Ben je werkelijk waar je wilt zijn?

Ben je werkelijk waar je wilt zijn?

Laatste update: 30 april, 2017

Iedereen heeft fantasieën over hoe ze zouden willen dat hun leven eruitziet, maar alleen degenen die aan de juiste kant van de weg lopen, zullen bereiken wat ze verlangen. Maar hoe kun je weten of je werkelijk bent waar je wilt zijn? Hoe kun je je er bewust van zijn of de weg die je bewandelt werkelijk jouw weg is of dat je er juist helemaal naast zit? Als we de antwoorden op deze vragen niet kunnen vinden, dan ervaren we dit vaak als zeer belastend.

Je hebt mensen die aan een weg beginnen zonder zich te realiseren dat ze niet aan het doen zijn wat ze werkelijk willen doen in het leven. Vaak zijn dit dezelfde mensen die, zodra ze het zich realiseren, denken dat het te laat is en liever blijven doorgaan op de weg die ze nu eenmaal zijn ingeslagen, ook al hebben ze het geheel zelf in handen om zichzelf ervan te verlossen.

Klachten maken deel uit van onze dagelijkse taal

Om je te realiseren dat je jouw verlossing zelf in de hand hebt, zul je enkele tekenen moeten leren herkennen die je erop wijzen dat je niet bent waar je wilt zijn. Deze tekenen zijn een waarschuwing zodat je van weg kunt veranderen en je goed kunt beginnen te voelen over jezelf. Een van deze tekenen is overal over klagen.

Als je niet tevreden met je baan, je salaris, je familie, de mensen die je om je heen hebt, je leven of simpelweg jezelf, dan is het erg goed mogelijk dat je de hele dag door overal over loopt te klagen, inclusief de lucht die je inademt. Als je een van die mensen bent die het alleen maar kan hebben over de negatieve kant van dingen, dan zal het me niets verbazen als je hoofd alleen maar gevuld is met sombere en rampzalige gedachten.

Gedachten

Als je geest alleen maar gevuld is met somberheid, dan zullen je eigen gedachten je tegenwerken, omdat je de realiteit waar je zo over klaagt en die je de godganse tijd probeert te ontvluchten werkelijk tot stand zult brengen. Om de dingen te kunnen veranderen, zul je de goede gewoonte moeten ontwikkelen om dankbaar te zijn voor wat je hebt in je leven. Je zult je positief moeten opstellen tegenover datgene waar je niets aan kunt doen behalve er simpelweg mee dealen.

Je geniet niet van het leven

In deze gevallen kan het leven net als een trui zijn: in eerste instantie lijkt de trui harstikke leuk, maar zodra je hem aantrekt begint het ineens overal te jeuken. Je vindt je leven dan ook wel leuk, in zeker opzicht, maar tegelijkertijd bezorgt het je een angstig gevoel en, op de lange termijn, pijn.

Omdat als je je op de verkeerde plek begeeft, als je voortdurend verlangt naar iets anders, dan zal je lichaam – wat de plek is waarin je geest functioneert – ook lijden. Het is bewezen dat een gebrek aan motivatie onze weerstand verzwakt en ons veel vatbaarder maakt voor ziektes.

Neerslachtigheid

Natuurlijk is het ook hartstikke goed om hard te werken en geld te sparen. Het hebben van genoeg middelen is nooit iets waar we op kunnen neerkijken. Maar vergeet nooit het verhaal van de man die jarenlang spaarde zodat hij voorbereid zou zijn op eventuele onverwachte gebeurtenissen en die als eerste onverwachte gebeurtenis te maken kreeg met de dood, en die hier niets tegen kon doen ondanks zijn stapels gouden munten en gekleurde bankbiljetten. We moeten niet vergeten dat de beste manier om succes te veroveren, is door het elke dag te beleven.

“Geluk bevindt zich meer in de kleine momentjes van plezier die zich elke dag voordoen, dan in de grote meevallers die zich maar zelden voordoen gedurende het leven van een mens.”
-Benjamin Franklin-

Je verspilt te veel tijd aan onnodige dingen

Als we tijd verspillen aan dingen die niet echt nodig zijn, dan is dit een ander duidelijk teken dat er iets niet goed gaat. Urenlang op het internet surfen zonder iets productiefs te doen, de hele middag series kijken om de tijd te doden, videospelletjes spelen, roken of overmatig drinken kunnen eveneens tekenen zijn.

Verdriet

Zullen de dingen die jij elke dag doet je succes en vervulling opleveren? Denk je werkelijk dat ze je welzijn brengen of zijn ze de reden dat de somberheid in je geest geleidelijk aan toeneemt? Sta het niet toe dat je licht gedoofd wordt; ga op zoek naar dingen die je werkelijk een goed gevoel geven.

“Op een dag, ergens – waar dan ook, onvermijdbaar, zul je jezelf vinden en dat, en alleen dat, kan het meest gelukkige of het meest bittere moment van je leven zijn.”
-Pablo Neruda-

Ontdek wat je doelen zijn en jaag je dromen na. Zodra je je op de juiste weg begint te begeven en je je gewoontes verandert, zal je leven ten goede beginnen te keren. En je zult je zo vrij voelen dat je niet meer zult hoeven klagen of tijd zult moeten verspillen aan dingen die je niet vervullen!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.