Ik ben dankbaar voor de nachten die ochtenden werden

Ik ben dankbaar voor de nachten die ochtenden werden

Laatste update: 25 maart, 2017

We kunnen niet kiezen welke muziek het leven voor ons zal afspelen. We kunnen er niet om vragen dat het liedje waar we zo van houden steeds weer opnieuw wordt gedraaid. Maar we kunnen wel de dans leiden, een partner uitkiezen die later een vriend zal worden en ons hart zo aankleden dat het onze persoonlijke choreografie interpreteert.
In deze gevallen is de keuze voor een danspartner die je zal begeleiden een van de meest belangrijke beslissingen: samen zullen jullie door vermoeiende perioden gaan, jullie zullen moeilijke tijden overwinnen en boven alles zullen jullie leren om onder geen enkele omstandigheid op te houden met dansen. Familie, inclusief de familie die we zelf vinden, is waar dit team uit bestaat. Evenals vrienden.

Harten die ons motiveren om nooit te stoppen met dansen

Wilskracht en moed zijn de twee belangrijkste wapens die een danser gebruikt om succesvol al zijn obstakels te overwinnen. Hij zet deze in wanneer mensen hem vertellen dat het hem nooit zal lukken, wanneer hij bepaalde dansstijlen niet helemaal beheerst, wanneer er momenten zijn waarop het moeilijk voor hem is om zich te uiten met zijn lichaam.

Vrienden

 

Vrienden zijn als de moed, de wilskracht en de kracht waaraan het ons ontbreekt. Zij zijn degenen die ons vertellen dat we het kunnen. Degenen die ons een helpende hand bieden in de meest ingewikkelde situaties die ons sprakeloos achterlaten. Degenen die zullen begrijpen, zelfs wanneer wij niet praten. En degenen die voor ons zullen spreken als dit nodig is.

Hun gelach is als water in een woestijn

Elke keer dat ik aan mijn vrienden denk, denk ik aan een gedicht van Luis Alberto de Cuenca. Het gelach van vrienden kan ons uit onze meest verschrikkelijke omstandigheden bevrijden.

Dankzij hen hebben de koudste nachten betekenis en waarde, omdat ze je laten inzien wat jij niet ziet en zo zal de volgende ochtend moedig komen. Dankzij hen zijn de moeilijkste nachten zachter, of zo laten ze dit in ieder geval lijken. Dankzij hen zijn de ochtenden, wanneer deze komen, gevuld met lente en laten ze alle winter achter.

Soms is de dans langzaam, somber, ontzettend moeilijk en zelfs verdrietig, maar jouw dansteam staat naast jou. Ze volgen de choreografie tot het einde, aan jouw zijde, waarbij ze je helpen met het doen van de meest ingewikkelde pasjes, al wachtend tot de muziek verdwijnt.

Springen

Vrienden, de ‘rock and roll’ van het leven

Om verder te gaan met de dansmetafoor… elke danser moet luisteren naar het ritme dat hem leidt. Dit is waarom vrienden de beste dansers zijn die we maar in onze dansschool kunnen hebben. Niemand zal beter luisteren dan zij, zelfs als ze luisteren naar jouw stilte. Niemand zal jouw ritme beter begeleiden en niemand zal een beter voorbeeld voor je zijn. De tijd die ze voor je vrijmaken, is de beste tijd die je je maar kunt wensen en zal vriendschappen laten groeien en de genegenheid versterken. Niemand zal zich beter coördineren met jou dan zij, in de goede en de slechte tijden.

Dansen

Vrienden zijn de rock and roll van ons leven, die rebelse, maar tegelijkertijd verfijnde en veranderlijke geest die jouw voeten zal vasthechten aan de dansvloer en je ze alleen zal laten optillen om te blijven dansen. Kortom, vrienden zijn de mensen die je kunt bedanken voor die nachten die ochtenden worden, de reden waarom we dansen.

“Als je niets hebt om voor te dansen, zoek dan een reden om te zingen.”

-Melody Carstairs-


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.