De 31 meest motiverende liedjes om je op te beuren

Deze liedjes zullen je motiveren en je vullen met positieve energie!
De 31 meest motiverende liedjes om je op te beuren

Laatste update: 02 juli, 2024

Muziek en emoties zijn twee woorden die hand in hand gaan, omdat de eerste een enorme kracht heeft om ons beter te laten voelen als we ons down voelen. Het is dus niet onredelijk dat iedereen zijn favoriete deuntjes heeft om vrolijkheid op te wekken; maar in dit artikel willen we ze aanvullen met een compilatie van motiverende liedjes.

Muziektherapie is een alternatieve behandeling om gevoelens te reguleren, toegepast op het dagelijks leven is het mogelijk om te profiteren van de voordelen. Lees verder en maak kennis met een ideale selectie die je zal opvrolijken.

Motiverende liedjes om je energie op te krikken

Misschien stimuleren muziekgenres zoals rock, urban of elektronische ritmes je energie; aan de andere kant ontspannen blues of jazz je en verlagen ze je activeringsniveau.

Maar welke liedjes zijn motiverend genoeg om je op te vrolijken? Hier is een lijst. De beste manier om er zeker van te zijn dat ze voor jou werken, is om de nummers die bij jouw smaak passen een kans te geven. Laten we beginnen!

1. Eye of the tiger – Survivor

Dit stuk is een van de beroemdste uit de filmgeschiedenis, dankzij de Rocky-films met Sylvester Stallone in de hoofdrol. In feite wordt het geassocieerd met de beroemde scène waarin de bokser de trappen van het Philadelphia Museum of Art beklimt. Daarnaast gaat de tekst over het belang van vechtlust; een waardevolle boodschap om je humeur een boost te geven.

2. Thunderstruck – ACDC

Een van de beroemdste gitaarriffs ter wereld is die van Thunderstruck. Zodra het nummer begint, werken de energie en de kracht van de melodie aanstekelijk en wakkeren ze onze positieve emoties aan.

3. Unstoppable – The Score

Het liedje zegt letterlijk: “We zijn helden en we zijn niet te stoppen”, en dit is precies wat je voelt als je het hoort. Je bent onverslaanbaar en niets en niemand zal je tegenhouden om je doelen te bereiken. Als je behoefte hebt aan een popdeuntje dat je energieker dan ooit laat voelen, sla deze aanrader dan niet af.

4. Run Boy Run – Woodkid

Dit is een voorbeeld van een nummer waarbij het de moeite waard is om op de beats te letten. Het rustige maar snelle tempo geeft je een behoorlijk energiek gevoel en dit beïnvloedt een beter humeur.

5. World on hold – Bob Sinclar

Als je graag traint op modernere muziek, zoals elektronica, is World on hold ideaal. Het combineert een sneller tempo met een levendige tekst die gaat over een goed mens zijn en vrede vinden met jezelf en anderen.

6. We will rock you – Queen

Nog nooit is een nummer dat bestaat uit drie hits zo bekend geworden in alle uithoeken van de wereld. Tegenwoordig is het bijna onmogelijk om iemand te vinden die het beroemde nummer van de Britse band niet kent. Het is zonder twijfel een van de onmisbare motiverende liedjes op elke afspeellijst. Ernaar luisteren, het zingen en er zelfs op dansen maakt iedereen gelukkig.

7. Mi gente – J Balvin, Willy William

Met deze meervoudige compositie brengen J Balvin en Willy William je hele lichaam in beweging. Het aanstekelijke deuntje is pure motivatie; luister er ‘s ochtends naar en voel je in een goed humeur.

8. Lose yourself  – Eminem

De kracht die de rapper in zijn raps overbrengt , zorgt ervoor dat je opstaat van de bank, om naar buiten te gaan en te vechten voor wat je wilt. Is dat geen motivatie?

8. Flying free – Pont Aeri

Dit is een klassieker uit de elektronische muziek van de jaren 90 die nooit oud wordt. De crescendo melodie en de mix van pianonoten en synthesizer maken het de perfecte combinatie voor een feestje, om thuis actief te zijn of om alles te geven in de sportschool.

10. Believer – Imagine Dragons

Dit nummer wordt gekenmerkt door de zware beats en de toon die de zanger gebruikt. De band wil een boodschap overbrengen om persoonlijke pijn om te zetten in prestaties. Het slechte kanaliseren in iets positiefs is precies de definitie van veerkracht, een zeer gewaardeerde waarde voor het omgaan met moeilijkheden in alle lagen van het leven.

11. Smells like teen spirit – Nirvana

De grungestijl van de Canadese band is een manier om rebellie uit te drukken en contact te maken met de tienerkant. De gitaarriff en sterke teksten brengen je van begin tot eind in beweging.

12. I will survive – Gloria Gaynor

Het is essentieel om de stem van Gloria Gaynor op te nemen tussen de motiverende liedjes die de geest wakker schudden. De titel zegt het al: I will survive. Er zijn tijden dat dingen moeilijk worden. We kunnen weglopen of er met de beste instelling tegenaan gaan. Als je het moeilijk hebt en wat extra motivatie nodig hebt, dan zal dit nummer je uit de as doen herrijzen.

13. Jump around – House of Pain

Vanaf het begin van deze single krijg je de behoefte om rond te springen. Hiphopliedjes kunnen je heel goed motiveren. En deze in het bijzonder heeft het allemaal: een energieke basis, een snelle tekst die je uitnodigt om alles te geven door te bewegen.

14. The power – SNAP!

De titel zegt het al: je voelt een immense kracht als je naar dit nummer luistert. En die kracht zit in jezelf.

15. Let’s get loud – Jennifer Lopez

Een nummer dat urban en latin muziek mixt, laat je schudden met je heupen en in een heel positieve stemming komen. De beat is vrolijk.

16. Flowers – Miley Cyrus

Op zoek naar een nummer dat je zelfvertrouwen een boost geeft? Ook al heb je soms het gevoel dat je niet capabel bent, je hebt alle kracht in je om te doen wat je moet doen.

17. Pump it – Black Eyed Peas

Met dit nummer krijg je een extra motivatieboost, wat nooit slecht is voor je dagelijkse routine en het enthousiasme dat je nodig hebt bij het nastreven van je doelen.

18. Wake me up – Avicii

Misschien is dit wel het populairste nummer van de zanger. Een zeer bekende elektronische muzieksingle die de stemming verhoogt en het optimisme bevordert.

19. Walking on sunshine – Katrina & The Waves

Als je goede vibes en positiviteit wilt opwekken, is dit een ideaal liedje. Voeg het toe aan je selectie motiverende liedjes.

20. Ferrari – James Hype, Miggy Dela Rosa

De krachtige en aanstekelijke beat van dit nummer zal je hartslag en energie omhoog krijgen, een gevoel vergelijkbaar met het rijden in een Ferrari.

21. Uptown Funk – Bruno Mars feat. Mark Ronson

Alleen al het luisteren naar de eerste paar seconden van dit nummer geeft je positieve emoties en zorgt ervoor dat je wilt dansen op het ritme van Bruno en Mark.

22. Run the world, girls – Beyoncé

De woorden die in dit nummer worden gebruikt zijn nuttig om de vrouwelijke en strijdende kant van je naar boven te halen. Een bron van inspiratie voor alle vrouwen om hun kracht te tonen en hun doelen te overwinnen.

23. I was made for lovin’ you – Kiss

Classic rock is jouw ding? Dit nummer is tijdloos, het zal nooit uit de mode raken. Als er iets is wat heavy metal muziek overbrengt, dan is het wel de kracht van degenen die het zingen.

24. Ella me levantó – Daddy Yankee

Elk reggaetonlied wordt gekenmerkt door energie. De multi-instrumentale achtergrond zorgt voor de stemming en motivatie die je zoekt.

25. I’m Good (blue) – David Guetta, Bebe Rexha

De DJ staat bekend om het mixen van zeer uiteenlopende stukken met een succesvol resultaat. Deze remix uit de jaren ’90 is een geweldige manier om je vol energie te voelen.

26. Envolver – Anitta

De Braziliaanse zangeres populariseerde haar eigen dans met deze track. De sterke beats van het refrein maken je wakker en houden je op de been. Injecteer vitamines in je humeur door naar Envolverte luisteren .

27. Que calor – Major Lazer, J Balvin & El Alfa

De vertaling van dit nummer is: Wat Heet! Als je het warm hebt, kan dat zijn omdat je het naar je zin hebt. Dit nummer is bedoeld om datzelfde gevoel over te brengen.

28. Beggin’ – Måneskin

De populaire Italiaanse band covert deze funksingle en geeft het een “rock” tintje, maar zonder de motiverende essentie te verliezen.

29. Bad – Michael Jackson

Michael Jackson is niet voor niets de King of Pop. Dit krachtige refrein en de beats van de muziek zullen je niet onverschillig laten.

30. I Got You (Feel Good) – James Brown

De tekst blijft maar herhalen hoe goed de artiest zich voelt. Als je ernaar luistert, voel je hetzelfde. Dus waarom zou je het niet onder de motiverende liedjes zetten?

31. Can’t stop – Red Hot Chili Peppers

Deze band heeft verschillende nummers die pure adrenaline zijn. Can’t stop gaat over voluit leven, over kansen grijpen als ze op ons pad komen, want ze komen niet altijd terug.

Relatie tussen muziek en stemming

De invloed van muziek op de stemming is een interessant onderwerp. In het bijzonder, hoe is het mogelijk dat een auditieve stimulus de kracht heeft om zoiets diepgaands als emoties te veranderen?

Een studie in het tijdschrift (Spaanse link) Angst en Stress meldt dat het luisteren naar muziek de basisniveaus van angst vermindert en de stemming verbetert. Dit onderzoek richtte zich echter niet op een bepaald genre, maar selecteerde nummers subjectief op basis van wat elke deelnemer plezierig vond.

Aan de andere kant zijn de effecten van muziek op sport ook opvallend. Liedjes met een hoog tempo (Spaanse link) , boven 100 bpm, verhogen de motivatie en de duur van de trainingssessie. In die zin meldt een artikel van de (Spaanse link) Universiteit van Pamplona dat sporters een voorkeur hebben voor jazz, rock, hiphop en elektronica, omdat ze vinden dat die hun stemming verbeteren.

Motiverende liedjes luisteren, een heel wijs besluit

Iedereen heeft wel eens een slechte dag, en dat is op zich geen probleem. Er kunnen echter kleine dingen worden gedaan om te proberen het te verhelpen, of om ons in ieder geval in een betere stemming te brengen.

Compleet of met de nummers die je het leukst vindt, is de afspeellijst met motiverende liedjes die we met je delen een goede aanbeveling om de doldrums van je af te schudden. Geef het een kans. Hopelijk heb je er baat bij.


Alle siterte kilder ble grundig gjennomgått av teamet vårt for å sikre deres kvalitet, pålitelighet, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikkelen ble betraktet som pålitelig og av akademisk eller vitenskapelig nøyaktighet.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.