Hoe een man te verleiden?

Magische formules bestaan niet. Er zijn echter enkele sleutels waar je rekening mee moet houden als je een man wilt verleiden.
Hoe een man te verleiden?
María Vélez

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog María Vélez.

Laatste update: 27 december, 2022

We zijn niet allemaal duidelijk over hoe we iemand die we leuk vinden moeten benaderen en een band met hem of haar moeten creëren. Om deze reden kunnen sommigen vrienden om advies vragen of informatie zoeken uit andere bronnen, zoals films, series, boeken of online forums, wanneer ze willen weten hoe ze een man kunnen verleiden.

Geen van deze bronnen geeft echter een definitief antwoord. Ze kunnen misschien wat hulp bieden, maar ze zullen nooit een precieze handleiding geven bij elke te volgen stap. Dat komt omdat er geen magische formules zijn die op alle individuen gelijkelijk kunnen worden toegepast om bevredigende resultaten te verkrijgen.

Hoewel enige vorm van begeleiding nuttig kan zijn bij het overwegen hoe je het andere geslacht moet benaderen, ben jij uiteindelijk degene die moet kiezen welke adviezen je opvolgt. Daarnaast moet je ook je eigen strategieën bedenken. Om dit te doen, moet je altijd op de context letten.

Overweeg de context

Om een man te kunnen verleiden, is het vooral essentieel om jezelf te zijn. Je moet echter ook weten hoe je op de context moet letten. Dit wordt vaak over het hoofd gezien en is een van de redenen waarom eerste benaderingen vaak onhandig of zelfs ongemakkelijk zijn.

Aandacht besteden aan de context betekent niet je spontaniteit verliezen, de man benaderen die je wilt verleiden en op de meest natuurlijke manier met hem omgaan. Het houdt ook in dat je weet wat wel en niet gepast is, afhankelijk van tijd en ruimte.

Aandacht voor de context betekent met andere woorden de focus niet verliezen op waar en met wie je bent. Een gesprek voeren naast een koffiezetapparaat in een openbaar gebouw is bijvoorbeeld niet hetzelfde als in een drukke bar of een rustig park. In elk van deze scenario’s zijn je toon, lichaamstaal en zelfs de diepte van je gesprek extreem verschillend.

Een gevoel voor humor is handig, maar forceer het niet

lachende collega's

Het wordt vaak aanbevolen om joviaal te zijn en gevoel voor humor te tonen om een man te verleiden. Dit wordt echter vaak verkeerd begrepen, waardoor veel mensen hun doel niet bereiken. De reden?

Ze hebben de humor (Engelse link) teveel geforceerd. Ze hebben zelfs een rol voor zichzelf bedacht die, in plaats van charmant en aantrekkelijk te zijn, nogal onnatuurlijk is. Een man zal tenslotte niet voor je vallen alleen omdat je lacht om alles wat jij zegt.

Als de grap spontaan ontstaat, verwelkom hem dan. Zo niet, dan hoef je het niet te forceren. De draad van het gesprek gaande houden, ze in de ogen kijken, glimlachen wanneer dat gepast is, aandacht schenken aan wat ze zeggen en gepaste feedback geven, is voldoende om een goede indruk op hen te maken en een goede dynamiek te creëren. Vergeet ook niet om de tijd te nemen en niet te haasten.

Om een man te verleiden moet je stap voor stap een goede relatie met hem opbouwen. Denk niet dat alles meteen gebeurt.

De kracht van goede communicatie

Om een man te verleiden met wie je een gezonde relatie wilt opbouwen, is een goede communicatie van het grootste belang. Daarom is het zo belangrijk om aandacht te besteden aan wat ze communiceren via hun woorden en lichaamstaal.

Het is belangrijk om vloeiende, plezierige en interessante gesprekken te voeren. Wat echter de band echt versterkt en jullie allebei op je gemak stelt bij elkaar, is weten hoe je een boodschap goed en respectvol kunt overbrengen, grenzen kunt stellen, over je ideeën kunt praten en het met elkaar eens bent.

Handen van pratende mensen
Goed communiceren betekent niet altijd dat je het altijd over alles eens bent. Het betekent dat je weet hoe je je eigen ideeën, emoties en gevoelens op een respectvolle en assertieve manier op de ander kunt overbrengen.

De sleutel tot alles: wees jezelf

Alle bovenstaande tips komen op hetzelfde punt samen: wees jezelf, want alleen dan is het mogelijk om een echte en betekenisvolle verbinding tot stand te brengen. Denk hier eens over na: hoe zal hij je echt leren kennen als je je voordoet als iemand die je niet bent om hem te plezieren?

Daarom is te veel improviseren en je manier van zijn drastisch veranderen niet de manier om je te gedragen. Stop met jezelf opzij te zetten en presenteer jezelf zoals je bent. Vermijd bovendien op welke manier dan ook vals te zijn. Dan kun je je tijd en aandacht alleen besteden aan degenen die naar je kijken en je waarderen om wie je bent. Wellicht ook interessant voor jou

De kunst van verleiding: hoe je het onder de knie krijgt
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
De kunst van verleiding: hoe je het onder de knie krijgt

De kunst van verleiding gaat veel verder dan woorden. Het is een geheel eigen taal. Leer er alles over en hoe je het kunt oefenen.


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.