De kracht van "ik houd van je"

De kracht van "ik houd van je"

Laatste update: 09 oktober, 2016

Als we het hebben over liefde, doen we dat meestal in de eerste persoon, door onze eigen emoties aan te duiden. Als iemand zegt “ik houd van je”, weet je wat ze voelen, maar er is meer. Welke gevoelens wekt deze simpele, doch complexe uitdrukking bij je op?

Een “ik houd van je” is meer dan vier simpele woorden die je zomaar willekeurig kan gebruiken, zonder diepgang en zonder gevoelensZe dragen een groot emotioneel gewicht mee dat verder gaat dan het moment, want ze kunnen je leven veranderen.

Een “ik houd van je” verandert je leven

Als je tegen een persoon “ik houd van je” zegt, laat je een belangrijke kant van jezelf en je gevoelens zien. Je zegt dat die persoon net zo belangrijk voor je is als je zelf bent, dus je moet het niet op een triviale manier gebruiken.

We moeten nooit vergeten dat het zeggen dat je van iemand houd niet alleen gevoelens opwekt in de ander, maar dat het ze ook kan veranderen. Daarom is er verantwoordelijkheid om het met wijsheid, gevoel en boven alles liefde te zeggen.

Romantiek

Als iemand tegen je zegt dat hij of zij van je houdt, als hij of zij het meent en komt het uit het hart, kan het je leven voor altijd veranderen, omdat het zo krachtig is.

Een oprecht “ik houd van je” verandert je hele wereld

Je wereld kan dramatisch veranderen als iemand tegen je zegt dat hij of zij van je houdt. Daarom heeft het niet alleen invloed op je gevoelens, maar ook op je persoonlijkheid en je eigen leven.

Als iemand van je houdt, als je je geliefd voeltlijkt alles in je leven veel mooier, lichter, aantrekkelijker en leuker. Je realiteit wordt verlicht op een manier die alleen liefde kan veroorzaken.

Door te leven in een wereld van liefde wordt alles erdoor bedekt. Plotseling worden alle mensen om je heen beter, zelfs de mensen die je eerst niet zo leuk vond. Je ziet alles met meer optimisme.

Het feit dat je je optimistisch voelt, zorgt ervoor dat de dingen om je heen veranderen en beter worden. Het zal direct van invloed zijn op de mensen die belangrijk voor je zijn, omdat je sympathieker, geduldiger en ondersteunender bent. Omdat liefde levens, werelden en bestaan verandert. Daarom zorgt een “ik houd van je” er niet alleen voor dat je je beter voelt, maar het maakt je ook beter en dat is iets waardevols en moois.

“Ga met me mee naar bed. We zullen niet de liefde bedrijven, de liefde zal ons bedrijven.”

-Julio Cortazar-

Een “ik houd van je” kan er ook voor zorgen dat je je rot voelt

Maar, diezelfde woorden kunnen je ook ongelukkig maken. Als ze gezegd worden zonder gevoel, uit een leeg hart, kan het veel verdriet veroorzaken.

“De ergste manier om iemand te missen, is naast haar zitten en weten dat je haar nooit zal hebben.”

-Gabriel Garcia Marquez-

Een “ik houd van je” is prachtig, omdat het de ziel, de geest en het hart vult. Maar als het geen betekenis en substantie heeft, veroorzaakt het gevoelens van frustratie, verdriet, pijn en een gebroken hart.

Ik houd van je omdat je me beter maakt

Als iemand van je houdt, maakt diegene je een betere persoon, omdat hij/zij je gelukkig maakt en je liefde geeft en omdat het de ziel van ieder mens vult met plezier.

Liefde is een prachtig iets dat in staat is om de levens van mensen te veranderen. Als het niet geweldig voelt, kun je er zeker van zijn dat het geen liefde is dat je voelt.

Vergeet niet dat als je liefde geeft, je niet alleen je eigen leven verandert, maar ook dat van anderen.

Voeten

Een liefdevol en gelukkig persoon is in staat om het leven van zijn familie, vrienden en werkomgeving op een positieve manier te beïnvloeden en iedereen om hem/haar heen in hun dagelijkse leven.

Het is daarom heel belangrijk dat als liefde je leven binnenkomt, je het laat gebeuren. Het zal ervoor zorgen dat je een beter persoon wordt, gelukkiger en meer vervuld, en dat wordt overgedragen aan anderen.

Vergeet nooit de kracht van een “ik houd van je”. Het heeft de geweldige mogelijkheid om het leven van iedereen op een positieve manier te veranderen. Stop dus nooit met houden van en sta jezelf toe je geliefd te voelen met je hele ziel, zodat we samen een wereld kunnen creëren die iedere dag een beetje beter wordt. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.