Vijf geheimen van mensen die aan angst lijden

Vijf geheimen van mensen die aan angst lijden

Laatste update: 19 december, 2016

Angst is een van de ergste gevoelens die een mens kan ervaren. In combinatie met stress zorgt het voor een hoop leed waar maar moeilijk mee om valt te gaan.

Wanneer mensen die last hebben van angst zich bedreigd voelen, het voor zich zien dat er iets negatiefs zal gaan gebeuren of zich onder druk gezet voelen, maken ze zich grote zorgen over hoe ze de situatie op de best mogelijke manier kunnen confronteren.

Angst is een normale reactie, maar er gaat ontzettend veel achter schuil. Mensen voelen zich verschrikkelijk wanneer ze het ervaren en het ergste is dat ze niet worden begrepen door de mensen die er geen last van hebben.

1. Ze hebben medeleven nodig

Steun

Mensen die lijden aan angst worden soms als gek gezien. Hierdoor voelen ze zich onbegrepen en weten ze niet bij wie ze terechtkunnen wanneer ze het nodig hebben om hun gevoelens te uiten.

Het is een natuurlijk voorkomend probleem dat vaak niet te verklaren is. Ik lijd aan angst en ik weet niet waarom, aangezien er vele factoren zijn die de ontwikkeling ervan kunnen beïnvloeden. Daarom hebben mensen zoals ik medeleven nodig. Iemand die naar ze luistert zonder te oordelen, te minachten of te bekritiseren.

Je hoeft ze niet te begrijpen. Als je er zelf tenslotte nooit last van hebt gehad, zal het wel moeilijk zijn om jezelf in hun schoenen te plaatsen. Maar zorg ervoor dat je er voor ze bent, dat ze jou aan hun zijde hebben. Zelfs als dit niet zo lijkt, zal dit hen enorm helpen.

2. Ze kunnen niet ontsnappen als het aanvalt

Als we in een hoek gedreven worden door iets waarover we ons zorgen maken en waar we niet aan kunnen ontsnappen, hoe kunnen we dan uit deze situatie komen die onze angst alleen maar erger maakt? Vergeet niet dat mensen die aan angst lijden hier niet voor gekozen hebben. Het komt voort uit een reeks factoren die resulteren in een staat van onrust die voor anderen ontzettend moeilijk te begrijpen is.

Het is onmogelijk om te ontsnappen, hoe hard ze het ook proberen. Niets kan hen bevrijden van het gevoel dat hen overal waar ze naartoe gaan achtervolgt, als een schaduw. Wat is de oplossing? Ze moeten datgene dat hen angstig maakt confronteren. Ontsnappen is onmogelijk, dus is uitvogelen waar het probleem vandaan komt en het proberen op te lossen het enige wat ze kunnen doen.

3. Zelfs de meest simpele dingen overweldigen hen

Trap

Angst berooft mensen van hun energie, tot het zo sterk is geworden dat elk kleine dingetje deze mensen kan overweldigen. Het is normaal om je soms overweldigd te voelen, maar wanneer je met kleine dingen geconfronteerd wordt die eigenlijk helemaal geen stress zouden moeten opleveren, dan is dit niet meer normaal.

Waarom gebeurt dit? Omdat de angst zo aanhoudend is dat ze er niet mee kunnen omgaan. Ze raken erdoor verteerd.

4. Ze maken zich zorgen over ongebruikelijke zaken

Net zoals elk klein dingetje tot gevolg kan hebben dat ze zich ongelooflijk veel zorgen maken, kunnen ogenschijnlijk onbelangrijke details hen ook raken. Dit zou normaal gesproken niet moeten gebeuren, maar omdat ze omringd worden door voortdurende zorgen, lopen ze op de zaken vooruit en zien ze al helemaal voor zich wat er nu weer zou kunnen gebeuren.

De zorgen die angst met zich meebrengt zorgen ervoor dat hun visualisaties over het algemeen behoorlijk negatief zijn. En deze manier van denken veroorzaakt alleen maar nog meer angst. Ze kunnen het werkelijk niet vermijden en daarom hebben ze mensen nodig die begrip voor ze op kunnen brengen. Ze voorspellen altijd wat er zal gebeuren en beginnen zich vervolgens angstig voor te bereiden op de angst waarvan ze zich zo bewust zijn.

5. Hun angsten zijn echt

Je zult je misschien verbazen over de soorten vrees die angst bij sommige mensen oproept, maar ook al begrijp of deel je hun gevoelens niet, ze zijn zeker wel echt. Ze zijn zelfs ontzettend echt. Ze zijn echt in hun gedachten, wat zorgt voor die reactie waaraan ze niet kunnen ontkomen.

Ze denken dat ze hun angsten niet kunnen controleren en in feite controleren hun angsten hen, wat weer meer angst en zorgen veroorzaakt.

Als jij een angstig persoon bent, dan weet je heel goed dat als je denkt dat je een situatie niet kunt controleren of een angst niet kunt overwinnen, dit ook zo zal zijn. Alles wat je gelooft wordt werkelijkheid.

Huizen in de Wolken

Laat dit niet gebeuren. Leer om mensen met angst te begrijpen of leer om jouw eigen angst te begrijpen als je hier last van hebt. Je kunt niet ontsnappen aan de bronnen van jouw angst, dus probeer erachter te komen wat deze zijn. Dit is de enige manier waarop je je problemen zult kunnen oplossen en je angsten onder ogen kunt komen. Ben je er klaar voor?

–Afbeeldingen met dank aan Christian Schloe en Surreal Art–


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.