Constante vriendschap in een veranderlijke wereld

Constante vriendschap in een veranderlijke wereld

Laatste update: 23 oktober, 2019

Dankjewel voor jouw constante vriendschap in een wereld vol verandering. Voor het verdubbelen van mijn geluk  en het delen van mijn zorgen met jouw vriendschap totdat ze bijna niet meer bestaan. Voor het zijn van iemand die sporen achterlaat die moeilijk uit te wissen zijn.

Dankjewel voor het hebben van dezelfde waarden, zelfs wanneer de rest van de mensen verandert. Dankjewel dat je aan mijn zijde blijft staan in een wereld vol mogelijkheden. Dat je je niet laat weerhouden om er te zijn door de kans dat er iets misgaat. Je verliest nooit je waarde, ongeacht hoeveel tijd er ook zal verstrijken.

Hetgeen waarschijnlijk de grootste indruk op me heeft gemaakt is dat jij mijn drijfveer bent, jaar na jaar. Ik wil je gewoon bedanken dat je mij herinnert aan de hoop en de onschuld van een nieuw begin. Dat je mij ziet als een vechter en een voorbeeld wanneer ik alleen maar een bal van angst zie.

Dankjewel voor jouw vriendschap  en voor alles dat ons verenigd ondanks de afstand tussen ons. Dankjewel voor het zijn van mijn nummer één wanneer mensen me minder goed proberen te laten voelen. Dankjewel voor het wegnemen van mijn angsten.

Dankjewel dat je mijn inspiratie en aanmoediging bent

Dankjewel dat je mijn inspiratie en aanmoediging bent, welke stap ik ook besluit te nemen. Zelfs wanneer ik fouten maak, gaat het goed met me omdat ik weet dat je nooit mijn zijde zal verlaten. Ik vind het zo fijn dat je begrijpt dat fouten gecorrigeerd kunnen worden en dat je er niet in hoeft te blijven hangen.

Man en een vrouw die elkaar omhelzen vanwege hun constante vriendschap. De vrouw is grijs en de man gekleurd.

Onze levens zijn met elkaar vervlochten. Zelfs al lopen onze paden op dit moment parallel, ze zullen ooit elkaar weer kruisen. Misschien gaan we door een lineaire transformatie door dingen toe te voegen die ons verenigen en ons dichter bij elkaar brengen.

Dankjewel dat je me leert dat twee mensen een hele wereld kunnen worden en één persoon de helft van zichzelf is, en dat is iets wat botst met elke soort wiskunde. Want de werkelijkheid van een vriendschap is iets dat alleen die vrienden kunnen begrijpen en kunnen uitleggen.

Ik vind het zo fijn om een constante ondersteuning te hebben die zelfs de tijd niet kan veranderen. Onze vriendschap is als een harmonisch gemiddelde dat zelfs de natuurkunde niet kan uitrekenen. Dankjewel voor het begrijpen van de aantrekkingskracht die ons verenigd in moeilijke tijden en die constant blijft tijdens zulke moeilijke periodes.

Standvastigheid houdt vriendschappen bij elkaar

Standvastigheid houdt vriendschappen bij elkaar. In een universum dat continu verandertis het hebben van een constante ondersteuning zoals de jouwe onbetaalbaar en er bestaat geen obstakel dat ons laat twijfelen aan onze band. Het is bijna alsof we aan het dobbelen zijn en elke keer dat we gooien staat het geluk aan onze kant waardoor we dubbel gooien, gewoon zodat we kunnen winnen.

Dankjewel dat je me eraan herinnert dat alleen diegenen die net dat beetje extra geven voorbij hun grenzen kunnen gaan. Dat je mij hebt geleerd dat, ongeacht of we nu veranderen van baan, huis, of steden, de band die ons verenigd voor altijd sterk zal zijn. Want onze vriendschap kent geen grenzen; zij blijft constant ondanks alle variabelen die zichzelf voordoen.

Twee bekers met een smiley erop als voorbeeld van constante vriendschap

Maar het allerbelangrijkste: dankjewel dat je de beste versie van mezelf in mij naar boven haalt, dat je mij een hand aanbood met daarin de stukjes die ik opnieuw in elkaar moest zetten terwijl ik er alleen een pleister op zou plakken. Ik ben een betere versie van mezelf vanwege alles wat je voor me hebt gedaan en al het advies dat je me gegeven hebt. Ik ben een betere versie van mezelf omdat je naar me luistert en me vervolgens de harde waarheid voorspiegelt zodat ik daarop kan reageren en kan vermijden dat ik weer wordt gekwetst.

Bovenal ben ik een betere versie van mezelf omdat je mij hebt geleerd dat, wanneer ik egoïstisch ben en ervoor kies om alleen te lopen, het me van jou verwijdert. Nu begrijp ik dat mijn eigen triomfen niet hetzelfde zijn als de triomfen waarbij anderen me hebben geholpen. Dankzij jou heb ik geleerd dat wat van ons is meer waardevol is dan dat van mij alleen.

Onthoud dat het verschil tussen iets willen doen en in staat zijn om het te doen, geloven in jezelf is. Onthoud dat het normaal is om twijfels te hebben. Onthoud, vooral wanneer je het gevoel hebt dat je kracht afneemt, dat je altijd op me kunt rekenen om je dromen een tijdje hoog te houden zodat ze niet naar beneden vallen. Ik zal er voor je zijn zoals jij er voor mij bent geweest. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.