Zeven voordelen die cafeïnevrije koffie biedt voor je hersenen

Zeven voordelen die cafeïnevrije koffie biedt voor je hersenen

Laatste update: 24 juni, 2017

Het is wetenschappelijk bewezen dat de populaire uitspraak ‘Je bent wat je eet’ voor de volle honderd procent waar is. Daarom vinden wij het ook belangrijk om onszelf op de hoogte te houden van alle gezonde, voedzame en verzadigende producten die binnen ons bereik zijn.

Vandaag willen we het hebben over de voordelen van cafeïnevrije koffie. De meeste mensen kiezen ervoor om gewone koffie te drinken, simpelweg omdat ze dit een lekker drankje vinden, hoewel hun lichaam de hoeveelheid cafeïne die dit drankje bevat vaak helemaal niet kan tolereren.

Daarom willen wij benadrukken dat cafeïnevrije koffie ook enorm veel geweldige voedingsstoffen bevat, waaronder:

 • Vitamine B3: helpt om giftige stoffen die gegenereerd worden door stress uit het lichaam te verwijderen.
 • Vitamine B2: helpt hoofdpijn, staar en kanker te voorkomen en kan acne, haar, huid en het immuunsysteem verbeteren.
 • Kalium: helpt om de bloeddruk in orde te houden en hartproblemen te voorkomen.
 • Magnesium: kan in kleine doseringen helpen om ons lichaam op de juiste manier in balans te houden.
 • IJzer: draagt bij aan de hernieuwing van bloedcellen en het naar behoren functioneren van de bloedsomloop.
 • Calcium: is behulpzaam bij hypertensie en premenstrueel syndroom en is van essentieel belang om onze botten en tanden gezond te houden.
 • Fosfor: verbetert het geheugen door ervoor te zorgen dat onze hersenfuncties naar behoren blijven functioneren.

Dankzij deze geweldige voedingsstoffen zijn dit de zeven belangrijkste gezondheidsvoordelen die cafeïnevrije koffie kan bieden:

 1. Door ons lichaam van voldoende energie te voorzien, helpt deze drank om veroudering tegen te gaan, zelfs op cerebraal niveau.
 2. Helpt om ons cholesterolgehalte te verlagen en gezond te houden.
 3. Voorkomt het ontstaan van bloedpropjes en verbetert de bloedsomloop.
 4. Is behulpzaam bij het behandelen van problemen met de zenuwen, slapeloosheid en angst.
 5. Voorkomt ziektes als reuma, artritis en diabetes. Cafeïnevrije koffie is vooral behulpzaam om de kans op het ontwikkelen van diabetes type 2 te verkleinen.
 6. Kan helpen om degeneratieve aandoeningen, zoals Alzheimer, Parkinson en andere aandoeningen veroorzaakt door cognitieve achteruitgang, te voorkomen.
 7. Als je het lekker vindt, dan kan cafeïnevrije koffie ongetwijfeld ook een bron van gelukzaligheid zijn en helpen om die kleine, maar toch heerlijke, momentjes te creëren.

Nu je op de hoogte bent van de vele verschillende gezondheidsvoordelen die cafeïnevrije koffie kan bieden, is het belangrijk om aan te geven dat het om van deze voordelen te kunnen profiteren aanbevolen is om tussen de één à twee kopjes per dag te drinken.

Het geweldige aan cafeïnevrije koffie is dat het nog altijd de heerlijke aroma en smaak van gewone koffie heeft. Waardoor je nog steeds kunt genieten van hetzelfde drankje, maar tegelijkertijd ook nog eens kunt profiteren van een bredere reeks voordelen.

Wees je ervan bewust dat cafeïnevrije koffie alle oorspronkelijke eigenschappen van gewone koffie behoudt, en vaak alleen wordt overwogen vanuit gezondheidsredenen. Kortom, zowel gewone als cafeïnevrije koffie kunnen, wanneer je ze met mate drinkt, helpen om ziekte te voorkomen en je gezondheid te verbeteren.

Hoewel cafeïnevrije koffie dus, net als vele andere dingen in het leven, een drankje is dat met mate geconsumeerd dient te worden, ben je daarnaast nu ook op de hoogte van een ware schat aan informatie die er alleen maar voor zal zorgen dat je nog meer van dit drankje zal genieten dan voorheen!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.