10 dingen die mentaal sterke mensen iedere dag doen

10 dingen die mentaal sterke mensen iedere dag doen

Laatste update: 12 april, 2017

Je hebt op een bepaald moment vast wel wat mentaal sterke mensen geïdentificeerd, en anderen die mentaal zwak zijn, toch? Maar… heb je je wel eens afgevraagd wat dit eigenlijk betekent? Mentaal sterke mensen zijn zij die zich niet door anderen laten beïnvloeden, die weten wie ze zijn en die trots zijn op hun persoonlijkheid. Mentaal sterke mensen kennen zichzelf en laten zich niet door anderen veranderen.

Misschien weet je niet of jij sterk bent of niet, of misschien ben je op zoek naar een manier om dat te worden. Vandaag zal je tien dingen leren die mentaal sterke mensen doen. We hopen dat het je zal helpen heel sterk te worden!

Denk eraan dat de sterkste bomen tegen de wind in groeien.

1. Ze weten wanneer ze ‘nee’ moeten zeggen

Iets dat voor veel mensen heel moeilijk is, omdat we hebben geleerd om altijd ‘ja’ te zeggen. Als we dit niet doen, denken we dat mensen ons onbeleefd zullen vinden, of misschien zelfs wel onvriendelijk. Ons verlangen om geaccepteerd te worden, maakt ons tot ja-knikkers. 

Je moet leren dat ‘nee’ zeggen niet iets negatiefs is. Je hebt alle recht van de wereld om te weigeren iets te doen of om toe te geven dat je ergens geen zin in hebt. Het is moeilijk om ‘nee’ te zeggen. Als je vandaag nu eens begint met het weigeren van iets te doen dat je niet wilt doen?

2. Ze omarmen de toekomst

Vooruitzicht

Mentaal sterke mensen weten dat mislukking staat voor ervaring, en iedere ervaring is een nieuwe manier om te weten wat we goed hebben gedaan, wat we minder goed hebben gedaan en wat we moeten doen om verder te gaan.

Zonder mislukkingen is er geen succes. Zonder mislukkingen staan we stil. Zonder mislukkingen zijn we overmoedig.

Soms ziet succes eruit als een grote mislukking. Heb er geen spijt van voordat dat nodig is. Heb vertrouwen.

3. Hun geluk is niet afhankelijk van anderen

We geloven dat om gelukkig te zijn, anderen ook gelukkig moeten zijn. Kort gezegd, ons geluk is altijd afhankelijk van anderen. Dit is een grote fout. Jouw geluk is van jou, en alleen van jou. Als jij het van anderen laat afhangen, zal je jezelf zien verdrinken in de emotionele ups en downs. Dit zal ervoor zorgen dat je je ongelukkig en gefrustreerd voelt. Het geluk is in jou. Zie je het nog steeds niet? Ga dan eens goed zoeken…

4. Ze halen het positieve uit negatieve dingen

Regen

Het heeft geen zin om een dramaqueen te zijn. We hechten altijd meer belang aan de negatieve dingen die er met ons gebeuren, maar zijn ze ook echt negatief? Mentaal sterke mensen weten dat ze uit iedere negatieve gebeurtenis iets positiefs kunnen halen. Dat iets is er altijd, maar je kunt het niet zien. Open je ogen. We leren van het negatieve, we leren ervan…

Om de regenboog te zien, moet je eerst de regen in gaan.

5. Ze verzetten zich tegen angst

Mentaal sterke mensen herkennen angst als een emotie, maar ze weten dat het verlammend kan zijn. Dit is waarom mentaal sterke mensen zich verzetten tegen angst en het in hun voordeel gebruiken. Ze gebruiken de angst om zich te verzetten en zichzelf te overwinnen in alle aspecten waar ze bang voor zijn. Ze testen zichzelf! Dat is de manier waarop ze sterk worden, waarop ze mentale kracht krijgen.

6. Ze zijn emotioneel intelligent

Stel Eet IJsje

Ze kunnen emoties begrijpen en identificeren, iets dat extreem moeilijk is. Daarbij zijn het mensen die over veel empathie beschikken. Weet jij hoe je je emoties kunt beheersen? Weet jij hoe je ze kan herkennen en in je voordeel kunt gebruiken? Als dat zo is, ben jij misschien ook wel emotioneel intelligent.

Emotioneel intelligente mensen weten hoe ze hun emoties kunnen uitdrukken.

7. Ze vertrouwen in hun mogelijkheden

We zijn menselijk en op ieder moment kan ons zelfvertrouwen een deuk oplopen. Weten we wel zeker dat we kunnen doen wat we willen? Kunnen we het voor elkaar krijgen? Emotioneel intelligente mensen hebben vertrouwen in zichzelf op ieder moment en staan niet toe dat hun zelfvertrouwen ten gronde wordt gericht. Zelfvertrouwen is belangrijk als we sterk willen zijn.

8. Ze neutraliseren giftige mensen

Geluk

Giftige mensen zijn overal om ons heen en soms veroorzaken ze een transformatie binnenin ons, waarbij we veranderen in iets dat we niet willen zijn. Als je emotioneel sterk bent, zal je weten hoe je giftige mensen moet neutraliseren.

Het enige dat je nodig hebt, is vertrouwen in jezelf en de kracht en trots die noodzakelijk zijn om afstand van hen te nemen en je indien nodig tegen hen te verzetten. Laat jezelf niet overrompelen door hen, door giftige mensen.

Sommige mensen zijn als wolken: als ze verdwijnen, wordt de dag helderder.

9. Ze accepteren veranderingen

Omdat we soms bang zijn voor veranderingen, voor het verlaten van onze comfortzone, want dat is beangstigend. Maar emotioneel sterke mensen weten dat alle veranderingen positief zijn. Wees niet bang voor het onbekende, want iedere verandering betekent iets goeds. Je moet het alleen wel zien. Open je ogen, accepteer veranderingen… Accepteer het om een mentaal sterk persoon te zijn.

10. Ze weten dat de wereld ze niets schuldig is

Soms geloven we dat de wereld ons iets schuldig is, dat we als we goede dingen doen, goede dingen ook naar ons komen. Neem niets vanzelfsprekend en wil niet te veel. Kijk om je heen: wat heb je? Wees gelukkig met wat je nu hebt, waardeer het, hecht er waarde aan. Hier vind je het ware geluk en de noodzakelijke kracht waar je naar op zoek was.

Soms geloven we dat we niets hebben, maar dat is alleen maar omdat we niet weten hoe we moet kijken naar de dingen die dicht bij ons staan.

Als je deze tien dingen hebt gelezen die mentaal sterke mensen doen, denk je dan dat jij één van hen bent? Als dat zo is, is dat geweldig. En als dat niet zo is… Nu weet je wat je moet doen! Begin met het veranderen van je perspectief op dingen, op de wereld, op de realiteit… Het leven is vol geweldige dingen en jij bent emotioneel sterk. Je hebt alleen je ware kracht nog niet gevonden.

Meisje met Papieren Bootje

–Afbeeldingen met dank aan M. Carretero, Anna Dittmann, Art Symbolic–


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.