Zes tips om de dag goed te beginnen

Zes tips om de dag goed te beginnen

Laatste update: 30 mei, 2017

Er zijn momenten in het leven waarop alles goed lijkt te gaan. Als we het gevoel hebben dat het leven goed is en het makkelijk is om onszelf te verliezen. We denken niet aan wat er met ons gebeurt, omdat we tevreden zijn met ons leven en we ons goed voelen. Op zulke momenten kunnen we ‘s ochtends makkelijk uit het bed komen en de dag onder ogen zien.

Aan de andere kant laat het leven ons soms slechte tijden zien. De donkere perioden die extra moeite vereisen en het voor ons zelfs moeilijk maken om de kleinste dingen af te ronden.

Deze momenten kunnen worden veroorzaakt door de dood van een geliefde, een relatiebreuk, stress op het werk, economische druk of problemen met onze kinderen.

De reden of de ernst van wat er gebeurt maakt niet uit. Niemand is in staat om te beoordelen hoe ernstig een probleem voor ons is. Er zijn tijden waarin kleine veranderingen in het leven ons harder kunnen raken, en we moeten leren om die te respecteren.

Maar hoe een persoon zijn eigen problemen geconfronteerd heeft is belangrijk. En de beste manier om ermee om te gaan is om uit bed te komen en de dag te beginnen.

Tips voor een succesvolle dag

  1. Geniet van een heerlijk ontbijt. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, dat staat buiten kijf. Maar als we iets lekkers bereiden, kan het ontbijt een goede motivatie zijn om ons blij uit bed te laten stappen.
  2. Lees een boek en laat het nieuws nog even voor wat het is. Mensen beginnen meestal de dag met het lezen van de krant, wat vaak stress veroorzaakt. In plaats daarvan hebben boeken de neiging om de hersenen te stimuleren en zijn ze goed voor de ziel.
  3. Mediteer. Ga op een kussen zitten met je benen gekruist en handen rustend op je knieën. Probeer de wervelkolom recht te houden en je gedachten los te laten. Als dit moeilijk voor je is, concentreer je dan op je ademhaling, waarbij je door de neus inademt en door de mond uitademt. Je hebt er niet veel tijd voor nodig. Met tien minuten merk je al verschil.
  4. Doe aan beweging. Het is bewezen dat het beter is om een ​​beetje minder te slapen en in plaats daarvan te gaan wandelen, joggen of thuis aan gymnastiek te doen. Beweging zorgt ervoor dat ons lichaam endorfines produceert, hormonen die het genotsgebied van de hersenen stimuleren. Daarnaast ontspant beweging onze spieren en onze gedachten en laat het ons beter en dieper slapen.
  5. Kleed je goed aan. Hoewel ons innerlijk natuurlijk het belangrijkst is, is onze buitenkant een weerspiegeling hiervan. We zullen ons niet hetzelfde voelen als we slecht gekleed zijn en er onverzorgd uitzien, dan wanneer we ons vol zelfvertrouwen voelen.
  6. Heb vertrouwen. Geloof in je vermogen om de problemen op te lossen die zich tijdens de dag voordoen. Kijk in de spiegel, lach naar jezelf, accepteer je angsten en bevestig je vaardigheden opnieuw. Beetje bij beetje voel je je veiliger en beheers je je situatie.

De meeste mensen beginnen hun dag zonder zich volledig bewust te zijn van hun lichaam en hun geest en ontwikkelen gewoontes waardoor ze hun leven bijna op de automatische piloot doorlopen. Daarom is het erg belangrijk om een ​​paar momenten te nemen voordat je aan je dagelijkse taken begint om je te richten op jezelf en op je gedachten.

We moeten nooit vergeten dat we zelf onze gedachten kiezen, en dat deze gedachten een stempel drukken op ons gedrag. Elke keuze die we maken bepaalt hoe we ons lichamelijk, mentaal en emotioneel voelen.

Afbeelding dankzij Vibrant Image Studio


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.