Enkele geweldige uitspraken van Keanu Reeves

In de uitspraken van Keanu Reeves vinden we een buitengewone helderheid. In feite zijn het de volwassen gedachten van iemand die veel van de ups en downs van het leven heeft meegemaakt.
Enkele geweldige uitspraken van Keanu Reeves
Gema Sánchez Cuevas

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog Gema Sánchez Cuevas.

Laatste update: 22 oktober, 2021

Deze uitspraken van Keanu Reeves lijken niet op de gedachten van een beroemde filmster. Dat komt omdat ze van een Hollywood-superster komen, en je daarom waarschijnlijk zou verwachten dat ze frivool en oppervlakkig zijn, een beetje zoals de wereld van Hollywood zelf.

In tegenstelling tot veel andere beroemdheden van zijn soort is deze acteur echter geïnteresseerd in wat er in de mens gebeurt.

Achter zijn woorden voelen we iemand die zowel zijn gedachten als zijn ervaringen in twijfel trekt. Sterker nog, hij heeft zelf een nogal tegenstrijdig bestaan gehad, waarin de grootste successen zijn afgewisseld met persoonlijke tragedies.

Wat zo interessant is aan de woorden van Keanu Reeves is de eenvoud waarmee hij het leven ziet. Bovendien zoekt hij onder de oppervlakte. Het is echt niet gebruikelijk dat dit gebeurt met iemand die de helft van zijn leven op de rode loper en te midden van zeer illustere omgevingen heeft doorgebracht. Hier zijn enkele van zijn meest interessante beweringen.

Soms zijn we zo verstrikt in onze dagelijkse bezigheden dat we vergeten de tijd te nemen om te genieten van de schoonheid van het leven .”

-Keanu Reeves-

Twee handen met een vlinder

Keanu Reeves uitspraken over kunst en cultuur

Een van de beste uitspraken van Keanu Reeves is de volgende: “Kunst gaat over proberen het goede in mensen te vinden en van de wereld een meer medelevende plek te maken.” Dit is een prachtige uitspraak omdat hij verwijst naar de diepe betekenis van kunst, die veel verder gaat dan alleen het laten zien. In feite is de ware betekenis ervan om zowel de mens als de wereld te transformeren.

Een ander gezegde van Reeves is: “Ik wil geen deel uitmaken van een wereld waar aardig zijn een zwakte is.” In dit geval verwijst hij naar de arrogantie en grofheid die heersen in sommige omgevingen waar men denkt dat geringschattend doen een kracht is.

Een andere uitspraak van Reeves is: “Ik ben ook opgevoed om mensen precies te behandelen zoals ik door anderen behandeld zou willen worden. Dat heet respect.” Ondanks dat dit een uitspraak is die gebaseerd is op puur gezond verstand, is het opvallend dat het wordt gezegd door iemand met zo’n groot privilege.

Het eenvoudige en het moeilijke

Een van de meest interessante feiten over deze acteur is dat hij niet verblind is door de lichten van roem of de verleiding van geld. Om deze reden is een van de uitspraken van Keanu Reeves: “Soms zijn simpele dingen de moeilijkste dingen om te bereiken.”

Hij zegt ook: “Elke strijd in je leven heeft je gevormd tot de persoon die je nu bent. Wees dankbaar voor de moeilijke tijden, ze kunnen je alleen maar sterker maken.” Reeves ziet strijd als iets om dankbaar voor te zijn, om van te leren. Het maakt je sterker en het maakt je ook wijzer.

Pluk de dag

Veel van de uitspraken van Keanu Reeves suggereren dat we  moeten genieten van elk moment. Hij heeft de dood van verschillende dierbaren ondergaan en daardoor heeft hij zeker geleerd dat elke minuut waardevol is. In een van zijn uitspraken wijst hij erop:

Geniet van het heerlijke eten. Loop in de zon. Spring in de oceaan. Zeg de waarheid die je in je hart draagt als een verborgen schat. Wees dom, wees aardig, wees raar. Er is geen tijd voor iets anders…”

Ons leven, zoals we het kennen, heeft een begin en een einde; daarom is tijd onze meest waardevolle hulpbron. Iets wat we vaak niet eens in de gaten hebben. In feite handelen we zonder rekening te houden met de eindigheid van ons bestaan – en dat van anderen.

Een vrouw met de handen op haar borst

Zelfliefde

Het volgende is een interessante en diepgaande verklaring die de grote gevoeligheid van deze filmster laat zien. Er staat: “Als je op brute wijze bent gebroken, maar nog steeds de moed hebt om zachtaardig te zijn voor andere levende wezens, dan ben je een badass met een hart van een engel.” Hier bedoelt hij dat een moeilijke ervaring je hart kan beschadigen of juist enorm kan verheffen.

Deze quote van hem is fantastisch: “Probeer af en toe het bij het verkeerde eind te hebben, het zal je ego goed doen.” Het herinnert ons eraan dat we feilbaar zijn en dat we grenzen hebben. Als we dit uit het oog verliezen, brengen onze fouten ons terug naar de realiteit. Om deze reden zijn het grote onthullingen.

De ideeën van Keanu Reeves zijn net zo beroemd geworden als hij. Afgezien van hun geldigheid, is het zo opvallend dat ze zijn gezegd door iemand in zo’n gunstige positie. Zoals we echter kunnen zien, zijn zijn woorden een eerlijke weerspiegeling van wat ons allemaal menselijk maakt. Wellicht ook interessant voor jou

Keanu Reeves, een ander soort beroemdheid
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Keanu Reeves, een ander soort beroemdheid

Iedereen kent Keanu Reeves wel, vooral voor zijn rol in The Matrix. Weet je echter ook dat hij geen makkelijk leven heeft gehad?


Alle siterte kilder ble grundig gjennomgått av teamet vårt for å sikre deres kvalitet, pålitelighet, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikkelen ble betraktet som pålitelig og av akademisk eller vitenskapelig nøyaktighet.


  • Sixto, J. L. (2005). Keanu Reeves. EL héroe moderno viste de negro. Interfilms, (194), 24-25.


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.