7 Inspirerende uitspraken van Audrey Hepburn

7 Inspirerende uitspraken van Audrey Hepburn
Valeria Sabater

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog Valeria Sabater.

Laatste update: 02 december, 2021

De inspirerende uitspraken van Audrey Hepburn laten ons zien dat ze veel meer was dan het gezicht van een engel alleen. Die uitspraken onthullen een filosofie van het leven die gebaseerd is op eenvoud, zelfrespect en vooral de enorme kracht van een vrouw die constant begaan was met haar medemens. Vooral de zwaksten onder ons. We mogen vooral het grote humanitaire werk dat haar laatste jaren markeerde niet vergeten.

Tot op de dag van vandaag kan niemand ontkennen dat Audrey Hepburn één van de meest schitterende iconen is die de geschiedenis van de cinema heeft gekend. Haar naam is nog steeds een referentie in de wereld van kunst en mode. Haar unieke stijl wordt nog steeds nagebootst en haar films zijn voor de meesten prachtige hommages aan een gouden tijdperk waarvan we enkel van kunnen dromen.

‘Wie niet in wonderen gelooft, is niet realistisch’

-Audrey Hepburn-

We kennen haar van de films ‘Sabrina’, ‘Breakfast at Tiffany’s’, ‘My fair lady’ en ‘Two for the road‘. Toch weet niet iedereen weet dat ze voor deze onberispelijke en schitterende carrière de grootste ellende heeft gekend. In het boek “Audrey Hepburn, An Intimate Portrait” van Diana Maychick, verteld ze over haar jonge jaren in Nederland tijdens de Duitse bezetting. Deze unieke getuigenis nodigt ons uit om een beetje meer te begrijpen over haar persoonlijkheid.

Tussen 1939 en 1945 leden zij en haar familie aan hongersnood. Haar ooms en twee van haar halfbroers werden gedeporteerd naar concentratiekampen. Ze was ook getuige van meerdere executies op straat. Haar gezondheid werd in die tijd enorm aangetast. Audrey leed aan ernstige ondervoeding en acute anemie. Daar bovenop had ze ook te maken met ademhalingsproblemen die een permanente schade aanbracht aan haar lichaam. 

De komst van de geallieerden en de Verenigde Naties in Nederland betekende niet alleen haar redding, maar ook iets dat haar levenslang zou bijblijven. Een spoor dat haar hele houding, haar nederigheid en haar constante interesse in het helpen van behoeftigen zou bepalen. Dit zijn enkele uitspraken van Audrey Hepburn die de meest inspirerende essentie van haar persoonlijkheid bevatten …

7 inspirerende uitspraken van Audrey Hepburn

7 Inspirerende uitspraken van Audrey Hepburn

1. “Alleen eenvoudige mensen weten wat liefde is. Gecompliceerde mensen doen er alles aan om indruk te maken en verliezen al snel hun geduld.”

Een van de deugden die deze actrice het best kenmerkte was haar eenvoud. Achter de glamour en die verfijnde wereld die haar omringde, waren haar gezicht, haar houding en haar boodschappen de essentie van wie ze was. Haar bescheidenheid was aanstekelijk en karakteriseerde wat ze verdedigde.

Simpele mensen zijn wijze mensen. Ze kennen noch trots, noch afgunst en maken zich vrij van alles wat oppervlakkig is om voorrang te geven aan wat écht telt: liefde, respect en aandacht voor de ander.

2. “Mijn leven is niet gebaseerd op formules of theorieën, maar op gezond verstand.”

Hoe kunnen we ‘gezond verstand’ vandaag de dag begrijpen? Deze term wordt ongetwijfeld soms te licht opgevat, zonder er diep in te gaan. Gezond verstand is niets meer dan de  verzameling van kennis en overtuigingen met duidelijke gemeenschappelijke noemers: voorzichtig, evenwichtig en logisch zijn.  Het verwijst ook naar die innerlijke kennis die je ontwikkelt door je eigen  ervaring. Doen wat ons het meest geschikt lijkt in een bepaalde situatie. 

3. “Naarmate je ouder wordt, zal je ontdekken dat je twee handen hebt; één om jezelf te helpen en een andere om anderen te helpen.”

Dit is een van de bekendste uitspraken van Audrey Hepburn. Een feit dat uit haar biografieën naar voren komt, is dat ze haar persoonlijke groei nooit heeft verwaarloosd. Ondanks het feit dat ze altijd zeer betrokken was bij humanitair werk en belang hechte aan het helpen van anderen.

Terwijl haar jeugd en adolescentie niet gemakkelijk waren vanwege oorlog en gebrek, was het overleven in de maalstroom van de filmwereld ook niet simpel. Ze wist heel duidelijk dat ze een referentiepunt nodig had: zijzelf. Daarom probeerde zij altijd haar voeten op de grond te houden en haar hand op haar hart.

7 inspirerende uitdrukkingen van Audrey Hepburn

 

4. “Ik ben geboren met een enorme behoefte aan genegenheid en een verschrikkelijke behoefte om het te geven.”

Zelf de sterksten vallen soms. We weten dat Audrey Hepburn verschillende keren te maken heeft gehad met depressies. De schaduw van het verleden wekte slechte herinneringen, behoeften en tegenstrijdigheden op.

De behoefte om bemind te worden en haar hart en genegenheid aan anderen te bieden, leidde tot meer dan één teleurstelling. Een groot deel van die hiaten genas echter in haar volwassenheid. Vooral toen ze zich wijdde aan het humanitaire werk.

5. “Om mooie ogen te hebben, zoek je het belang van anderen. Om mooie lippen te hebben, spreek je alleen woorden van vriendelijkheid uit. Voor je evenwicht, ga je vooruit met de zekerheid dat je nooit alleen bent.”

Deze uitdrukking van Audrey Hepburn omvat een uniek concept. Fysieke schoonheid heeft geen waarde als het geen emotionele en psychologische eigenschappen bevat. Mooie mensen zijn mensen die vriendelijk zijn en anderen respecteren. Het zijn ook die mensen die voor zichzelf zorgen.

6. “Je komt meer te weten over één persoon door wat hij over anderen zegt, dan wat anderen over hem zeggen.”

Dit is een van de uitspraken van Audrey Hepburn die nooit vergeten zal worden. In elke context of groep hebben we soms te maken met mensen die roddelen, geruchten verspreiden of voor opschudding zorgen. Mensen die spreken zonder te weten, die denken zonder de oorzaak te kennen en anderen bekritiseren tot ze erbij neervallen.

Dit soort praktijken typeert degene die ze uitvoert. Je moet heel voorzichtig zijn met zulke mensen.

7. “Ik moet heel vaak alleen zijn. Ik ben blij als ik van zaterdag tot maandag alleen in mijn appartement ben. Dit is hoe ik herstel.”

Punctuele eenzaamheid waarvoor je zelf kiest, die je controleert en beheert is gezond. Het stelt ons in staat om te herstellen van de problemen en de druk van het leven. Audrey Hepburn wist het ook. Hoewel de nabijheid van wie ze lief had altijd essentieel was voor haar, begreep ze het belang van persoonlijke ruimte. Ze had haar  privé-wereldje nodig om weer op te laden.

7 inspirerende uitspraken van Audrey Hepburn

 

Tot slot zijn we er zeker van dat meerdere van onze lezers zich kunnen identificeren met deze inspirerende uitspraken van Audrey Hepburn. Er is geen twijfel dat het licht dat ze achterliet veel verder schitterde dan in de wereld van de cinema. Het ging veel verder dan het grote scherm alleen. Ze was een authentieke inspiratie voor vele generaties. Audrey had een enorm hart. Ze had een groot gevoel voor humor en hield van van de simpele dingen die betekenis geven aan het bestaan. Audrey was ook een vrouw die zonder twijfel een enorme stempel drukte met het werk dat ze deed voor UNICEF.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.