Authentiek vriendelijke mensen: een zeldzaam juweeltje

De kunst van vriendelijkheid is een schaars goed. Je hebt geluk als je die mensen vindt die niet gecorrumpeerd zijn door de samenleving en die geen vlieg kwaad zouden doen.
Authentiek vriendelijke mensen: een zeldzaam juweeltje

Laatste update: 24 maart, 2022

Het zijn die mensen die je knuffelen en je gebroken stukjes weer in elkaar zetten. Met wie je door het leven bent gegaan. Degenen die je hebben laten zien dat de wereld een geweldige plek is om in te leven. Maar bovenal zijn het authentiek vriendelijke mensen die je elke dag motiveren om je best te doen en gelukkig te zijn.

Ze zijn niet aanmatigend of vaderlijk, maar gewoon geduldig. Hun  geduld stelt hen in staat om de mensen om hen heen de vrijheid te geven om zichzelf te zijn.

“Geen enkele daad van vriendelijkheid, hoe klein ook, is ooit verspild.”

Aesop

De kunst van vriendelijkheid is een schaars goed. Je hebt geluk als je die mensen vindt die niet gecorrumpeerd zijn door de samenleving en die geen vlieg kwaad zouden doen. Je kunt ze gemakkelijk herkennen omdat je een beter mens bent sinds je ze hebt ontmoet; ze hebben je sterker gemaakt en verrijkt.

Authentiek vriendelijke mense

Authentiek vriendelijke mensen

Authentieke vriendelijkheid betekent de moed hebben om op te komen voor wat goed is.

Deze mensen hebben een speciaal gevoel voor rechtvaardigheid en wat juist is. Hun woorden brengen altijd hoop, en als ze iets te zeggen hebben, zullen ze je een levensles geven.

Het zijn oprechte mensen die verder gaan dan morele verplichtingen en altijd een helpende hand bieden. Ze doen wat juist is, zelfs als niemand kijkt, en dat maakt ze kostbaar.

Een goed mens zijn is een van de beste eigenschappen die we kunnen hopen te bereiken. Het is bij sommige mensen aangeboren en slechts een paar gelukkigen hebben het geluk gevoelig te zijn voor het lijden van anderen en het vermogen om te helpen. De positieve kant hiervan is dat we allemaal goede, oprechte mensen kunnen zijn.

Het is deze bijzondere gevoeligheid die deze mensen onvergelijkbaar en onvergetelijk maakt. Er zijn ook momenten waarop vriendelijkheid  en barmhartigheid elkaar ontmoeten, waardoor de persoon uitzonderlijk wordt.

Meisje op een dak

Dit is waarom je, in plaats van te proberen anders te zijn, moet proberen goed te zijn, aangezien goed zijn betekent dat je anders zult zijn. Wat echt telt, is het eindresultaat. Het is de actie die telt, niet de intentie.

Het leven van elke persoon heeft invloed op duizenden anderen in de wereld, en wat we voor andere mensen doen, heeft directe invloed op ons, en daarom is het belangrijk om te profiteren van dit cumulatieve effect.

Ze zijn gesneden uit ander materiaal

Ze zijn gemaakt van een andere stof, uit onbreekbaar staal. Goede mensen zijn wijs omdat ze bewust of onbewust de waarheid kennen: wat we voor anderen doen, doen we voor onszelf.

De beste manier om een goed mens terug te betalen is met dankbaarheid. Deze mensen zijn zich bewust van het feit dat wat je op de een of andere manier in het leven stopt, is wat het leven je teruggeeft.

Mensen in de wolken

De mooiste mensen die ik ken, zijn degenen die het leven, de hardheid en het onrecht ervan hebben meegemaakt. Zij zijn degenen die zich kwetsbaar en hulpeloos hebben gevoeld, degenen die tot in de kern hebben geleden onder echte instortingen en problemen.

Authentiek vriendelijke mensen zijn niet per se de mooiste van buiten, maar genieten van een bijzondere schoonheid. Mooie mensen zijn degenen die hebben geleerd te vergeven , vooruit te blijven gaan en een helpende hand te bieden, zelfs als ze worden geconfronteerd met een nederlaag, en ontdekken hoe geweldig ze kunnen zijn.

Bedankt aan alle authentiek vriendelijke mensen die ons zoveel hebben gegeven zonder er iets voor terug te verwachten. Je bent onbetaalbaar. Wellicht ook interessant voor jou

Oprechte vriendelijkheid is een universele taal
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Oprechte vriendelijkheid is een universele taal

Oprechte vriendelijkheid maakt de mensen sterk die het beoefenen. Het is een uiting van respect voro anderen en een bewijs van een goed karakter.


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.