Als ze van je houden, zetten ze koffie voor je

Als ze van je houden, zetten ze koffie voor je

Laatste update: 11 oktober, 2017

Gezegd wordt dat koffie een knuffel in een beker is. Daarom zullen degenen die van je houden graag een lekkere, zoete, hete kop koffie voor je zetten. Zo kun je wat verlichting vinden voor de problemen die je ervaart. Als je die eerste slok neemt zal een deel van je zorgen verdwijnen als de stoom die van die heerlijke donkere drank afkomt.

Vaak wordt er gezegd dat het leven datgene is dat begint na een goede kop koffie. Hetzelfde werd waarschijnlijk gedacht in de kloosters in Yemen in de vijftiende eeuw. Volgens verschillende historische documenten begonnen zij met het malen van de bonen om een geweldige drank te produceren die ze die zij gahhwat al-bun (wijn van de boon) noemden en later tot gahhwat verkort werd.

Koffie helpt degenen die te weinig slapen en ook degenen die te veel slapen.

Sinds de ontdekking is er niemand die onverschillig is voor de effecten van deze drank, de vitaliserende werking. Niemand kan die welkome energie en heerlijke geur negeren, die in staat zijn om verslavingen te creëren. Het effect was zo onrustig, dat toen het in de zevntiende eeuw in Europa arriveerde, het de katholieke priesters verbaasde. Zij aarzelden niet om het “de bittere uitvinding van Satan” te noemen.

Tegenwoordig is deze duivelse drank een onbetwistbaar deel van ons dagelijkse dieet. Koffie is ook de motivatie achter een bijna magisch ritueel waarop een heel scala aan psychologische dynamica is voortgebouwd. Deze zijn gezegend met een hele hoop ongelooflijke voordelen voor je lichamelijke en emotionele gezondheid.

Vandaag willen we in dit artikel gaan kijken naar deze voordelen. Heb je zin om met ons mee te kijken?

Heerlijk Bakje Koffie

Koffie en depressie

Koffie biedt geen gelukkig gevoel op zich, maar het creëert wel de ideale omstandigheden om het te ervaren. Dit idee lijkt misschien overdreven, maar het analyseren van gegevens is genoeg om tot dezelfde conclusie te komen. Volgens een studie die in 2011 gepubliceerd werd in het tijdschrift ‘Archives of Internal Medicine’ vermindert een regelmatige consumptie van koffie (drie koppen per dag) de koers van een depressie.

Nu ontstaat er een nuance die dit onderzoek nog interessanter maakt: de gegevens waren alleen belangrijk voor vrouwen. Bij mannen werd het regelmatig drinken van koffie juist vaak gekoppeld aan een toename van angst. Bij vrouwen was de impact op hun emotionele gezondheid echter zeer positief.

De reden achter dit verschil in geslachten ligt in het eigenlijke ritueel dat rond koffie en het verbruik ervan is ontstaan. Vrouwen hebben gemiddeld meer kans om af te spreken in de kantine, om hun gewenste en verdiende pauze samen door te brengen met een goede kop koffie terwijl ze onderling emotionele verlichting zoeken. De kopjes op tafel zijn slechts een excuus om die empathische communicatie te onderhouden. Een die zo gunstig is en waarmee ze hun problemen in perspectief kunnen brengen, en verdriet, angsten, zorgen en nog veel meer genezen.

Drie Vrouwen Die Met Elkaar Praten Onder Het Genot Van Een Kop Koffie De Mensen Die Van Je Houden Zetten Namelijk Koffie Voor Je

Het leven en de zorgen die daarmee gepaard gaan verdwijnen opeens achter een onzichtbare muur. Ze worden gescheiden van die tafel waaraan een groepje vrouwen een geweldig gevoel van intimiteit creëert. Koffie dient als een stimulans voor de chemie van onze hersenenZo bevordert het ook de aanmaak van een aantal neurotransmitters, zoals serotonine en dopamine. Desondanks zijn wij degenen die, onder de effecten van koffie, zorgen voor de therapeutische en geneeskrachtige waarde.

Een kop koffie met iemand van wie je houdt

‘Kom, laten we even bijkletsen onder het genot van een kop koffie.’ Deze zin, die we zo vaak horen gedurende ons leven, is meer dan een simpele ontmoeting of de consumptie van dit drankje dat eens als duivels werd gezien. Met iemand afspreken en samen koffie drinken heeft een motief en een doel, en dat is niets minder dan het versterken van de banden met mensen die belangrijk zijn voor ons.

‘Koffie ruikt naar versgemalen hemel.’

Als we er echt over nadenken, wordt het complexe rumoer van onze maatschappij gekenmerkt door haast, druk en doelstellingen die we moeten bereiken. Het laat ons maar weinig ruimte om ons van het hier en nu bewust te maken. Meestal beperken we ons tot activiteiten die we als ‘onderhoud’ kunnen zien. Dit omvat dingen als onszelf aankleden, eten, rijden, in de bus zitten, in de rij staan, werken, naar huis gaan…

Een kopje koffie met iemand drinken is een sensationele manier om deze neutrale en aseptische vitale stroom te verbreken. Het impliceert jezelf vasthouden aan het heden om plezier te vinden tijdens een zinvol, helend en energiek moment. Omdat het delen van leuke, hoewel korte, momenten, een goede manier is om van het heden te genieten en er betekenis aan te geven.

Meisje Dat In Slaap Is Gevallen Naast Een Magisch Kopje Koffie De Mensen Die Van Je Houden Zetten Namelijk Koffie Voor Je

Doe het, koffie is nog beter in gezelschap

Om je te overtuigen van de geweldige voordelen die het drinken van een kop koffie in goed gezelschap biedt, nodigen we je uit om eens na te denken over deze simpele ideetjes:

  • Het drinken van koffie stimuleert de productie van endorfineWaardoor we nog meer genieten van de connectie met onze geliefden. We creëren een cirkel van welzijn die een positieve boodschap zendt naar ons mentale equilibrium.
  • Het dagelijks delen van goede momenten met een kop koffie erbij zorgt ervoor dat we kunnen investeren in een cognitieve reserve die garant staat voor de goede gezondheid van onze hersenen.
  • Tijdens moeilijke momenten, angst of stress, kun je beter eerst een kop koffie voor jezelf zetten in plaats van jezelf op te sluiten in een kamer om te huilen. Spreek met iemand af om samen een kop koffie te drinken. Zet een lekkere hete pot koffie en praat met iemand. Zet al je zorgen om in woorden om steun te vinden. Zoek het bij iemand die altijd bereid is om naar je te luisteren, zoals je verdient.

Deskundigen geven aan dat we tot drie koppen koffie per dag mogen drinken. Het zou fijn zijn als we regelmatig een van deze kopjes zouden kunnen delen met goede vrienden. Met die echte vrienden die de zorgen van ons bestaan kunnen oplossen met de suiker in hun harten. Degenen die ons helpen, nieuwe perspectieven zien in dat warme en altijd onthullende oppervlak van een goede kop koffie.