Vijf films om je door een slechte dag heen te helpen

Loskomen van een vervelende dag is niet gemakkelijk. Om dat te bereiken kan een goede film een uitstekende hulp zijn. Hier is onze selectie van vijf films om tot rust te komen.
Vijf films om je door een slechte dag heen te helpen
Cristina Roda Rivera

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog Cristina Roda Rivera.

Laatste update: 19 augustus, 2023

Wat heb je nodig om door een slechte dag heen te komen? Een goede film! Films hebben maar drie ingrediënten nodig: amusement, suspense, en plezier.

Als we suspense zeggen, bedoelen we het soort dat je moeiteloos in het verhaal opgaat en je stopt met aan iets anders te denken, terwijl je hersenen zich losmaken van de problemen van de dag.

Vijf van de beste films om je door een slechte dag heen helpen

We bieden je vijf films met een grote verscheidenheid aan thema’s, variërend van oppervlakkige tot de meest meeslepende thrillers. Dus maak je klaar om je los te koppelen van je zorgen.

1. Coyote Ugly

Dit is de perfecte film als je een verhaal wilt volgen met minimale inspanning en maximaal comfort. Hij is een beetje banaal en fantasieloos, maar toch aantrekkelijk op zijn eigen manier, en een goede manier om je een paar uur van de werkelijkheid los te maken.

Coyote Ugly bevat veel muziek en de thema’s van het volgen van je dromen en het overwinnen van plankenkoorts. Het grootste deel van de actie speelt zich af in een trendy bar in New York.

Het is zeker geen intellectuele film. Verder zou hij vandaag zeker als enigszins seksistisch gezien worden en zit hij vol clichés. Toch slaagt het er nog in esthetisch aantrekkelijk te zijn. Het verhaal draait om het leven van de 21-jarige Violet Sanford. Zij werkt in een pizzeria in een klein stadje en zorgt ook voor haar vader Bill (John Goodman).

Ze neemt het besluit naar New York te gaan om haar droom na te jagen, songwriter te worden. Haar plankenkoorts en een overval in haar appartement verhinderen haar dat echter.

Om te overleven neemt ze een baantje aan in een eigenzinnige bar genaamd Coyote Ugly die door vrouwen gerund wordt. Ondanks haar verlegenheid neemt Violet het baantje aan. Tegelijk wordt ze verliefd op Kevin, die haar aanraadt te vechten voor haar ware dromen.

2. Death on the Nile

Elegant, verleidelijk, met indrukwekkende fotografie en een mysterie dat op de Nijl opgelost moet worden. Deze film had echter ernstige problemen om uitgebracht te worden. De pandemie, de ontdekking van Armie Hammer’s kannibalisme-schandaal, en Gal Gadot’s politieke standpunten over Israël zorgden voor veel problemen.

Maar gelukkig werd de film uiteindelijk toch uitgebracht. De film bevat een perfect evenwicht van banaliteit, mysterie en amusement. Hij is dus prima geschikt om op te nemen in onze lijst van films die je door een slechte dag helpen. Het tempo van Death on the Nile is niet perfect. Het is echter een met Hollywoodsterren overladen mysterie met veel vermakelijke wendingen dat veel goedmaakt.

De Egyptische vakantie van de Belgische detective Hercule Poirot aan boord van een glamoureuze rivierstoomboot verandert in een angstaanjagende jacht op een moordenaar wanneer de huwelijksreis van een perfect stel tragisch wordt afgebroken.

De detective moet de moordenaar zien te vinden tussen een kosmopolitische groep onberispelijk geklede reizigers. Die hebben allemaal genoeg redenen om de bruid vermoord te hebben.

3. The Suicide Squad

Zelfs als je niet van superheldenfilms houdt, moet je deze een keer proberen. De chaotische vreugde van het DC-universum doet in deze film iets unieks: de meeste superheldenfilms proberen een universum op te bouwen, maar deze scheurt het uit elkaar. Daarom is het een fascinerende film.

Het verhaal begint in Belle Reve, de gevangenis met het hoogste sterftecijfer in de VS, waar de ergste superschurken opgesloten zitten. Ze zouden alles doen om eruit te komen, zelfs zich aansluiten bij een louche task force om hun straf te verminderen.

De uitverkoren schurken zijn Deadshot, The Joker, Rick Flag, Captain Boomerang, El Diablo, Killer Croc, Slipknot, en de charismatische Harley Quinn. Ze moeten naar het afgelegen eiland Corto Maltese nadat hun regering omver geworpen is door een anti-Amerikaans regime.

Het team krijgt de opdracht het laboratorium Jötunheim uit het Nazi-tijdperk te vernietigen. Daar is het geheime experiment, Project Starfish, ondergebracht. Zullen ze in staat zijn dit te doen?

4. Jaws

Deze film hoort niet alleen thuis in de lijst van films om je over een slechte dag heen te helpen. Het is ook een van de beste uit de geschiedenis van de cinema. In feite is Jaws het soort film dat je herhaaldelijk kunt bekijken zonder er ooit genoeg van te krijgen.

Als je je even van de wereld moet losmaken en Jaws lang niet gezien hebt, is er niets beters om je onder te dompelen in de magie van de cinema. Deze film heeft een oordeelkundig gevoel voor terreur waardoor hij een ijkpunt geworden is in de kunst van het leveren van sensatie.

Wanneer een haai een jonge vrouw doodt terwijl ze aan het naaktzwemmen is in de buurt van het New England vakantieplaatsje Amity Island, wil politiechef Martin Brody (Roy Scheider) de stranden sluiten. De burgemeester wijst het idee af, uit vrees dat het verlies aan toeristische inkomsten de economie van de stad zal verlammen.

Ichthyoloog, Matt Hooper (Richard Dreyfuss) en haaienjager, Quint (Robert Shaw) bieden aan Brody te helpen het moordzuchtige beest te vangen. Het trio raakt verwikkeld in een epische strijd van mens tegen natuur.

5. The Invisible Guest

Dit is een voortreffelijke thriller van Spaanse makelij. Hoewel soms voorspelbaar, heeft hij genoeg wendingen om je te blijven boeien tot de waarheid eindelijk onthuld wordt.

Succesvolle CEO, Adrian Doria (Mario Casas) heeft het allemaal: een mooie vrouw, een nieuwe baby, en een tech bedrijf. Hij loopt echter het risico alles te verliezen nadat hij zichzelf ontdekt in een afgesloten hotelkamer met het lichaam van zijn dode geliefde (Barbara Lennie).

Adrian huurt een prestigieuze advocaat in om hem te verdedigen. In de loop van één nacht werken ze samen om uit te zoeken wat er gebeurd is. Deze film is geregisseerd door Oriol Paulo. Hij trekt de losse draden aan elkaar van een alibi van een man die beschuldigd wordt van de moord op zijn geliefde. Ook legt bloot hoe een enkele leugen kan uitgroeien tot een volwaardige tragedie.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.