Zes citaten om je ondernemersgeest te laten ontwaken

Zes citaten om je ondernemersgeest te laten ontwaken

Laatste update: 21 april, 2019

Sommige eigenschappen kunnen we nu eenmaal niet aanleren. Deze eigenschappen moeten in je groeien, en met de tijd worden ze dan deel van wie je bent.  Een van deze eigenschappen is een sterke ondernemersgeest. In dit artikel delen we daarom zes citaten om je ondernemersgeest te laten ontwaken.

Ondernemerschap ontwikkelt zich bij mensen die zeer graag uit niets iets groots willen creëren. Bovendien zijn deze mensen bereid om zichzelf tot het uiterste te drijven om grote doelen te bereiken.

Iedereen zou er daarom van kunnen profiteren om een sterke ondernemersgeest te hebben. Ondernemer zijn houdt namelijk meer in dan slechts een eigen onderneming hebben. Ondernemer zijn en een ondernemersgeest hebben, gaat voornamelijk over hoe je je leven, je studie, je carrière en je relaties benadert.

Over een jaar zou je kunnen wensen dat je vandaag was begonnen.

-Karen Lamb-

Prachtige citaten om je ondernemergeest te ontwaken

Hoe eerder je de eerste stap zet, hoe eerder je je doel zult bereiken

Een van de dingen die ons tegenhouden om een ondernemer te worden, is angst. Angst laat zichzelf voornamelijk zien in de vorm van twijfel en onzekerheid. Nog iets dat ons vaak tegenhoudt is dat we de neiging hebben om te veel na te denken. Vaak willen we alles helemaal uitgekiend, voorbereid en gepland hebben. Dit houdt echter in dat we uiteindelijk alleen maar naar onze angsten luisteren.

Terwijl we bezig zijn met nadenken en ons voor te bereiden, vliegt de tijd aan ons voorbij. En wanneer we ons eenmaal realiseren hoeveel tijd we hebben verspild, hebben we er spijt van dat we niet eerder zijn begonnen.

Zoals Simon Sinek ooit zei: “Droom groot. Begin klein. Maar bovenal, begin”.

Man loopt over een verlaten weg

Stap voor stap, dat is de enige manier om te werk te gaan. Nadat je goed in jezelf hebt gekeken om te zien of je over alles beschikt wat je nodig hebt om je doel te bereiken, zou je niet meer van je pad af moeten wijken, ongeacht de omvang van het project.

Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen op dezelfde manier begint en ook op dezelfde manier vooruitgang boekt. Als je die eerste stap niet zet, is de kans klein dat je enige vooruitgang zult waarnemen die je zou kunnen motiveren. Daarnaast maakt het ook niet uit hoe geweldig je ideeën of prachtig je intenties zijn. Je zult nooit bereiken wat je wilt als je niet in actie komt.

Als je niet streeft naar wat je wilt, zul je het nooit hebben. Als je niet vraagt, is het antwoord altijd nee. Als je geen stap vooruit zet, zul je altijd op dezelfde plaats blijven.

Nora Roberts

Laat je dromen je inspireren

Dromen, tenminste de echte, scheppen hoop. Uit hoop kan echter angst voortkomen. Je moet deze angst recht in de ogen kijken, maar je er niet door laten beïnvloeden.

Onthoud ook dat het najagen van de ene droom, waarschijnlijk betekent dat je een hoop andere dromen zult moeten opgeven. Het belangrijkste is echter dat deze droom je gelukkig maakt, zonder je te verblinden zoals de liefde doet.

Veranderen van perspectief zal daarentegen helpen om je ondernemersgeest te ontwaken. Als je jezelf een doel stelt, zal je ondernemersgeest je helpen dit doel te bereiken.

In sommige gevallen kan dit een beetje beangstigend zijn. Blijf ook dan echter doorgaan. Dromen trekken je aan, absorberen je en roepen je. Het is een stuk eenvoudiger om ze waar te maken als je hun magie in je voordeel laat werken.

Als we in de goede richting kijken, hoeven we alleen nog maar door te lopen.

-Boeddhistisch gezegde-

Problemen zijn kansen om te groeien en sterker te worden

De weg naar het bereiken van je dromen zal niet altijd makkelijk zijn. Er zullen momenten zijn waarop je aan jezelf gaat twijfelen en momenten waarop je van richting wilt veranderen. Die obstakels zijn echter geweldige kansen om te groeien en sterker en wijzer te worden.

Waardeer de moeilijkheden die je in de weg zitten, omdat ze je in staat stellen om een ​​betere versie van jezelf te worden. En als het moeilijk wordt, onthoud dan waarvoor je het allemaal doet. Je hebt een doel, een reden om ‘s ochtends uit bed te komen ​​en dat is de moeite waard.

De sterkste eik van het bos is niet de eik die wordt beschermd tegen de storm en verborgen voor de zon. Het is de eik die open en bloot staat, waar het moet vechten voor zijn bestaan ​​tegen de wind en de regen en de brandende zon.”

-Napoleon Hill-

Bloem groeit uit beton

Creëer je eigen kansen

Blijf niet staan ​​kijken en wachten tot de perfecte gelegenheid zich aandient voordat je begint te doen wat je wilt. Dat moment waarop je staat te wachten zal namelijk nooit vanzelf komen, tenzij je zelf aan het werk gaat en het zelf creëert. Veel dromen worden pas werkelijkheid als je ze stimuleert.

Als je bijvoorbeeld graag een tijdje in het buitenland zou willen wonen, kun je het beste gewoon een land kiezen en diens cultuur bestuderen, met name de taal. Dit zal je vooruit duwen.

Het regende niet toen Noach de ark bouwde.

-Howard Ruff-

De geschiedenis zit vol met mensen die hun eigen omstandigheden hebben aangepast om hun dromen waar te maken. Wees een van die mensen die hun eigen kansen creëren in plaats van erop te wachten. Wellicht ook interessant voor jou

Softskills: wat zijn het en waarom moeten we ze ontwikkelen?
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Softskills: wat zijn het en waarom moeten we ze ontwikkelen?

Sommige mensen noemen softskills, ook wel begripsvaardigheden of zachte vaardigheden, transversale vaardigheden. Waar hebben ze mee te maken?


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.