We trekken vaak aan wat we uitstralen

We trekken vaak aan wat we uitstralen

Laatste update: 24 oktober, 2017

Je kan slecht nieuws of mogelijk giftige mensen niet vermijden. Probeer de meeste situaties waarmee je elke dag geconfronteerd wordt, te aanvaarden. Want je kan ze niet veranderen. Dan zal je beseffen dat de manier waarop je ze ervaart, afhangt van je houding. Vergeet niet dat we vaak aantrekken wat we uitstralen.

Met andere woorden, de kijk die je vanaf het moment dat je opstaat, op je omgeving hebt, beïnvloedt het meeste wat je overkomt tijdens de dag. Wanneer je ’s morgens opstaat met een positieve houding, zal je merken dat je meer goed nieuws lijkt te horen. De uren zullen ook minder moeilijk voorbijgaan.

Het zit allemaal in je hoofd

Dieren Die Vrolijk Rondrijden In Een Gele Cabrio Omdat Ze Weten Dat We Aantrekken Wat We Uitstralen

Echt alles wat je voelt en denkt, passeert door je huid. Op een of andere manier verspreidt het zich naar buiten toe. Wat zich in je geest bevindt, straalt automatisch naar buiten. Dat kan uit vrije wil gebeuren, maar ook niet. Het is een levenswet die ofwel in je voordeel kan spelen, ofwel tegen je kan werken, afhankelijk van de emoties, gevoelens en gedachten die je uitstraalt.

Dat betekent dus dat wanneer je je depressief voelt, je lichaam dit merkt en reageert. Dit kan zich manifesteren in gedrag, lichamelijke kwalen, gebrek aan energie, enzovoort. Als je aan de andere kant positieve dingen denkt, dan zal dit lichamelijk zichtbaar zijn in je algemene gezondheid.

 “Wat echt nodig was, was een fundamentele verandering in onze houding tegenover het leven. We moesten onszelf leren en bovendien de wanhopige mensen onderwijzen dat wat we van het leven verwachtten, niet echt van belang was, maar eerder wat het leven van ons verwachtte.                                                                

-Viktor Frankl-

Je projecteert dus op een bepaalde manier je gedachten en gevoelens op je omgeving en op de mensen rond jou. Dit vormt de manier waarop je met de dingen omgaat. Met andere woorden, alles passeert door de filter van je geestelijke houding. De omvang van een gebeurtenis is verbonden aan de macht die je deze gebeurtenis toekent vanuit jouw interpretatie ervan.

We trekken aan wat we uitstralen, dus als binnenin jou de zon schijnt, dan verdwijnt de regen

Door optimisme toe te passen en alles wat gebeurt een beetje lichter op te vatten, zal je waarschijnlijk positieve vibraties aantrekken. Denk hier eens over na. Ongetwijfeld zal je in zekere mate beseffen dat je veel inspanning verspilt met klagen over onbelangrijke gebeurtenissen. Kleine vluchtige dingen gebeuren. Je denkt dat je pech hebt en je vloekt er uren over.

Als de zon binnenin je schijnt, zal de regen verdwijnen. Probeer om goede vibes uit te stralen. Dat is een manier om jezelf te beschermen tegen dingen die giftig zijn voor jou. Je zal toch minstens de weg vinden zodat negativiteit je niet beïnvloedt.

Vos Die Vrolijk Loopt Te Zingen In De Zon, Vogel Die Zielig In De Regen Staat En Een Koe Die Zit Te Mediteren In De Sneeuw Als Voorbeeld Van Dat We Aantrekken Wat We Uitstralen

“Als we een positieve houding aannemen, plezier, tevredenheid en geluk verwachten en het ons voorstellen, dan hebben we de neiging om mensen, situaties en gebeurtenissen aan te trekken en te creëren, die beantwoorden aan onze verwachtingen.”   

          -Shakti Gawain-

Je kan niet alles beheersen dat je overkomt. De kunst is dus om iets op een intelligente manier te interpreteren. Maak het niet belangrijker dan het is. Straal zodat anderen samen met jou stralen. Je weet dat een glimlach je kan beschermen tegen verdriet. Ga op zoek naar een manier om die gewichten weg te houden van je schouders in plaats van ze te gebruiken om een muur te bouwen.

Gun jezelf de dingen die je verdient

Hoe kan je dit allemaal doen? Wel, door jezelf de dingen te gunnen die je verdient. Probeer om niet één van die mensen te zijn die op een masochistische manier afwijzen wat het geluk hen heeft gegeven.

Mensen doen dit omdat ze denken dat op deze manier het ongeluk hen ook niet zal raken. Maar het is een denkbeeldig geloof dat verbonden is aan een even denkbeeldig idee over rechtvaardigheid. De waarheid is dat het niet uitmaakt hoe hard je probeert om geluk je rug toe te keren, het ongeluk zal je toch steeds vinden.

Het maakt niet uit hoe hard je beloningen verwerpt, het ongeluk zal niet aan jou voorbijgaan. Waarom dus niet het geluk vieren, als je toch gedoemd bent om met ongeluk geconfronteerd te worden?

Denk hierover na zodat je kan uitzoeken en erkennen wat je in je leven nodig hebt. Door dit te ontdekken zal je leren wat de eerste stap is die je moet zetten. Leer om een goede houding te hebben. Ontneem jezelf niet wat je verdient. Rem jezelf niet af en wees niet bang. Dit is de beste manier om voor jezelf te zorgen. Je zal wat je ontvangt op een positieve manier uitstralen.

“Hoe je naar het leven kijkt, is de enige en beste manier om voor jezelf te zorgen. Je hebt een perspectief dat jou ofwel afbreekt, ofwel opbouwt. En we kunnen onze houding kiezen.”

-Spencer Johnson-  Wellicht ook interessant voor jou

Zo geef je je houding een positieve draai
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Zo geef je je houding een positieve draai

Een open houding aannemen houdt in dat we enkele van onze gewoonten en overtuigingen veranderen. Volgens velen betekent dit dat we volwassen worden...