Bedankt dat je bent wie je bent

Bedankt dat je bent wie je bent en dat je bij me blijft als het moeilijk is. bedankt dat je me altijd steunt...en altijd achter me staat.
Bedankt dat je bent wie je bent

Laatste update: 25 december, 2021

Bedankt dat je bij me blijft, dat je niet weggaat, dat je alle regels overtreedt, dat je geen aandacht schenk aan vooroordelen, dat je niet toegeeft aan verwachtingen, dat je geen excuses te zoekt, dat je geen verdriet veroorzaakt… Bedankt dat je bent wie je bent en de plek inneemt die je wilt. Bedankt, want ik weet dat het soms niet gemakkelijk is om die rol te spelen.

Dankzij jou ben ik gaan begrijpen dat ware liefde nooit eindigt, het is nooit onderhandelbaar of voorwaardelijk. Je hebt me bijvoorbeeld geleerd dat het je taak is om te blijven waar je besluit te zijn…

Twee vrouwen

Ik ben een beter mens sinds ik je heb ontmoet

Sinds ik jou heb ontmoet, ben ik een beter mens, completer, gelukkiger, met meer verlangens en minder angsten. Ik heb graag iemand die mijn geesten, angsten en demonen kent.

Ik vind het leuk dat je alles over me weet en dat je nog steeds niet twijfelt om bij me te blijven. Ik vind het leuk dat je van me houdt, zelfs als ik het niet verdien. Ik vind het leuk dat je me hebt laten begrijpen dat fouten deel uitmaken van onze toestand.

Ik vind het leuk om aan je zijde vooruit te gaan, hand in hand met jou. Ik begrijp dat het leven niet zo donker is als de geesten me willen doen geloven. Ik verzamel graag motieven om een beter mens te zijn, wetende dat jij en ik twee grote zandkorrels zijn en dat is genoeg om de wereld te veranderen.

Meisje en een zeilboot

Bedankt voor het voorkomen dat ik schipbreuk lijd

Bedankt dat je hebt voorkomen dat ik verdrink in verdriet, tegenzin en spijt. Bedankt daarnaast dat je me redenen hebt gegeven om door te gaan, mijn ogen te openen en me te helpen ontdekken dat ieder van ons een wereld is die wacht om ontdekt te worden.

Dank je voor het vergeven van mijn traagheid, voor het zeilen aan mijn zijde, voor het begeleiden van mij naar de kust, voor het aandringen op mij om te zwemmen in de rivieren van opoffering, werk en uitdaging. Bedankt ook voor je vertrouwen, dat je me laat dromen, dat je me laat geloven dat ik in staat ben om paden te bewandelen die ik me nooit had kunnen voorstellen.

Bedankt dat je me zonder woorden hebt verteld dat er banden zijn die niet kunnen worden verbroken, dat niet alles draait om gebruiken en weggooien, dat je ook niet op hoeft te vallen om te schitteren, dat we allemaal onvergetelijk zijn en dat sommige knuffels zorgen dat gebroken stukken weer in elkaar passen.

Bedankt dat je aan de andere kant van de band staat, om je armen uit te strekken. Om onze band niet op te geven, om tijd te laten passeren en de afstand niet te straffen.

Bedankt voor het herkennen van de glimlach van pijn in mij, om te weten wanneer ik niet in orde ben, dat je me begrijpt, dat je me warmte biedt, me je zuurstof geeft, me doet herleven, me niet te laten verdrinken of dingen van me te eisen, en dat je me niet vergiftigt.

Man en vrouw

Het belang van significante relaties

Er zijn mensen die gewoon onze favoriete plekjes worden, onze plekken om altijd naar terug te gaan. Met hen beleven we momenten vol liefde, begrip en vertrouwen.

Dat wil zeggen, sommige mensen worden onze psychologische lucht. Omdat ze ons laten ademen en onze longen vullen met alle authentieke dingen. Deze relaties helpen ons verder te gaan, ons eigen pad te vinden en de reis te begrijpen.

We hebben het geluk dat we worden gevoed door duurzaamheid, eigenliefde en gemeenschappelijke interesses. Alles is makkelijker als je samen bent, als je weet dat er om de hoek iemand op je wacht, als je weet dat je geliefd bent en die liefde verdient.

Omdat belangrijke relaties die relaties zijn die de perfecte woorden hebben voor elk moment. Ze zien hoeveel kussen we missen, kennen ook de waarde van wederkerigheid en dankbaarheid. Ze laten ruimte voor onze essentie, signaleren onze grenzen, ruiken en smaken als thuis…


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.