De lichaamstaal van een verliefde man

De lichaamstaal van een verliefde man

Laatste update: 05 maart, 2019

Wat kunnen we afleiden uit de lichaamstaal van een verliefde man? We weten allemaal dat de gemiddelde man het moeilijk heeft om zijn ware gevoelens te uiten. Dit is tegenwoordig niet meer zo uitgesproken als tientallen jaren geleden.

Toch zijn er nog steeds vele mannen die er niet in lijken te slagen om in verbinding te komen met hun emotionele taal. Dit is één van de redenen waarom lichaamstaal zo belangrijk is. Het onthult namelijk wat de andere persoon niet in woorden kan uitdrukken.

We communiceren altijd met anderen. Soms doen we het met woorden. Op andere momenten vinden we andere manieren om onszelf uit te drukken.

De waarheid is dat onze emotionele taal soms in staat is om meer informatie over onszelf te verschaffen dan onze eigen woorden. Het is in deze zin dat we in dit artikel de typische lichaamstaal van een verliefde maan zullen beschrijven.

Non-verbale communicatie is de meest oprechte communicatievorm die er bestaat. Het kan echter ook de meest dubbelzinnige zijn. Anderzijds is liefde één van die gevoelens die onze verbale communicatie kan blokkeren. Dat komt omdat het zo intens is. Het laat ons dus daarentegen op ons lichaam vertrouwen.

Verder in dit artikel zullen we enkele signalen in de lichaamstaal van een verliefde man beschrijven.

“Het belangrijkste aspect van communicatie is horen wat er gezegd wordt.”

Peter Drucker

Een blik is altijd onthullend

Wanneer mannen en vrouwen verliefd zijn, dan vertonen ze vaak een echte schittering in hun ogen. Het is normaal dat onze ogen glanzen wanneer we iets zien dat we leuk vinden.

We richten onze aandacht dan alleen maar op datgene waarin we geïnteresseerd zijn. Dit zorgt ervoor dat onze traanklieren meer gestimuleerd worden dan gewoonlijk. Hier vinden we dus de verklaring voor de bijzondere felheid van de ogen in deze situaties.

Dit is echter niet het enige dat de moeite waard is om te vermelden. Eén van de meest onthullende elementen van de lichaamstaal van een verliefde man is zijn vaste blik. Dit is de blik die jou volgt waar je ook gaat en de blik die jou zoekt in de menigte. Het is het soort blik die nergens anders naartoe gaat zolang jij in de buurt bent.

Wat betreft de blik van een verliefde man, is er nog een ander aspect dat heel onthullend is. Hij kijkt naar je lippen. Het maakt ook niet uit of je praat of zwijgt. In het geval van een verliefde man zegt dit soort blik alles. Woorden zijn niet nodig.

Een blik is altijd onthullend

Ook het gezicht maakt deel uit van de lichaamstaal

Naast de blik zijn er ook nog andere gezichtsuitdrukkingen die de interesse van een man kunnen verraden. Hij tilt bijvoorbeeld zijn wenkbrauwen op. Als hij zijn wenkbrauwen een beetje tilt wanneer hij bij jou is, dan is hij waarschijnlijk in jou geïnteresseerd.

Hetzelfde geldt voor zijn glimlach. De liefde zorgt ervoor dat we de hele dag door een glimlach op ons gezicht hebben. Deze glimlach is eigenlijk een uitdrukking van hoe goed we ons voelen wanneer we bij de andere persoon zijn.

Het komt ook vaak voor dat een verliefde man de gezichtsuitdrukkingen nabootst van de vrouw tot wie hij zich aangetrokken voelt. Ze doen dit zonder het zelfs te beseffen! Hij imiteert dus wat hij bewondert. Hij zal zelf niet merken dat hij jouw uitdrukkingen nadoet. Dat komt omdat hij zich alleen maar focust op zijn pogingen om met jou een relatie te beginnen.

Welke gebaren verraden een verliefde man

Andere gebaren die de ware gevoelens van een verliefde man verraden

Wanneer een man zich tot jou aangetrokken voelt, zal hij verschillende onbewuste gebaren vertonen die met zijn persoonlijke verschijning te maken hebben. Hij zal bijvoorbeeld beginnen met zijn haar aan te raken.

Daarnaast brengt hij wellicht zijn das, jas of een andere kledingstuk in orde zodra jij de kamer binnenkomt. Het is een manier om zich voor te bereiden zodat jij hem ook aantrekkelijk vindt.

Een ander gebaar dat heel vaak voorkomt, is zijn hand op jouw onderrug leggen net alsof hij jou aanstuurt. Vele mensen vinden dit gebaar misschien ouderwets en bezitterig. Dit is echter een mannelijke manier van zich uitdrukken. Het verraadt de ware gevoelens van een man.

Bovendien zal je merken dat hij naar jou toe leunt wanneer hij met jou praat. Als hij rechtop staat en dan vooral op het moment dat jullie elkaar ontmoeten, zal hij zijn borstkas uitrekken en heel recht gaan staan. Deze positie maakt hem sterker.

Hij maakt zich klaar om te veroveren wat hij wil. Als jullie twee samen dineren, zal hij bijvoorbeeld beginnen spelen met de servetten of het bestek. Hij doet dit op de kortstondige momenten dat hij niet naar jou kijkt.

“De vroegste taal was de lichaamstaal en aangezien deze taal de taal van vragen is, dan sluiten we een groot deel van de menselijke taal uit als we de vragen beperken en alleen maar aandacht schenken aan of waarde hechten aan de gesproken of geschreven taal.”

-Paulo Freire-

Tot slot

In veel gevallen is de lichaamstaal van een verliefde man net als de taal die we in dit artikel beschreven hebben. Het onthult aantrekking, bewondering en interesse. Je weet dat een man echt van je houdt wanneer hij aandachtig naar je luistert. Deze man steunt jou en is bereid om aandacht te schenken aan jouw wensen en behoeften.


Alle siterte kilder ble grundig gjennomgått av teamet vårt for å sikre deres kvalitet, pålitelighet, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikkelen ble betraktet som pålitelig og av akademisk eller vitenskapelig nøyaktighet.


  • Baró, T. (2012). La gran guía del lenguaje no verbal. Paidós.
  • Cruz-Díaz, R. (2003). De lo que dicen las miradas. Comunicar: Revista Científica Iberoamericana de Comunicación y Educación, (20), 188-194. https://www.redalyc.org/articulo.oa?id=15802028
  • James, J. (2014). La biblia del lenguaje corporal. Booket.
  • Kuhnke, E. (2017). Lenguaje no verbal para Dummies. Para Dummies.
  • Navarro, J. (2019). Diccionario de lenguaje no verbal: una guía del comportamiento humano. Editorial Sirio.
  • Navarro, J. (2010). El cuerpo habla. Editorial Sirio.
  • Pease, A. (2010). El lenguaje del cuerpo: cómo interpretar a los demás a través de sus gestos. Amat.
  • Turchet, P. (2010). El lenguaje de la seducción. Amat.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.