Ik heb besloten om geen slechte dag van een slecht moment te maken

Ik heb besloten om geen slechte dag van een slecht moment te maken

Laatste update: 19 januari, 2017

Vandaag heb ik besloten dat een slecht moment, een woordenwisseling, kritiek die misschien niet waar is, alleen maar een passerende wolk is die mijn dagen niet meer zal verpesten. Een slecht moment is niet hetzelfde als een slecht leven en ik verdien het om gelukkig te zijn.

We zijn er zeker van dat je ook wel eens van die periodes meemaakt wanneer de slechte momenten elkaar blijven opvolgen totdat, zonder dat we weten hoe, ze een storm van negativiteit gevormd hebben. Dit zijn de fases wanneer stress en angst aan ons blijven plakken als een tweede huid.

Een slecht moment waar je niet goed mee om bent gegaan kan veranderen in verdriet, boosheid of frustratie. Negatieve emoties die je niet onder ogen wilt komen zijn als de donkere rook in een schoorsteen die eruit moet, anders zijn de gevolgen onvoorspelbaar.

Diep van binnen, en als je er een paar seconden over nadenkt, zullen we ons realiseren dat er maar weinig dagen zijn die eindigen zonder dat je minstens een slecht moment hebt gehad, hoe onbelangrijk het ook is.

Een ruzie, een misverstand, een teleurstelling, een onverwachte ontmoeting die we niet wilden hebben, een onbeleefd gebaar, een belediging, slecht nieuws, iets dat breekt, iets dat je kwijt bent, een slechte herinnering die opeens weer naar boven komt… Zoals we al zeiden komen deze dingen vaak voor, dus binnen dit spectrum zijn er zonder twijfel dingen die minder belangrijk zijn en zaken die ernstiger zijn. Al deze zaken moeten onder ogen worden gezien met rust en emotionele intelligentie.

Een slecht moment is geen slecht leven

Lezen

We ervaren allemaal ingewikkelde situaties gedurende de dag. Er zijn mensen die minder goed met zo’n slecht moment omgaan dan anderen, tot op het punt dat er zoveel kwaadheid zich opbouwt dat ze ‘s avonds naar bed gaan met hoofdpijn, ervan overtuigd dat ze een “rotleven” hebben. Ken jij iemand die dit doet?

Leven is weten hoe je accepteert dat er zowel goede als slechte momenten zijn. Als we niet bereid zijn om de slechte momenten iedere dag te confronteren, laten we ook alle goede momenten ontsnappen omdat we gevangen blijven zitten in deze negatieve emoties. Leer ze los te laten.

Het is erg waarschijnlijk dat jij ook zo’n persoon in je omgeving hebt, die als hij of zij wordt geconfronteerd met een ruzie niet in staat is om hem te beëindigen en verder te gaan. De woede, de boosheid, het gelijk willen hebben, het gevoel dat je hele dag geruïneerd is, het niet stoppen met eraan kunnen denken, dat alles gaat er door hun hoofd.

Als er iets is dat hen dwars zit, als er iets onverwachts gebeurt, reageren ze altijd met woede. Ze verheffen hun stem en ze gaan gebaren. Mensen die van een slecht moment een slechte dag maken leven altijd defensief en zien de wereld als hun vijand.

De wereld is niet je vijand. Er zijn mensen die kwaad worden op wat ze niet begrijpen en wat ze niet kunnen beheersen. Een ruzie met hun partner is bijvoorbeeld iets dat normaal is, maar er zijn mensen die niet de juiste strategieën hebben en de wereld zien als een belediging. Ze kunnen niet empathiseren of het standpunt van een ander begrijpen.

Het leven laat ons iedere dag slechte momenten beleven, maar in plaats van te reageren met gedachten zoals “al het slechte gebeurt altijd met mij” is het beter om zo vroeg mogelijk te begrijpen hoe je het conflict oplost en accepteert… en zo kun je de dag weer oppakken.

Blije Wolk

Als je stopt met je zorgen te maken, zal je je leven leuk gaan vinden

Het is makkelijk gezegd maar… Hoe doe je het? Hoe kan ik stoppen met me zorgen maken? Door het zorgen van een balans in je leven en te prioriteren wat echt belangrijk is: jouw welzijn.

Alles kan op ieder moment veranderen. Het is belangrijk om een goede levenshouding te hebben, om je hart te vullen met hoop en om ervoor te zorgen dat je niet bitter wordt zodat je van de goede momenten echt kan genieten. Je moet jezelf toestemming geven om gelukkig te zijn en dit is waarom het belangrijk is om in gedachten te houden hoe we met deze slechte momenten om moeten gaan.

  • Begrijp dat vervelende dingen nou eenmaal gebeuren. Problemen kunnen worden opgelost, kritiek bepaalt niet wie je bent, de personen die je ongelukkig maken zijn je tijd en je tranen niet waard.
  • Deactiveer al je negatieve emoties, eerst door ze te begrijpen en daarna te kanaliseren. Een ruzie eindigt niet door je stem te verheffen. Misschien moet je het even de tijd gunnen, even afstand nemen om je hoofd leeg te maken.
  • Dat slechte moment kan iedere dag opgevolgd worden door een geweldige dag als je het toelaat. Zeg ‘nee’ tegen deze terugkerende negatieve gedachten, beheers de kwade gedachten, die gedachten die ons laten denken dat ons leven echt slecht is. Vermijd al die mentale herrie die zulke grote gevolgen heeft.
  • Maak je los van negatieve geruchten: neem een moment voor jezelf en versla je negatieve emoties met nieuwe hoop, met nieuwe kortetermijnprojecten.

Een moment toegewijd aan reflectie, kalmte en denken aan onszelf is een investering in onze toekomst.

Vrouw met Vissen

–Afbeelding dankzij Moon Jong Hyeok–


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.