Zes inspirerende quotes van Joaquín Sabina

Zes inspirerende quotes van Joaquín Sabina

Laatste update: 23 oktober, 2019

Joaquín Sabina is een Spaanse singer-songwriter die over de hele wereld bekend is. Zijn muziek neemt je mee naar verschillende, interessante realiteiten. Hij is een vrije geest die gepassioneerd is over het leven, muziek en poëzie.

De volgende quotes door Joaquín Sabina zullen je vast en zeker inspireren. De manier waarop hij over het leven, de liefde, verwachtingen en het dagelijkse leven praat is werkelijk geweldig. Als je hem nog niet kent, laat deze kans om te lezen wat hij te zeggen heeft dan niet aan je voorbijgaan.

1. Hoe moeilijk is het om ongedeerd uit deze magie waarin we gevangen zitten te komen

Het leven is een wervelwind van emoties en ervaringen. Joaquín Sabina herinnert ons eraan dat we altijd geconfronteerd zullen worden met uitdagingen. Elke keer dat je een beslissing neemt, loop je het risico om gekwetst te worden, maar het is het uiteindelijk altijd waard.

Hoewel alles dat het leven biedt magisch is, zul je het nooit verlaten zonder ooit te hebben geleden, maar ook dit is het waard, door de ervaring die je erbij hebt en de kans die je hebt gekregen om te leren…

Hart

2. Er is geen ergere nostalgie dan het verlangen naar iets dat nooit heeft bestaan

Vaak genoeg laten we kansen aan ons voorbijgaan. Je kunt overweldigd raken door angst, twijfel, onzekerheid en een miljoen andere redenen. Deze quote van Joaquín Sabina herinnert ons eraan dat er iets bestaat dat nog erger is dan mislukking en dat is het niet proberen. Neem risico’s en leg de lat hoger, daag jezelf uit en kom erachter tot waar je kunt gaan.

Het is heel goed mogelijk dat je mettertijd dingen zult doen waar je spijt van zult hebben, maar het is beter om spijt te hebben van de dingen die je wel gedaan hebt dan om spijt te hebben van de dingen die je niet gedaan hebt.

3. Ik zal vechten tot de laatste seconde en op mijn grafsteen zal staan: Ik ben het er niet mee eens

Wanneer je luistert naar de muziek van Joaquín Sabina en leert over zijn geschiedenis, dan wordt duidelijk dat hij altijd tegen de norm inging. Hij is nooit het type geweest dat zich aanpaste aan wat het leven hem gaf. In plaats daarvan zegt hij wat hij denkt. Hij zorgt ervoor dat hij gehoord wordt en jij zou hetzelfde moeten doen.

Wanneer je je in situaties begeeft die je ongelukkig maken of die jou op enige andere manier negatief beïnvloeden, zou je dit moeten zeggen. En vervolgens zou je er iets aan moeten doen. Waak ervoor dat je niet vast komt te zitten alleen maar omdat iemand anders tegen je gezegd heeft hoe ver je wel en niet kunt komen. Jij bent in staat om te doen wat je wil en om te gaan en staan waar je maar wil. Je zou je nooit moeten aanpassen aan wat anderen denken; wees open en eerlijk en ga op zoek naar een manier om het volgende niveau te bereiken.

4. De beste beloften zijn de beloften die je niet hoeft na te komen

Wanneer heb je voor het laatst een belofte gedaan? Beloften hebben een enorme emotionele en sociale waarde. Dit citaat van Joaquín Sabina herinnert ons eraan dat we soms niet alle beloften die we doen hoeven na te komen. Denk er eens over na. Je hebt vast wel eens een belofte gedaan die jou ontzettend veel stress en zorgen heeft bezorgd.

Het is niet nodig om beloften te doen, omdat als je werkelijk van plan bent iets te doen, je dit gewoon doet. In het heetst van de strijd is het makkelijk om iets te beloven zonder na te denken over alles wat deze belofte omvat, maar later wordt het een grote last. Maak niet te veel beloften in het leven, alleen maar omdat je denkt dat dit zo hoort. Laat jouw daden voor je spreken.

5. En het leven ging door, zoals dingen die niet echt logisch zijn meestal doen

Teleurstelling, verdriet, tranen en twijfels zijn slechts enkele dingen die onze glimlach zo van ons gezicht afvegen. Joaquín Sabina herinnert ons er met zijn muziek aan dat het leven uiteindelijk altijd doorgaat. Hoe slecht vandaag ook lijkt te zijn, er is altijd nog de dag van morgen. Zelfs als het leven nergens over lijkt te gaan, moet je vooruit blijven bewegen.

Vooruit Bewegen

Begrijp het niet verkeerd; dit betekent niet dat het makkelijk zal zijn. Het zal altijd ontzettend veel moeite en innerlijke strijd kosten. Begrijp voordat je het opgeeft wat tijd en tranen voor je kunnen betekenen. Op een dag zul je je dat verschrikkelijke moment herinneren als een verhaal en zul je zien dat het geen pijn meer doet. De pijn zal veranderen in een waardevolle les en om deze reden alleen al zal het het waard zijn om het mee te maken.

6. Ik heb niets te verliezen, behalve de angst voor eenzaamheid

Hoeveel heb je al over je heen laten komen uit angst voor eenzaamheid? Als jij iemand bent die de voordelen en waarden van eenzaamheid heeft leren waarderen, dan is dit geweldig. Als je het type persoon bent dat ervan wegrent, dan zou je misschien eens aan deze woorden van Joaquín Sabina moeten denken.

Als je niet bang bent om alleen te zijn, zul je leren om gedag te zeggen tegen giftige mensen, omdat je leert dat je ze niet nodig hebt. Je zult jezelf ook erkennen als een volledig iemand en je zult niet zoveel druk voelen om de perfecte partner te vinden.

Het beste gedeelte is dat je de moed zult vinden om jouw dromen na te jagen en om alles te doen wat ervoor nodig is om ze te verwezenlijken.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.