Blijf bij de mensen die van je houden om wie je bent

Blijf bij de mensen die van je houden om wie je bent

Laatste update: 14 januari, 2017

Er zijn mensen die de meest oprechte, echte en ware kant van wie we zijn in ons naar boven brengen. Zij zijn de mensen die diep in ons wezen duiken, die de essentie van dit wezen ontwikkelen en die ons laten genieten van het geweldige gevoel dat het zijn van je ware zelf voortbrengt.

Zij zijn de mensen die iets hebben dat we maar moeilijk onder woorden kunnen brengen. Ze nodigen ons simpelweg en op geheel natuurlijke wijze uit om volledig vertrouwen te hebben in wie we zijn. Ze helpen ons om ons volledig vrij te voelen om te handelen hoe we willen handelen, te bewegen hoe we willen bewegen.

In staat zijn om je ware zelf te zijn is tegenwoordig eerder uitzondering dan regel. Over het algemeen komt dit doordat we ons hierdoor tussen andere mensen vaak niet op ons gemak voelen. Dit komt voort uit de angst om beoordeeld te worden of een etiket opgeplakt te krijgen, wat ertoe kan leiden dat we geneigd zijn om onze ware interesses of standpunten te verbergen om bepaalde confronterende situaties te kunnen vermijden.

Soms ontkennen we dat we een bepaald soort muziek leuk vinden of het feit dat we wel geïnteresseerd zijn in bepaalde dingen maar niet in andere. Soms vermijden we zelfs het geven van bepaalde informatie over onszelf wanneer hiernaar gevraagd wordt of houden we dit bewust achter, of delen we liever alleen de kanten van onszelf die meer geaccepteerd lijken te worden.

Een van de moeilijkste uitdagingen in het leven is onszelf zijn in een wereld waarin de meerderheid van de mensen als een ander probeert te zijn. Onszelf waarderen vereist veel van ons, maar geen prijs is te hoog voor het privilege te kunnen zijn wie we werkelijk zijn.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.