Dertien tips voor een gelukkige relatie

Dertien tips voor een gelukkige relatie

Laatste update: 24 december, 2016

Je zult het er vast mee eens zijn dat de liefde tussen twee mensen, of nog preciezer de liefde tussen een stel, een van de geweldigste en prachtigste gevoelens is die er bestaan. Er is niets beters dan het gevoel dat je kunt ervaren wanneer je eindelijk de liefde van je leven vindt.

Maar als je niet weet hoe je met je relatie om moet gaan, zou het geluk kunnen verdwijnen. Dat is waarom ik graag dertien gewoontes met je wil delen die je elke dag in de praktijk kunt toepassen om de relatie met degene van wie je houdt te versterken. Dit is een makkelijke manier om te genieten van een gezonde en vervullende relatie.

Ga samen naar bed

Samen naar bed gaan laat zien dat je jouw relatie belangrijker vindt dan elke andere onafgemaakte activiteit of taak. Wanneer jullie op die manier samen zijn, zullen jullie jezelf ruimte geven om communicatie, lichamelijk contact en seksueel verlangen te ontwikkelen. Als één van jullie later naar bed gaat, dan is het veel moeilijker om die mooie resultaten te bereiken.

Wees ten minste één uur per week samen alleen

Mettertijd vergeten we in een romantische relatie belang te hechten aan de momenten die in het begin van de relatie nog vol passie waren. De relatie groeit en de verplichtingen ook.

Het is belangrijk om ten minste één uur per week te wijden aan gezamenlijke activiteiten die jullie beiden leuk vinden. Op deze manier zullen jullie de band tussen jullie versterken en de liefde die zo hevig was in het begin van jullie relatie weer doen herleven.

Praat voor het slapengaan

Het is normaal om na een zware dag op het werk met de televisie aan in slaap te vallen, maar als het aankomt op de zorg voor je relatie, dan creëert een warm en eenvoudig gesprek voor het slapengaan een krachtig gevoel van intimiteit tussen geliefden. Profiteer van dit moment om je zorgen van je af te laten glijden en te genieten van het advies en het medeleven van je partner.

Samen in Bed

Kus elkaar voor het slapengaan

Dit gebaar versterkt de liefdesband van een stel. Een kus voor het slapengaan herinnert je eraan waarom jullie samen zijn. Het is het laatste dat jouw hersenen zich herinneren voor je gaat slapen. Een kus voor het slapengaan versterkt ook de romantiek tussen twee mensen en herinnert je eraan waarom je die persoon gekozen hebt.

Knuffel elkaar

Wat is er nu een betere gewoonte dan iemand een stevige knuffel vol liefde geven? Om je relatie gezond te houden, is lichamelijk contact essentieel. Knuffels geven ons bescherming en veiligheid. De onbewuste boodschap die we door middel van knuffels uitdragen is ‘Ik bescherm je en jij beschermt mij. Als we samen zijn, kan niets ons verslaan.’ Dit is een gevoel dat je nooit zult willen vergeten en waar je elke dag opnieuw naar zult verlangen.

Heb gevoel voor humor

Een gevoel voor humor in een relatie is belangrijk om begrip voor elkaar te kunnen ontwikkelen. Het bevorderen van het vermogen om samen te lachen laat ons als stel een gevoel van intimiteit en partnerschap ontwikkelen.

Geef de ander het voordeel van de twijfel

De basis van een authentieke relatie is het gevoel dat je de ander kunt vertrouwen en dat je veilig bij hem bent. Probeer niet te denken dat die ander dingen doet om jou te kwetsen. Anders zul je alleen maar een ruziezoekende houding aanmoedigen, in plaats van een vredelievende houding. Als je met elkaar communiceert vanuit een plek vol liefde, zal geen van jullie met opzet dingen doen om de ander te kwetsen.

Vergeef de ander vanuit je hart

Wanneer je een fout vergeeft, doe dit dan vanuit je hart. Laat het los, leer ervan en breng het niet ter sprake in toekomstige ruzies. Vergeet niet dat we van fouten alleen maar leren en dat niemand perfect is. Hierin ligt de grootsheid van menselijke wezens.

Samen een project plannen is een goede manier om nieuwe banden te creëren en de oude die jullie al verenigden te behouden. Relaties worden vaak sterker door het uitvoeren van grote projecten zoals trouwen en kinderen krijgen. Je kunt ook eenvoudige dingen plannen, zoals een reisje, een nieuwe activiteit die jullie beiden leuk vinden, sporten… alles kan waardevol zijn om samen aan een nieuwe weg te beginnen.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.