De vijf beste aanmoedigingszinnen

Dit artikel bevat vijf De vijf beste aanmoedigingszinnen om de tools te vinden die je nodig hebt om de duisternis in je leven het hoofd te bieden.
De vijf beste aanmoedigingszinnen

Laatste update: 03 maart, 2022

Het is vaak nuttig om aanmoedigingszinnen te lezen in moeilijke tijden. Dit komt omdat het gebruikelijk is dat je oordeel vertroebelt en je inspiratie verdwijnt wanneer iets je dwarszit, en plaats maakt voor een overweldigend gevoel. Je kunt het gevoel hebben dat je plotseling gedwongen wordt om het hele universum op je rug te dragen.

Crises laten dus echt je wereld op zijn kop staan en lijken het naar beneden te halen. Wat er vroeger was, is nu ergens anders of bestaat gewoon niet meer. Daarom zijn de momenten waarop je uit deze staat bent geweldig om de pijlers te vestigen die je nodig hebt om te voorkomen dat je uit elkaar valt.

Vijf aanmoedigingszinnen

Je kunt crises overwinnen

“Elke vorm van crisis kan goed zijn. Je wordt er wakker van.”

-Ryan Reynolds-

Elke crisis leidt tot verandering en transformatie, of het nu op een of ander niveau is. Het kan worden opgelegd of veroorzaakt of gewenst of gehaat, maar je moet het toch onder ogen zien met de bedoeling van elk van deze variabelen.

Dus als een crisis of revolutie je goed wil doen en je helpt groeien, moet je de eerste stap naar acceptatie zetten. De erkenning dat er iets buitengewoons (begrepen als buiten of anders dan het gewone) gebeurt.

Je zult dus moeten onderhandelen met het buitengewone, waarbij je wensen, angsten, aspiraties, verwachtingen, hoop, teleurstellingen, herinneringen en toekomstplannen op tafel moet leggen. Dit is een diepe crisis.

Een persoon die een bloem vasthoudt

Geloof vooral in jezelf

“Er is nooit iets geweldigs bereikt behalve door degenen die durfden te geloven dat iets in hen superieur was aan de omstandigheden.”

-Bruce Barton-

Als alles om je heen donker is, moet je je innerlijke licht gebruiken om je pad te verlichten. Met die zaklamp verdwaal je niet, want jij hebt de leiding. In tijden van crisis en troosteloosheid is de wetenschap dat je op jezelf kunt rekenen essentieel voor je welzijn.

Een van de aanmoedigingszinnen: problemen oplossen

“Als je geen deel uitmaakt van de oplossing, ben je een deel van het probleem.”

Leroy Eldridge Cleaver

In veel omstandigheden van het leven kan het probleem zelf een oplossing bieden. Denk bijvoorbeeld aan die student die zich overweldigd voelt omdat ze moeten werken en niet al hun lessen bij kunnen houden.

Ze zeggen tegen zichzelf: “Ik ben ingeschreven voor te veel klassen,” in plaats van die te kiezen waarop ze zich kunnen concentreren en een voldoende te halen. In dit geval moet de student actie ondernemen omdat hun realiteit niet vanzelf zal veranderen, tenzij er sprake is van vreemde omstandigheden.

Zo kun je zien hoe om uit sommige crises te komen, je bepaalde dingen moet opgeven. Je kunt ze niet accepteren en omleiden zonder er een hoge prijs voor te betalen. Stel je eens voor. Als de student in dit verhaal geen actie onderneemt, mist hij mogelijk het hele semester in plaats van slechts een paar lessen.

Het is nooit te laat

“Het is nooit te laat om te zijn wat je had kunnen zijn.”

-George Eliot-

Er zijn andere aanmoedigingszinnen die je in je dagelijks leven in gedachten moet houden. Deze gaat over hoe het nooit te laat is voor iets, zolang je maar elke ochtend wakker wordt. Onthoud dat je altijd een betere jij kunt zijn. Jaag gewoon je dromen na en concentreer je op je welzijn!

Dit komt omdat dit is waar het leven om draait. Doe je best en probeer een beter mens te zijn, ongeacht eventuele negatieve omstandigheden waarin je je bevindt. Alleen dan vind je de rust waar je naar verlangt in momenten van verlatenheid en turbulentie.

Een vrouw die op blote voeten loopt

Werk met wat je hebt

“Begin waar je bent. Gebruik wat je hebt. Doe wat je kunt.”

Arthur Ashe

Welke middelen staan tot jouw beschikking? Welke kun je gebruiken? Stel je voor dat je een architect bent die ontslagen is, maar je bent ook heel goed in schrijven. Je weet dat er momenteel geen vraag is naar architecten.

Misschien omdat de vraag naar dat soort functies groter is dan het aanbod. Dus waarom zou je niet profiteren van jouw literaire vaardigheden? Laat het een tijdelijke of definitieve oplossing zijn. Dit is een van die bemoedigende zinnen die je moet onthouden als je verdwaald bent.

Wonen in modderig land en er een kasteel mee bouwen is een initiatief dat een verschil kan maken in je leven. Het gaat erom de middelen te gebruiken die binnen jouw bereik liggen.

Houd er rekening mee dat alleen jij je donkerste dagen kunt verlichten. Ja, het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar het doen is niet alleen een oefening in moed. In feite gaat het om intelligentie.

Als inertie niet aan jouw kant staat, is tegen de stroom in zwemmen geen goed idee. Profiteer van de tijd die je hebt om meer gereedschap te krijgen of om gewoon te genieten, want het is productiever. Het draait allemaal om het gebruik van je intelligentie.

Ook zal een positieve houding ervoor zorgen dat je niet in wanhoop vervalt. Het zorgt ervoor dat je niet meer bekrachtigers verliest dan de crisis zelf je kan afnemen. Met andere woorden, je verliest niet de kans om te genieten, te ontdekken en door te groeien tijdens een crisis. We hopen dat onze aanmoedigingszinnen je zullen helpen!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.