitstekende manieren om de routine te doorbreken.
  8. Vasten. Besluit om een paar dagen of een week helemaal geen fysiek contact te hebben. Zelfs kussen is verboden. Alleen praten mag. Je zult de volgende dag al verschil merken!
  9. Kleed je aan voor de rol. Wees in dit geval niet zuinig bij het kopen van kleding. Seks wordt op vele manieren gecommuniceerd: via geurtjes, beelden, fluisteringen, affectie…
  10. Knuffelen. Of je nu thuis op de bank zit of op een bankje in het park, dicht tegen elkaar aan kruipen en het tonen van genegenheid kunnen een geweldig voorafje zijn voor wat daarna komt…

Heb jij nog meer geweldige ideeën?


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.