Ik heb geen partner nodig om te stralen

Ik heb geen partner nodig om te stralen

Laatste update: 09 oktober, 2017

Ook al denken veel mensen het tegenovergestelde, je hebt echt geen partner nodig om te kunnen stralen. Je bent in deze wereld gekomen als persoon die een ster in zich draagt, dezelfde ster die je door donkere nachten leidt. En wanneer de mogelijkheid zich voordoet en het voelt goed, dan besluit deze ster te dansen met een andere ster die net zo helder schijnt.

Plato  zei ooit wijs “door de aanraking van liefde wordt iedereen een poëet”. Plotseling vinden we de kracht waarvan we dachten dat die verloren was en straalt de wereld nog helderder. Deze emotionele extase verdient het om ervaren te worden. Passie is echter niet de enige staat die mensen kunnen ervaren. Het is ook mogelijk om alleen te stralen, in die staat van kalmte en persoonlijke tevredenheid waarin er van niets te veel en niets te weinig is.

“Er zijn twee manieren om geluk te verspreiden; wees of het licht dat het uitstraalt of de spiegel die het reflecteert.”
-Edith Wharton-

Een partner kan je vitaliteit, geluk, sekstederheid en intimiteit brengen. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat je je partner niet kunt gebruiken als een toverdrankje om je ontevredenheid jegens het leven te laten verdwijnen. Als je niet van binnenuit straalt, kun je niet zomaar het licht van iemand anders jatten, in de hoop dat zijn energie genoeg voor jullie beiden zal zijn. Het zal een bepaalde tijd meegaan, maar het zal uiteindelijk langzaam maar zeker uitdoven.

Tegenwoordig zitten de meesten van ons vast in vooroordelen over ideale liefde. We denken dat we het nodig hebben om onze frustraties te laten verdwijnen. Maar frustraties kunnen niet verdwijnen, worden vernietigd of ontsnappen door de gaten van onze gebroken dromen. In plaats daarvan moet je ze zelf zien te overwinnen.

Vlinder Die Naar Een Licht Tot Vliegt

Straal met je eigen licht

Motten zijn droevige, maar fascinerende wezens. Ze hebben positieve fototaxie, oftewel, ze voelen zich aangetrokken tot licht. De maan begeleidt en oriënteert hen bijvoorbeeld tijdens nachtelijke migratie en paringsrituelen. Maar als gevolg van alle lichtvervuiling zijn er steeds minder motten op de wereld. In hun absolute aantrekking tot licht zie je ze helaas vaak doodgaan als ze rond de gloeilampen in onze huizen vliegen.

Geweldig zijn diegenen die andermans licht niet hoeven te doven om zelf te kunnen schijnen.

Iets vergelijkbaars gebeurt er in romantische relaties. Sommige mensen hebben hun eigen licht; ze zijn bijna als gloeilampen te midden van duisternis. Ze stralen omdat ze genieten van persoonlijke vervulling, een goed zelfbeeld en een fascinerende magische kwaliteit die hypnotiserend is voor veel mensen. Vaak voelen anderen zich geboeid door deze mensen en dus initiëren ze relaties met hen in de hoop dat de kalmte en het licht van deze mensen hun angst, ontevredenheid en stille somberheid zal verlichten.

Het is echter duidelijk dat er veel verschillende soorten relaties zijn. Er zijn mensen die samenkomen om hun verlangens te vervullen, anderen die het doen om te genieten van intimiteit en anderen die op zoek zijn naar een authentieke band die ze kunnen gebruiken om een toekomst op te bouwen. Er is geen perfect model voor een relatie, maar er zijn relaties die ons verrijken en andere die alleen maar dingen wegnemen. Sommige mensen zijn er slechts op uit om ons licht weg te nemen en het te gebruiken om er zelf beter van te worden, om hun verdriet of onzekerheid te verzachten, waardoor onze krachten een voor een verdwijnen.

Vrouw Wiens Gezicht Verstopt Zit Achter Haar Gezicht En Die Geen Partner Nodig Heeft

Jouw innerlijke licht zal schijnen wanneer je er klaar voor bent

Zoals we al eerder al aangaven kan een partner je gelukkig maken, maar kan hij je niet waar geluk brengen. Dit kan alleen jijzelf. Het is zelfs niet ongebruikelijk om mensen te vinden die getrouwd zijn of een lange relatie hebben die zeggen dat ze erg van hun partner houden, maar dat ze nog steeds niet gelukkig zijn. Ze voelen een leegte, een onbehaaglijkheid, een soort onverklaarbare frustratie.

Kies ervoor om alles te zijn wat je kunt zijn. Kies ervoor om te stralen.

We zouden moeten beginnen met te accepteren dat geluk, in de zin van absolute verrukking, niet bestaat. Of als het al bestaat, is het erg kort, zo kortstondig als een zomerdroom. Dat is echter geen reden om je ingetogen of spijtig te voelen. Zoals we aan het begin uitlegden zijn we geboren met een ster binnenin onszelf. Ze zit er, ook al kun je haar niet zien. Je hoeft alleen te weten hoe je deze ster kunt oplichten zodat ze jou kan verlichten en leiden.

Het licht kan echter alleen worden aangedaan wanneer er genoeg energie is. Ons licht wordt gevoed door onze innerlijke krachten, die we soms verwaarlozen. Deze krachten omvatten zelfverzekerdheid, het vertrouwen in onszelf, zelfeffectiviteit, emotionele afhankelijkheid, een goed zelfbeeld etc. Stralen met je eigen licht vereist ook dat je beschikt over een goed gevoel voor humor, dat je dankbaar kunt zijn, creatief bent en je niet laat wegjagen door de schaduw van angst die als een donkere donderwolk die de zon dreigt te blokkeren op een mooie lentedag.

Man Die Rent Naast Een Wolf En Geen Partner Nodig Heeft

Je hebt geen andere mensen nodig om jou jouw licht geven. Eis het niet op, doof hun licht niet en neem hun licht niet weg in ruil voor jouw liefde. We zijn allemaal in staat om vanuit onszelf te stralen, met onze eigen ster. Dat is de enige manier waarop we mooiere luchten kunnen creëren, plekken waar echte liefde regeert, en het begint bij jou. Op die manier kun je optimaal stralen en op de meest authentieke manier, wanneer je jezelf overgeeft aan je geliefde.


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.