Ga reizen nu het kan!

Ga reizen nu het kan!

Laatste update: 02 januari, 2017

Misschien zie jij reizen als een manier om aan het leven te ontsnappen, om jezelf wat tijd te gunnen om je los te koppelen en na te denken. In werkelijkheid echter weerspiegelt de behoefte om te reizen het verlangen om te voorkomen dat het leven aan ons ontsnapt.

Dat wil zeggen, wanneer je op reis gaat is de belangrijkste motivator dat je niet langer het gevoel hebt alsof je leven stilstaat. Reizen is bevrijdend en verrijkend. Zoals iemand ooit zei: van reizen wordt je in eerste instantie sprakeloos, maar alleen zodat je later de geweldigste verhalen kunt vertellen.

Je kaartjes ophalen voor de bus, boot, trein of het vliegtuig representeert het openen van een deur naar dingen die buitengewoon zijn, het afwijken van je routine en het ontwikkelen van een gevoel voor cultuur, kennis, gewoonten en perspectief.

Als er iets goeds bij je gebeurt, ga dan op reis om het te vieren. Als er iets slechts bij je gebeurt, ga dan op reis om het te vergeten. Als er niets bij je gebeurt, ga dan op reis om iets te laten gebeuren…

Reizen

Houd een reisdagboek bij

Iets dat iedereen minstens één keer in zijn leven moet doen, is spontaan op reis gaan, zonder enige intenties behalve de intentie om te voelen hoe de dingen in beweging zijn, om snel beslissingen te nemen en om na te denken over jouw reflectie in de ramen van die bewegende trein.

Door paden te volgen en zeeën over te steken kunnen we iets ontdekken dat zo overduidelijk is, maar dat we eerst niet eens inzagen: ieder zijn mening over andere plekken is fout. We zitten fout wanneer we oordelen, wanneer we niet bewegen en er zelf achter proberen te komen, wanneer we evalueren met een blinddoek voor.

Aangezien reizen iets is dat we meestal uitstellen, is het een goed idee om een dagboek bij te houden waarin we onze routes plannen en alle redenen opschrijven die de drijvende kracht zijn achter ons verlangen om te reizen.

Zodra we eenmaal op reis zijn gegaan, zullen we nooit meer vergeten hoe emotioneel verrijkend dit voor ons was. Want het openen van je ogen voor de wonderen van de wereld omvat het genieten van de mensen die erop rondlopen, van de flora en de fauna; het verrijken van onze gewoontes; en het vernieuwen van onze opvattingen.

Dagboek

Reizen is de gezondste manier om de gedachten en de geest te trainen

Elke nieuwe plek brengt een universum aan sensaties voort die we al beginnen te voelen vanaf het moment dat we hopen en bedenken dat we een reis gaan maken.

Omdat wanneer je op reis gaat, je je realiseert dat de beste dingen in het leven helemaal geen dingen zijn. Je zult je ook bewust worden van je kansen, je geest verlichten en je ideeën nieuw leven inblazen.

Mensen Ontmoeten

Reizen worden gemeten in vrienden, niet in kilometers

Van alle prachtige dingen die we kunnen ervaren door te reizen, is een van de meest fascinerende kansen toch wel het leren kennen van nieuwe mensen, het maken van nieuwe vrienden en het gevoel hebben alsof we gemakkelijk een emotionele band kunnen ontwikkelen met de mensen die we onderweg tegenkomen.

Er bestaat natuurlijk ook de optie om helemaal alleen te reizen, zodat je kunt groeien, naar jezelf kunt luisteren en vervuld kunt raken. In elk geval is reizen een manier om van jezelf te houden, om jouw vriendschap met jezelf te voeden, om je dromen werkelijkheid te laten worden en om de antwoorden te vinden die je nodig hebt.

Wereldkaart

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.