Als je me echt mist, vertel me dan waar en wanneer je wilt afspreken

Als je me echt mist, vertel me dan waar en wanneer we afspreken. Maar als je de tijd niet kunt vinden, mis je me misschien helemaal niet.
Als je me echt mist, vertel me dan waar en wanneer je wilt afspreken
Gema Sánchez Cuevas

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog Gema Sánchez Cuevas.

Laatste update: 01 december, 2021

Het is niet de moeite waard om me te vertellen dat je me mist, dat je je tijd met me wilt delen, en dat je de momenten mist die we deelden omdat we elkaar zo lang niet hebben gezien. Vertel me in plaats daarvan waar en wanneer je wilt afspreken. Je woorden betekenen niets als je me niet een beetje van je tijd geeft.

Als je echter geen moment kunt vinden om met me te delen, mis je me misschien helemaal niet. Misschien heb je besloten door te gaan met je leven en de vriendschap en liefde te vergeten die ons verenigden. Als je echter geen enkel moment aan mij kunt wijden, zeg me dan niet dat je me mist, want het is niet waar.

‘Ik mis je op manieren die zelfs geen woorden kunnen begrijpen.’

-Gemma Troy-

Ik mis jou

Je maakt al heel lang deel uit van mijn leven, en ook al ben je niet meer aan mijn zijde, ook al is onze relatie niet meer dezelfde, ik kan het niet helpen je te missen. Ik herinner me hoe die dagen waren die we deelden, dagen die we niet meer zullen delen. Maar misschien komen er nog andere dagen, andere momenten die we samen kunnen creëren als we afspreken.

Droevige vrouw

Ik mis de manier waarop je naar me keek toen je wist wat ik dacht, en toen ik boos was en je al wist waarom. Ik mis het om je welterusten te wensen, zelfs toen je duizenden kilometers ver weg was en het nog dag voor je was.

Graag zou ik je weer willen zien, want ook al is er een lange tijd verstreken, ik denk nog steeds aan je. Ik wil weer in je ogen kijken en weten dat je er altijd was, dat je aan me dacht, dat je je zorgen om me maakte.

Leer het verlangen te overwinnen

Iemand missen is een menselijk proces dat zich in veel verschillende situaties voordoet. Je kunt bijvoorbeeld een vriend missen die in een ander land is gaan wonen, omdat je niet meer veel met elkaar kunt delen. Toch zul je blij zijn dat hij gelukkig is en dat hij doorgaat met zijn leven. De relatie kan veranderen, maar als je contact houdt, blijft je vriendschap bestaan.

Wanneer je een liefdesbreuk ervaart, is het normaal om van aanvankelijke gevoelens van wrok jegens je ex-partner over te gaan naar het idealiseren van de relatie die je met hem had. Je moet deze nostalgische gevoelens echter overwinnen en accepteren dat hij niet langer in je leven wil zijn. Je moet zijn beslissing respecteren.

“De ergste manier om iemand te missen, is door naast hem te zitten, wetende dat je hem nooit zult hebben.”

Gabriel García Márquez

Profiel van paar in roze en blauw

Je mist ook mensen die zijn overleden. Misschien mis je zelfs je kindertijd of plaatsen die je ooit hebt gezien en nooit meer hebt gezien, maar ze blijven in je geheugen. Het zijn mooie herinneringen die je koestert en die gevoelens van nostalgie vullen je geest met prettige herinneringen.

Geniet van het heden

Deze nostalgie kan echter niet altijd een deel van je leven zijn, omdat je moet gaan genieten van alles van het hier en nu. Je kunt deze gevoelens van verlangen overwinnen door jezelf bezig te houden, te genieten van de mensen om je heen die van je houden en de dingen die je gelukkig maken.

Denk aan alle goede dingen die je in je leven hebt, alles waar je dankbaar voor bent, en al die mensen die aan je zijde staan. Degenen die je echt missen als je er niet bent.

Schrijf elke dag op een stuk papier al het goede dat je overkomt, alles wat je gelukkig maakt, en als je je niet goed voelt, lees het dan. Laat verdriet je niet overnemen. Ga eropuit en geniet van je eigen unieke leven. Vergeet wie je is vergeten, en geef ze geen plaats in je hart die ze niet verdienen. Een vriend of partner die je echt mist, komt je zoeken.

Vertel me waar en wanneer we afspreken

Het maakt niet uit of het morgen of volgende maand is, vertel me waar en wanneer we afspreken en ik kom. Als je me zoekt, als je me schrijft, als je iets over me wilt weten, zoals ik van jou, dan weet ik dat je me echt mist.

Tijd is onbelangrijk, we kunnen het overwinnen met onze genegenheid en liefde. Vertel me waar en wanneer we gaan afspreken. Vertel me een plaats en een tijd en ik kom je weer in de ogen kijken en weet dat je er altijd bent geweest.

Toen ik je vertelde dat het er altijd zou zijn, deed ik het wetende dat onze gelukkige herinneringen het verdienden om er altijd te zijn.”

-Andrés Castuera-Micher-

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.