Ben jij een oude ziel?

Ben jij een oude ziel?

Laatste update: 30 mei, 2017

Je hebt vast wel eens mensen horen spreken van ‘oude zielen‘. Dit concept verwijst naar al die mensen die bepaalde eigenschappen hebben die hen onderscheiden en doen opvallen ten opzichte ​​van de rest. Dit kan een speciaal talent zijn voor muziek, wiskunde, bepaalde goed ontwikkelde zintuigen… Binnen dit alles zijn er bepaalde patronen waarover degenen die ‘oude zielen’ worden genoemd beschikken.

Wil je weten wat deze patronen zijn?

1. Hoge mate van volwassenheid

Als je je ouder voelt dan dat je bent, en dat vanaf een zeer jonge leeftijd, kan je een ‘oude ziel’ zijn. Deze hoge mate van volwassenheid wordt gekenmerkt doordat je je meer op je gemak voelt bij mensen die ouder zijn dan jij, en gedachten en redenaties hebt die beter bij iemand passen die ouder zijn dan jij bent, en dat je het gevoel hebt dat je niet zo goed past bij je vriendenkring.

2. Te veel nadenken

Je maakt gebruik van elk moment van de dag om te denken en te reflecteren. Je gaat altijd diep in op alles wat er met je gebeurt, alles wat je zegt, de handelingen die je ziet of uitvoert. Je reflecteert over de voor- en nadelen van je acties door alles te proberen te begrijpen en er betekenis aan te geven door middel van consistentie en reflectie.

3. Hoog niveau van empathie

Je begrijpt op een speciale manier wat er met anderen gebeurt. Je kunt jezelf in hun schoenen plaatsen en begrijpen wanneer anderen dat niet doen. Daarom vertrouwen ze je genoeg om hun problemen aan jou te vertellen. Zij weten dat je luistert en hen advies geeft zonder dat je over hen oordeelt.

4. Sterk instinct

Dit kenmerk heeft twee aspecten. Het eerste verwijst naar een bepaald gevoel dat je over dingen hebt, dat je helpt beslissingen te nemen. Namelijk of een persoon betrouwbaar is of niet, wanneer je voor dit kies en niet voor dat… Je instinct faalt maar zelden, maar er is altijd de mogelijkheid dat je een fout maakt.

Het andere aspect is de natuurlijke gave voor een bepaalde vaardigheid. Een natuurlijk ontwikkeld instinct voor muziek of een ander gebied. Zo verscheen bijvoorbeeld Amira Willighagen op een dag bij het programma X Factor, dat nieuw talent opspoort.

Een meisje dat de solo O Mio Babbino Caro zingt met zo’n gemak, natuurlijkheid en zelfvertrouwen, dat veel sopranen geheel succesvol uitvoert, dat zelfs de jury het nauwelijks kon geloven. In het programma zelf zei een van de juryleden dat ze een oude ziel is. Robert Frost en Eckhart Tolle zijn ook personen die oude zielen worden genoemd.

5. Weinig interesse in materiële zaken

Het is niet dat je materiële dingen afzweert, maar dat zijn dingen waar je niet op let. Je hecht meer waarde aan persoonlijke relaties en ervaringen dan een leven omringd door waardevolle voorwerpen. Voor jou is geld wel nodig, maar veel ervan hebben is niet een van de doelen in je leven. Je neemt genoegen met wat je hebt en weet hoe je moet sparen.