Drie absolute waarheden over het leven

Drie absolute waarheden over het leven

Laatste update: 05 september, 2017

Door de geschiedenis heen is van veel religieuze, ideologische, politieke en zelfs wetenschappelijke waarheden aangetoond dat ze niet op feiten berusten. Er zijn veel verhalen over hoe iets dat ooit als een absolute waarheid werd beschouwd uiteindelijk zijn basis heeft verloren door een ontdekking of innovatie.

Het onderwerp van de waarheid is een bron van grote controversie, bloedige oorlogen en verschrikkelijke misstanden geweest. Galileo moest een bewezen waarheid terugtrekken omdat het destijds de waarheid van de kerk weersprak.

De bibliotheek van Alexandrië werd afgebrand, omdat het volgens indringers waarheden zou hebben bevat die de Koran tegenspraken. Op diezelfde manier hebben veel mannen en vrouwen geleden onder ballingschap, vervolging en zijn zelfs gedood voor het verdedigen van waarheden omdat die lastig waren voor anderen.

“Elke traan leert de sterfelijken een waarheid.”
-Laurence Sterne-

Tijdens de afgelopen decennia is het idee dat de waarheid relatief is populair geworden. Hoewel het waar is dat de waarheid relatief is volgens een aantal factoren, is het ook waar dat er een aantal absolute waarheden bestaan. Er zijn onbetwistbare feiten die bewijs leveren tegen het idee dat de waarheid altijd relatief is. Dit zijn drie van die absolute waarheden:

1. We zullen allemaal sterven

Dit is een van die waarheden die als sinds het begin van de tijd bestaat, en geen technologische vooruitgang of religieuze verklaringen kunnen dit tegenspreken. Het is een absoluut feit dat we allemaal zullen sterven. Jij, ik en iedereen waar we van houden, iedereen die we passeren op straat, en iedereen die we op televisie zien.

Absolute Waarheden

Gelovigen kunnen beweren dat we na ons aardse leven doorgaan naar een ander leven, dat eeuwig is. Of dat we na dit leven opnieuw als een ander wezen worden gereïncarneerd, en dat daarom het leven eeuwig is. Maar de waarheid is dat de levens die we nu leiden zullen eindigen. Er is geen manier om te weten wat er daarna gebeurt, maar het feit dat dit lichaam en de persoon die je nu bent zal sterven is onbetwistbaar.

Iedereen moet zich bewust zijn van deze absolute waarheid. Het laatste hoofdstuk van ons verhaal is de dood. Als we ons daar meer van bewust waren, zouden we misschien erkennen dat elke dag van ons bestaan ​​onbetaalbaar is, omdat het ook een dag minder van ons leven betekent.

2. We zijn allemaal ontstaan uit de samenkomst van een man en een vrouw

Ongeacht de seksuele geaardheid van ieder persoon en zonder de discussie aan te gaan of er gezinnen kunnen zijn met ouders van hetzelfde geslacht, is de waarheid dat er voor het ontstaan van een menselijk leven een samensmelting moet zijn van sperma en een eicel, of met andere woorden, de geslachtscellen van een man en een vrouw.

Een nieuw leven kan worden ontworpen in een laboratorium, of in een surrogaat baarmoeder, of waar dan ook. De vereniging van een vrouwelijke geslachtscel en een mannelijke geslachtscel is echter altijd nodig om een ​​nieuw mens te creëren.

Absolute Waarheden

Sommigen zouden kunnen stellen dat klonen een voortplantingsmethode is, en dat er geruchten zijn dat dit al in gebruik genomen is. Maar in het geval dat dit gebeurt, is het product dat voortkomt uit een kloningsproces geen nieuw leven op deze strikte manier, maar eerder een herhaling van een bestaand wezen.

3. Wij zijn allemaal geboren uit een vrouw

Iedere mens is gemaakt in de baarmoeder van een vrouw. Geen wetenschappelijke ontdekking heeft dit tot nu toe kunnen veranderen. In-vitrofertilisatie is precies dat: bevruchting. Maar het product van deze bevruchting moet geïmplanteerd worden in de baarmoeder van een vrouw, zodat het tot een nieuw mens kan worden gevormd.

Ondanks het feit dat vrouwen al duizenden jaren gediscrimineerd worden, hebben wij allemaal ons leven aan hen te danken. Geen enkele man kan een kind baren, en een kunstmatige baarmoeder kan dit ook niet.

Absolute Waarheden

Uiteraard raken deze drie absolute waarheden de essentie van het menselijk bestaan. We sterven allemaal, we zijn allemaal ontstaan uit de samenkomst van een man en een vrouw, en we zijn allemaal geboren uit een vrouw. Deze waarheden benoemen de belangrijkste momenten van het bestaan: het begin en het einde. De conclusies die je uit deze waarheden haalt, zijn volledig privé. Maar hier zijn ze, om over na te denken.


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.